ГЕНЕРАЛ Ратко Младић, након операције дебелог црева у једној хашкој клиници, враћен је у уторак у схевенингенски притвор. Како каже његов син Дарко, Младић се у постоперативном периоду добро осећа. У болници је укупно провео три дана, а четвртог је пребачен у ћелију. Ту му је замењен кревет који је до сада користио и убачен му је болнички.


- Чујемо се свако јутро телефоном, добро је расположен - каже нам Дарко. - Мало се слабије креће и брзо се замара, а доктори су му саветовали да због бољег опоравка мора што више да хода. Он каже да устаје, оде до кухиње и спрема себи храну.


Израслина која је Младићу уклоњена са дебелог црева послата је на хистопатолошку анализу, која ће рећи да ли је у питању био малигни или бенигни тумор. Генералу је речено да ће резултати бити урађени следеће недеље.


Младић је оперисан у суботу ујутру, а претходно му је у децембру урађена колоноскопија. Тада је утврђено и да има анемију, па се чекало да му се поправи крвна слика како би био способан да издржи операцију.