И даље тврде да су тамо убијани цивили: За лаж о Рачку зна цео свет, али то неће да знају сада већ одлазећи албански лидери

Иван Ловрић

09. 12. 2019. у 12:02

И даље тврде да су тамо убијани цивили: За лаж о Рачку зна цео свет, али то неће да знају сада већ одлазећи албански лидери
Опијени мржњом, као последњом рундом пред свој политички фајронт, наздрављају лажима

Када год покуша да нас чачне око Рачка, приштинско руководство увек ишчачка лаж. Како онда, 1999. године, тако и данас.

И онај амерички генерал Вилијам Вокер, који сада сања стварање велике Албаније, вероватно још под утицајем свог "флашираног презимењака", Џонија, и даље тврди да су у Рачку убијани цивили. И никако да се отрезни од ове лажи, која је била један од главних повода НАТО агресије на нашу земљу.

За ту лаж зна цео свет, али то неће да знају сада већ одлазећи албански лидери. Тачи, Харадинај..., опијени мржњом, као последњом рундом пред свој политички фајронт, наздрављају лажима. Покушавајући да сакрију своје злочине и заштите се од суда историје.

И све би можда било по оној народној "пси лају, а ветар носи" да такозване косовске институције не настављају обрачун са Србима. Посланик Српске листе Иван Тодосијевић из Звечана по првостепеној пресуди добио је две године затвора због изјаве да је Рачак измишљен. И нису се ту зауставили. И против председника Србије Александра Вучића у Приштини је поднета пријава "због негирања злочина и масакра у Рачку"?!

Прочитајте још - СЛУЧАЈ РАЧАК: Подвала САД која траје две деценије

Јасно је да је у питању још једна прљава игра Приштине, која показује да они не желе никакав договор са Србијом, већ само даље заоштравање ситуације. Да је то тако, потврђује и говор Аљбина Куртија на скупу "Балкански дијалози". Истичући некаква своја три принципа за наставак дијалога са Београдом, он је рекао да неће председника Србије за преговарачким столом. Баш, принципијелно!

Курти, који се придружио својој "кафанској братији", хтео би да дрмне још један поен с ногу пре него што седне у фотељу. Али морао би да се припази. У медицини је познато шта настаје када човек почне да говори сам са собом. И не зове се дијалог.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације