БЕОГРАД - Коалиција за надзор јавних финансија позвала је данас надлежно тужилаштво да покрене кривични поступак против министра животне средине и просторног планирања Оливера Дулића због трошкова финансирања и избора фирме за израду Интернет сајта "Очистимо Србију".

У саопштењу те коалиције наводи се да су Дулић и његови сарадници покушали да обману јавност нетачним информацијама о трошковима за израду сајта, за коју је у априлу прошле године закључен уговор вредан 2,5 милиона динара.

Та коалиција негирала је тврдње сарадника министра Дулића да је за израду сајта било понуда које су премашиле 40.000 евра, наводећи да је реч о јавној набавци мале вредности чији максималан износ може бити 2,9 милиона динара, без пореза на додату вредност.

Наводећи да сајт од 10. јуна 2010. године није ажуриран, та коалиција навела је да је 2,5 милиона динара "плаћен посао који је могао да обави сваки информатички надарен средњошколац".

Додаје се да је Дулић позив за подношење понуда за израду тог веб-портала упутио фирмама "Национална класа" из Београда, "Мануфактура" из Суботице и "Логик Интернет" из Ниша, и поставља питање шта је та предузећа међу стотинама других у тој делатности препоручило за обављање посла.

Невладина организација Коалиција за надзор јавних финансија раније је саопштила да је министарство животне средине и просторног планирања са фирмом "Логик Интернет" из Ниша склопило уговор по тадашњем курсу вредан 25.000 евра за израду сајта "Очистимо Србију".

Портал је постављен на адреси www.оцистимосрбију.рс а из министартсва су казали да још није завршен. Коалиција за надзор јавних финансија навела је да је сајт, по уговору закљученом 22. априла, требало да буде завршен за месец дана.