Адвокат Дејан Васић, бранилац Златана Крстића из Крагујевца којег косовско тужилаштво терети за наводни ратни злочин поднео је у четвртак Посебном одељењу Основног суда у Приштини ванредни захтев за преиспитивање законтости притвора због здравствених разлога.

Наиме, Крстић је још априла прошле године притворен под сумњом да је извршио кривично дело наводног ратног злочина против цивилног становништва , везано за догађаје у селу неродимље код Урошевца , марта 1999 године.

- Одбрана у поступку никада није манипулисала Златановим здравственимс атњем и поред тога што је непосредно пре привођења био подвргнут бројним перационим захватима .Захваљујем се председавајућем судији Муси Конђељију који је уважавао све захтеве за лекарским контролама, међутим, сада се Златаново здравствено стање алармантно погоршало.на телу су му се отвориле живе ране  које не зарастају због шећерне болести,  због чега сматрам да је њему ипак неопходна помоћ лекара  који су  га и раније лечили и који најбоље познају  природу његових обољења - истиче адвокат васић и додаје да се у име Крстићеве породице обратио свим релевнтним званичницима за помоћ у његовом ослобађању и дозволу да се брани са слободе.

Прочитајте још: Саслушан Златан Крстић

И док оцењује да је Крстићу трајно нарушено здравље, адвокат васић истиче да би се Златан сигурно одазвао сваком позиву суда и активно учествовао у потврђивању своје невиности.

Истовремено, доктор Љубиш Крстић из Крагујевца упознат са Златановим здравственим стањем истиче да је ризична и реална могућност заразе Крстића вирусом корона.