Црква обнавља Прибојску бању

02. 09. 2013. у 22:30

Црква обнавља Прибојску бању
Прибојска бања враћена је цркви, а после прве фазе радова на уређењу и обнови посао у њој ће наћи 150 запослених - изјавио је у понедељак епсикоп милешевски Филарет

ПРИБОЈСКА бања враћена је цркви, а после прве фазе радова на уређењу и обнови посао у њој ће наћи 150 запослених - изјавио је у понедељак епсикоп милешевски Филарет. Бања ће остати у саставу Клиничког центра Ужице, са којим ће бити склопљен посебан уговор.

У трећој и најважнијој фази пројекта обнове планирана је изградња великог хотела, а из Фонда за развој Србије очекује се кредит у износу од милион евра.

- Послови би требало да трају најмање три месеца. У првој фази биће обновљен постојећи хотел, као и базен и купатило, а у другој ће се ррадити на помоћном објекту, дијагностичком центру, у којем ће бити смештене просторије за физикалну терапију.

Филарет истиче и да ће Министарство природних ресурса, рударства и просторног планирања да заштити воду Прибојске бање, што ће ограничити њену екплоатацију.

Милешевска епархија је заједно са саобраћајним институтом припремила све пројекте обнове Бање. У овој епископији кажу да ће радови на изградњи савременог лечилишта почети за неки дан.

- Нећемо дозволити да се поново праве пропусти - наглашава владика. - Писани докази и сведочанства лекара из Прибојске бање потврђују да је раније било и по 200 хиљада прегледа годишње, а где су паре од тога. То се мене као владике не тиче јер за Бању одговарам од примопредаје 15. фебруара.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Rade

03.09.2013. 15:42

200 000 pregleda godisnje bilo bi oko 550 dnevno? Episkop Filaret mnogo uvećo?