Суђено је књизи

Е. Р.

01. 04. 2005. у 18:03

Суђено је књизи
Да ли је министар правде Зоран Стојковић осамдесетих година, као судија Окружног суда у Београду, осудио на затвор Небојшу Попова, што тврди ДС, или није, што гарантује министар, у петак се, због промене судије, није сазнало на рочишту у Трећем суду.
ДА ли је министар правде Зоран Стојковић осамдесетих година, као судија Окружног суда у Београду, осудио на затвор Небојшу Попова, што тврди ДС, или није, што гарантује министар, у петак се, због промене судије, није сазнало на рочишту у Трећем суду.
Међутим, Попов је, без заклетве, судије и адвоката, сведочио о овоме испред суднице, пред новинарима.
Да ли вам је судио Стојковић?
- Судио је књизи "Друштвени сукоби - изазов социологије", истраживању на којем сам радио 10 година.
Каква је била пресуда?
- Забранити књигу.
Онда, да ли сте били у затвору?
- Због књиге? Нисам. Био сам 25 дана због других ствари.
Демократе су, септембра, 2002. године, саопштиле медијима да је Зоран Стојковић "познат по томе да је средином осамдесетих година као судија Окружног суда у Београду осудио на затворску казну познатог интелектуалца и дисидента Небојшу Попова... због непријатељске делатности и рушења социјалистичког поретка и друштвеног самоуправљања". "Пинк" је ово пренео, али не и деманти, па је као и ДС, после два дана, "зарадио" тужбу.
Осим Стојковића, тужбу је поднео и Министар за локалну самоуправу Зоран Лончар, за кога је у саопштењу ДС наведено да је "био члан ЈУЛ" и да је "учествовао у избацивању познатог професора Тибора Варадија са Правног факултета".
Министри траже по два милиона динара одштете од ДС и Пинка.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације