ТУЖИЛАШТВО Брчко дистрикта БиХ подигло је оптужницу против Сенада Халкића, званог Пјевач због сумње да је у септембру 1992. године, у току војне акције на буквичком платоу, извршио убиство и злостављање цивила, који нису учествовали у непријатељствима.

- Сенад Халкић, рођен 1968. године у Подгредини код Цазина, оптужен је да је као командир извиђачко-диверзантског вода у 108. бригади ХВО-а, заједно са више припадника те формације, физички злостављао В. В., док су В. Ђ. и његов малолетни син С. Ђ. лишени живота паљбом из аутоматског наоружања - наводи се у оптужници.

Незванично сазнајемо да се ради о Васи Ђурићу и његовом малолетном сину.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Сулејмани и Џаферовић припремали удар на Србе: Шокантне информације о деловању бошњачког члана Председништва и убијеног иранског генерала


Халкић је иначе оптужен да је кршећи правила међународног права за време оружаног сукоба наносио телесне повреде и извршио убиство цивила, чиме је починио кривично дело ратног злочина против цивилног становништва (из члана 142. Кривичног закона СФРЈ).

Поступајући у фази претходног саслушања Основни суд у Брчком потврдио је оптужницу, потврђујући тако основану сумњу да је оптужени починио кривично дело за које се терети.