У Основном суду у Приштини у петак је требало да буду саслушана два сведока, која би сведочила у корист Ненада Арсића за злочин за који се терети, али је због епидемије вируса корона, суђење одложено.

Наиме, како је саопштио адвокат Дејан А. Васић, он је од суда затражио да се по хитном поступку саслушају два сведока, који би помогли у даљем току суђења.

- Пре скоро две недеље суду сам предао предлог имајући у виду старост тих људи, да саслушају двоје сведока, који би требали да потврде алиби Ненада Арсића. У време извршења кривичног дела он уопште није био на Косову, он је баш тог кризног дана био у Врњачкој Бањи, на слави код своје сестре - казао је адвокат Васић и додао да је због тренутне ситуације са коронавирусом суђење одложено.

Иначе, Ненад Арсић налази се у затвору од 22. октобра прошле године, када је ухапшен на административном прелазу Мердаре.

Прочитајте још: Суђење за ратни злочин на КиМ: Арсић негирао кривицу


Он се терети да је са другим припадницима српске полиције 1999. године у приштинском насељу Емшир малтретирао двојицу албанских цивила, да их је наводно тукао, на силу терао да пију алкохол и певају српске песме.