Нема масовне гробнице у Приштини, нова ископавања у петак: Албанци не одустају

Танјуг

среда, 27. 11. 2019. у 17:37

Нема масовне гробнице у Приштини, нова ископавања у петак: Албанци не одустају

Фото Ј. Матијевић

У кругу Универзитета у Приштини и данас је претраживан терен у покушају да се нађе наводна масовна гробница, али није пронађено ништа што би то потврдило
У кругу Универзитета у Приштини и данас је претраживан терен у покушају да се нађе наводна масовна гробница, али није пронађено ништа што би то потврдило.

То је за Косово онлајн потврдио председник Комисије за нестала лица Владе Косова Пренк Ђетај, који је најавио да ће ископавања бити настављена у петак, 29. новембра.

Ископавања се, по налогу Специјалног тужилаштва Косова, обављају други дан за редом, због наводне сумње да на том простору постоји масовна гробница у којој се, према тврдњама неименованих сведока, "налазе тела убијених Албанаца".

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - ŽRTVE IZ ĐAKOVICE: Priština ne da tela rođacima

На потезу између Приштинског универзитета и Храма Христа спаса истражитељи су раније два пута испитивали терен, али никакви посмртни остаци нису пронађени.

Овога пута, Специјално тужилаштво је поново издало налог за ископавња још две нове локације, а на основу изјаве сведока који тврди да је био очевидац и да је "видео да се за време бомбардовања ту сахрањују посмртни остаци убијених Албанаца".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације