Адвокат Влајић: Пресуда Тодосијевићу скандалозна; Албанци траже да мислимо и да се понашамо како они хоће

NovostiOnline

05. 12. 2019. у 11:29

Адвокат Влајић: Пресуда Тодосијевићу скандалозна; Албанци траже да мислимо и да се понашамо како они хоће

Фото Косово онлине

Адвокат бившег министра администрације и локалне самоуправе Ивана Тодосијевића, Небојша Влајић у изјави за Косово Онлајн изјавио је да је пресуда Основног суда у Приштини да осуди Тодосијевића на две године затвора скандалозна
Адвокат бившег министра администрације и локалне самоуправе Ивана Тодосијевића, Небојша Влајић у изјави за Косово Онлајн изјавио је да је пресуда Основног суда у Приштини да осуди Тодосијевића на две године затвора скандалозна.

-"Пресуда је скандалозна. Таква казна за вербални деликт не постоји чак ни у старој Југославији и то говори какво је стање и људских права и слобода на Косову, поготову за мањине. Да ми морамо да мислимо и да се понашамо како већина заповеда“, истиче Влајић

Ништа не пише у образложењу јер га нема, пресуда је изречена усмено и што се тиче казне то је то што је речено, прецизирао је Влајић и додао да ће образложење бити написано кад пресуда буде уручена странкама.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Priština presudila Todosijeviću: Kazao istinu o Račku, dobio dve godine zatvora

Даљи кораци су да ћемо поднети жалбу, о томе одлучује Апелациони суд који има свако право да пресуду промени, укине, али и да је потврди, навео је Влајић.

Тодосијевић је осуђен због „подстицања на националну, расну, верску мржњу, немир или нетолеранцију“.

Разлог за подизање оптужнице била је изјава Тодосијевића поводом 20 година бомбардовања СР Југославије када је на обележавању дана бомбардовања у Звечану изјавио:

“Повод за агресију на нашу земљу била је такозвана хуманитарна катастрофа на простору Косова и Метохије, измишљени Рачак, а управо су ти шиптарски терористи који су све то измислили, чинили највећа злодела на Косову и Метохији, за која нико до дан данас није одговарао. Чинили су злочине пре НАТО агресије, убијали добре српске домаћине на свом радном месту. Свој крвави пир наставили су и током агресије, а након тога и доласком такозване мировне мисије на Косово и Метохију“.

Петронијевић: Пресуда Тодосијевићу одраз немоћи косовских судова

Одлуку Основног суда у Приштини да осуди на две године затвора бившег министра администрације и локалне самоуправе Ивана Тодосијевића због изјаве о Рачку, адвокат Горан Петронијевић сматра скандалозном представом косовског правосуђа.

Фото Танјуг/ Ј. Пап

Одлука суда у Приштини одраз је немоћи косовских судова јер немају аргумената да покажу да није тачно то што је Тодосијевић рекао. А то што је он рекао је итекако тачно. Очигледно је Рачак фабрикован случај, који је довео до бомбардовања Србије, иако је та одлука била донате годину дана пре тога”, каже Петронијевић за Косово Онлајн.

Према његовим речима свима је јасно да се у Рачку није догодио маскар.

На једно место су доведени сви погинули. Вилијем Вокер је имао задатак да направи случај који ће у америчкој и светској јавности, посебно НАТО земљама, направити отклон према Србима. Рачак више не постоји ни у једној пресуди јер су сви схватили да је Рачак намештен случај”, каже Петронијевић.

Они су се уживели у улогу жртве али то је њихов проблем, сматра Петронијевић и додаје да “овакве пресуде говоре о томе да, не само да у Приштини немају државу, него је неће никад ни имати”.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације