Суђење Србину из Чаглавице оптуженом за ратни злочин: Саслушан први сведок, адвокат понавља да нема основане сумње за наставак поступка

Д. З.

31. 10. 2019. у 17:36

Суђење Србину из Чаглавице оптуженом за ратни злочин: Саслушан први сведок, адвокат понавља да нема основане сумње за наставак поступка

Фото Архива ВН

Ненаду Арсићу (45) се ставља на терет да је малтретирао и опљачкао двојицу чланова породице Шаља

Дрита Хајдари специјалан тужитељка у четвртак је пред судом у Приштини саслушала Јакупа Шаљу првог сведока оптужбе која се води против Ненада Арсића (45) из Чаглавице оптуженог за кривично дело наводног ратног злочина против цивилног становништва.

Арсићу, који је ухапшен прошле недеље на административном прелазу Мердаре ставља се на терет да је малтретирао и опљачкао двојицу чланова породице Шаља.

Прочитајте још - Србин са Космета ухапшен због наводног ратног злочина

-Задовољан сам ефикасношћу који је испољила тужитељка и надам се да ће током новембра месеца бити саслушани и остали сведоци одбране као и мој брањеник, односно да ће после поменутих радњи бити потврђен став одбране да нема основане сумње за даље вођење поступка против мог клијента- истиче адвокат Дејан Васић.

Он подсећа да је Арсићу одређена мера једноомесечног притвора и да се налази у затвору Високог ризика у Подујеву.

Иначе, како "Новости" сазнају суштински разлог хапшења Арсића јесте то што се са члановима породице Шаља граничи са својим имањем у Чаглавици које не жели да отуђи.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације