СУЂЕЊЕ ГЕНЕРАЛУ РАТКУ МЛАДИЋУ: О жалби тек на пролеће

С. Ј. М.

03. 10. 2019. у 21:18

СУЂЕЊЕ ГЕНЕРАЛУ РАТКУ МЛАДИЋУ: О жалби тек на пролеће
Председавајућа већа Приска Матимба Нијамбе на статусној конференцији казала је да ће о заказаном термину обе стране на време бити обавештене

РАСПРАВА по жалбама одбране и тужилаштва пред судским већем у Механизму у Хагу у поступку против српског генерала Ратка Младића биће одржана на пролеће. Председавајућа већа Приска Матимба Нијамбе на статусној конференцији казала је да ће о заказаном термину обе стране на време бити обавештене.

Она је појаснила и да детаљније информације могу очекивати пре следеће статусне конференција која ће се одржати 20. јануара 2020. године.

Прочитајте још - Ратку Младићу позлило, па враћен у ћелију

Младићев бранилац Бранко Лукић замолио је Жалбено веће да термин расправе закаже бар три-четири месеца раније, како би могли да се ускладе са другим адвокатским обавезама.

И овог пута, било је говора о Младићевом здравственом стању, али као и до сада тај део је био затворен за јавност. У претходним обраћањима одбрана је указивала да генерал нема одговарајући медицински третман и да због тога његова обољења напредују. Овога пута Ратко Младић се није обраћао судском већу, већ је само седео и слушао у судници.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Raca Milosavljevic

04.10.2019. 13:34

....nastavlja se i dalje izivljavanje i mrcvarenje ovog politickog suda-instrumenta zapadne oligarhije ...