Патријарх српски Иринеј служио је у суботу заупокојену литургију и шестомесечни парастос патријарху Павлу у манастиру Раковица у Београду, где је и сахрањен 44. поглавар СПЦ.
Уз саслужење викара његове светости епископа Атанасија и владике новограчаничко-средњезападноамеричког Лонгина и свештенства београдских храмова, и уз присуство многобројних верника, патријарх Иринеј је, говорећи о врлини, скромности и делу свог претходника рекао:
- Читав његов живот био је живот верног слуге божијег. Био је смирен и предан као монах, а остао је такав као епископ рашко-призренски и као српски патријарх. Све своје службе сматрао је за службе Богу, али и службе души својој и свом верном народу. Читав његов живот био је сејање семена Христовог и Јеванђељског. И ви сте плод тог семена. Зато је често и позивао: „Угледајте се на мене, као што се и ја угледах на Христа“... Учинимо то, данас, када се молитвено сећамо нашег великог патријарха Павла и обнављамо у нашој свести његов свети живот по Јеванђељу, по Христу и по свим заповестима божјим.
После заупокојене литургије, на гробу патријарха Павла служен је помен, а верници су током целог дана одавали почаст поглавару СПЦ, који је преминуо 15. новембра прошле године на ВМА.
Помену су присуствовали чланови патријархове породице, представници Владе Републике Србије и Министарства вера.     

ПРИМЕР
Патријарх Иринеј истакао је да је Павле живео животом праведника и да се никада није трудио да наметне своје мисли, али да је својим личним ставовима свима давао пример како треба служити и живети.