Посебно одељење Специјалног суда у Приштини у понедељак је на још два месеца продужило притвор Златану Крстићу из Крагујевца којег специјално тужилаштво сумњичи да је током 1999. године извршио кривично дело ратни злочин.

Његов адвокат Дејан Васић каже да "Тужилаштво нема добро основану сумњу за отпочињање поступка".

"У свом одговору на захтев Тужилаштва да се Златану продужи притвор навео сам да је тужилац имао на располагању 149 радних дана у којима је могао да се посвети раду на предмету, од којих је он радио можда неких десетак. Урађене су и многе радње које су биле беспотребне, као што је налог за поновну ексхумацију породице која је убијена током рата, иако је чињеница да су ти људи зверски убијени потпуно неспорна", рекао је Васић за Косово онлајн.

Нагласио је и да сведоци који су до сада саслушани у овом поступку не доводе Златана у везу са овим убиством или бар нема довољно јасних доказа да је он то урадио.

Прочитајте још - Ухапшени Србин спроведен у затвор код Подујева

Крстићев бранилац истиче да је на решење о продужењу притвора уложио жалбу и изразио очекивање да ће је Апелациони суд сагледати на исправан начин и донети одлуку којом ће се Крстић бранити са слободе, уколико буде дошло до покретања поступка.

"Не постоји основана сумња да је Златан извршио кривично дело. То што је неко виден да је, наводно, био у униформи, са пушком, не говори ништа. Тужилаштво треба да има доказе да је он предузео конкретне радње, што у овом слуцају не постоји", закључио је Васић.

Златан Крстић је ухапшен средином априла ове године, због сумње да је 1999. године починио ратне злочине на Косову, у селу Доње Неродимље, у општини Урошевац и од тада се налази у притвору.