Весељи добио позив из Хага

Novosti Online

07. 11. 2019. у 15:57

Весељи добио позив из Хага

Кадри Весељи ЕПА

Некадашњи шеф обавештајне службе ОВК следећи је у дугом низу бивших команданата ОВК које испитује Специјални суд за злочине ОВК
Председник косовског парламента и лидер Демократске партије Косова Кадри Весељи добио је позив да се почетком децембра појави пред Специјалним судом за злочине Ослободилачке војске Косова у Хагу.

Некадашњи шеф обавештајне службе ОВК, Кадри Весељи следећи је у дугом низу бивших команданата ОВК које испитује Специјални суд за злочине ОВК.

Весељи ће се пред судом појавити 4. децембра.

"Цео живот сам посвећен добру Косова и то сам у потпуности радио на добровољној основи и са највећом посвећеношћу... Поносан сам што сам био један од бораца за слободу", рекао је Весељи.

Специјални суд за злочине које су током рата починили припадници ОВК формиран је после извештаја известиоца Савета Европе Дика Мартија, у којем се наводе везе највиших званичника ОВК са ратним злочинима и организованим криминалом.

Тај суд је до сада испитао више од 100 припадника ОВК, укључујући и десетак најважнијих команданата те формације.

(rts.rs)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (8)

Opaky

07.11.2019. 16:10

Moze da bude spokojan. Taj sud nije napravljen da sudi Siptarima, Balijama i Hrvatima

Zigula37

07.11.2019. 16:20

Koja je razlika pa ovi kreteni se setaju do svajcarske daju izjavu sopinguju i vrate se kuci nasi su bili uhapseni i osecudjeni pre sudjenja.

dobri

07.11.2019. 17:18

zar neko očekuje nešto pozitivno od Specijalnog suda. ja ne. pustiće ga a on ce slaviti to kao pobedu. o njima ne treba pisati a još manje njihove slike stavljati.

Ћикула

07.11.2019. 19:17

Најгоре је кад злочинац некога другога назива злочинцем. Нека му се деси само оно што је он другима радио, и нека сада у Хагу тражи да им дају један део Холандије, или нека отму као што су Србима Косово. Кад тад Косово ће бити Српско, а да хоће свет да нас пусте да се порокамо измећу себе мислим да ни један Албанац не би остао ни у Албанији.

Prellee

07.11.2019. 21:48

Vrijeme je da odgovaraju za svoja nedjela.Dugo su se i šepurili i svoju borbu prikazivali drugačije od zločina, rušenja, protjerivanja, paljenja. Sad će, bar se nadam, da se nađu tamo gdje im je mjesto, U ZATVORU, za jedno duže vrijeme.