Свирепо убиство 12-годишњака: Елфети Весели казна повећана на 13 година

Novosti Online / О. М.

09. 12. 2019. у 11:38

Свирепо убиство 12-годишњака: Елфети Весели казна повећана на 13 година

Фото: Тужилаштво БиХ

Апелационо веће Суда БиХ другостепеном пресудом повећало је казну Елфети Весели са 10 на 13 година затвора због убиства дванаестогодишњег дечака Слободана Стојановића
Апелационо веће Суда БиХ другостепеном пресудом повећало је казну Елфети Весели са 10 на 13 година затвора због убиства дванаестогодишњег дечака Слободана Стојановића 1992. на подручју Зворника, потврдила је Срни адвокат Лејла Човић.


Оптуженој Весели ће у казну бити урачунато време које је провела у притвору од 24. марта 2017. године, као и вријеме које је провела у екстрадиционом притвору.


Човићева је изјавила Срни да је њен брањеник Сакиб Халиловић ослобођен оптужбе да је у својству команданта Диверзантског вода здружених јединица Липље-Каменица посматрао како је Весели извршила убиство, те да је пропустио да подузме мере да извршилац тог убиства буде кажњен.


Тужилаштво БиХ теретило је другооптужену Елфету Весели да је као припадник Диверзантског вода Команде здружених јединица Липље, Каменица, у другој половини јула или првој половини августа 1992. године убила дванаестогодишњег Слободана Стојановића у насељу Бајрићи-Ново Село, на подручју Каменице.


Прочитајте још: Елфета ножем пресекла врат дечаку, Орић мирно гледао како га коље!


Према оптужници, Веселијева је на најсвирепији начин убила Стојановића, тако што му је, док је био на бициклу, пришла с леђа и заклала га ножем.


У оптужници је наведено да је Халиловић, који је био командант Диверзантског вода, знао да је његова подређена починила ово кривично дело, али није предузео неопходне мере да буде кажњена.Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)

драгана

13.12.2019. 02:09

@Đole - Zamislite da je to Vaš sin,Vaše dete.Da li biste dopisali koju nulu?200 je malo,Đole.Decu ne opraštam nikome.