Ниш: Поклонио четири возила полицији

Тањуг

07. 09. 2013. у 15:43

Ниш: Поклонио четири возила полицији
Градоначелник Ниша Зоран Перишић предао је представницима нишке Полицијске управе четири возила које је град обезбедио за рад новоформиране интервентне јединице

Градоначелник Ниша Зоран Перишић предао је представницима нишке Полицијске управе четири возила које је град обезбедио за рад новоформиране интервентне јединице, чиме се стварају услови за успешно извршавање задатака на подизању опште безбедности на улицама Ниша.

Перишић је рекао да су се он и председник Скупштине града Миле Илић договорили да се одрекну куповине возила за потребе града, која је била планирана за ову годину, и да та средства искористе за помћ Полицијској управи у Нишу.

"Ово није потез једног човека, ово је потез екипе и људи са којима радим", казао је Перишић на свечаности примопредаје возила, којој је присуствовао и директор полиције Милорад Вељовић.

Градоначелник Ниша је навео да је то пример који показује да ће град и полиција радити заједно на подизању опште безбедности до највишег новоа и да присуство полиције на улицама Ниша у великој мери доприноси подизању те безбедности.

Перишић је рекао да је следећи заједнички корак града и полиције постављање безбедоносних камера и навео да је помоћ полицији била подстакнута приликама у којима се полиција нашла прошле зиме, када је град био донатор и зимских гума за њихове аутомобиле који нису били опремљени за излазак на терен по снегу.

Град ће помоћи и другим службама у сарадњи са друштвено одговорним фирмама које раде у њему, казао је Перишић на свечаности, којој су присуствовали и државни секретар Министарства правде Данило Николић и градоначелник Крушевца Братислав Гашић.

Начелник Полицијске управе у Нишу Срђан Грекуловић је казао да су полиција и град на истом путу, а тај пут је борба против криминала и корупције, као и брига о општој безбедности.

Он је подсетио да су са Перишићем, приликом његовог доласка на чело нишке полиције, обећали да ће Ниш учинити једним од најбезбеднијих градова у Србији и да ће вратити мир и спокојство грађанима.

"У великој мери то обећање смо испунили и истрајаћемо до краја у борби са свим видома криминала. У тој борби неће бити повлашћених и заштићених", казао је Грекуловић.

Вељовић је рекао да очекује да овакав пример помоћи следе и друге општине и да је помоћ града Ниша пример како заједно може да се ради у интересу грађана.

Возила ће служити полицији, али ће она бити коришћена искључиво у инетересу грађана и њихове безбедности, казао је директор полиције.

Град је за потребе нишке полиције обезбедио четири возила марке "шевролет орландо", а локални "Паркинг сервис" је возила опремио савременим лап-топвима које је Грекуловићу уручио директор те службе Марко Јанковић.

Представници полиције су Перишићу уручили пригодан поклон у знак захвалности граду за учињену донацију. На возилима се, осим полицијских ознака и опреме, налази и грб града Ниша.

ВЕЛЈОВИЋ: СМЕШТАЈ ЗА ОДРЕД НИСКЕ ЖАНДАРМЕРИЈЕ У КАСАРНИ

Директор полиције Милорад Вељовић рекао је у суботу у Нишу да ће одред жандармерије у том граду бити смештен у једној од касарни и да се о томе разговора са Војском Србије и Министарством одбране. Жандармерија је озбиљна јединица и она није потребна само полицији већ је потребна целој држави, казао је Вељовић који је током боравка у Нишу посетио Полицијску управу и Одред жандармерије и разговарао са њиховим старешинама.

"Поносан сам на полицију и на жандармерију", казао је Вељовић говорећи о стварању бољих услова за рад жандармерије у Нишу. Одред жандармерије у Нишу трентно се налази на простору ранијег предузећа "Србијатранс".

Командант жандармерије пуковник Миленко Божовић је, говорећи о безбедности у Копненој зони безбедности, рекао је да је на основу извештаја са терена стање безбедности у зони редовно и нормално.

Одговарајући на питање новинара да ли истраге против појединих припадника жандармерије утичу на њихов рад, Божовић је рекао да Сектор унутрашње контроле МУП-а ради свој посао и да када предмети буду окончани јавност ће бити упозната са резултатима.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Ivica

07.09.2013. 21:02

Ako neko misli da će skoro postavljenog načelnika niškog MUP-a Grekulovića ovim neko da kupi,mislim da greši ! Mislim.

4c

08.09.2013. 09:27

Ovo je veleizdaja!Zar "zastava" ne proizvodi vozila u Srbiji?Zamisli da americka,njemacka itd.policija vozi uvozna vozila pored svojih!?

Zoran1

08.09.2013. 20:42

Sramota da Srbija nije u stanju napraviti kvalitetna policijska ili bilo koja druga kola domace proizvodnje vec mora uvoziti. :(

Milorad

17.09.2013. 07:54

Meni se iskreno sviđa devojka pored fotografa u beloj haljini..........................mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm bas mi se sviđa!A sve ostalo mi je fujjj!