Припадник Генералштаба ОВК испоручен у Хаг; Тату су позвали из Еулекса, а онда...

Novosti online

петак, 26. 06. 2020. у 00:36

Припадник Генералштаба ОВК испоручен у Хаг; Тату су позвали из Еулекса, а онда...
Бивши члан Генералштаба Ослободилачке војске Косова (ОВК) Адем Зогјани послат је у Специјални суд у Хагу, саопштио је данас његов син Љиридон Зогјани
 Бивши члан Генералштаба Ослободилачке војске Косова (ОВК) Адем Зогјани послат је у Специјални суд у Хагу, саопштио је данас његов син Љиридон Зогјани.

Како преноси Косово онлајн, Зогјанијев син Љиридон је у објави на Фејсбук налогу истакао да је Еулекс јутрос позвао његовог оца и одатле га упутили у Хаг без претходне најаве и знања, њега и његове породице.

Према његовим речима, Специјално тужилаштво је позвало његовог оца због догађаја за период током рата.

 Зогјанијево слање у Хаг долази дан након што је Канцеларија Специјалног тужилаштва Специјалног суда потврдила да је подигла оптужницу против косовског председника Хашима Тачија и лидера Демократске партије Косова (ДПК) Кадрија Веселија, као и других званичника ОВК.

На последњим локалним изборима на Косову, Зогјани је био кандидат ДПК за градоначелника Косова Поља.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

deda

26.06.2020. 08:09

Sve se znalo ali dugo cekalo da se ti siptarski zlocinci privedu i osude. Ubijali su svedoke a niko nije reagovao od strane EU.Svu krivicu su bacali na Srbiju i srbe ocigledno drsko i bezobrazno iznosili sve lazne podatke onako kako je njima odgovaralo.