КЕП ОСТАЈЕ У ЗАТВОРУ: Одбијен захтев за отпуст капетана Драгана

Ј.К.

27. 09. 2019. у 13:25

КЕП ОСТАЈЕ У ЗАТВОРУ: Одбијен захтев за отпуст капетана Драгана

Фото Архива ВН

Жупанијски суд у Вараждину одбио је захтев Драгана Васиљковића, познатијег као капетан Драган, за условним пуштањем на слободу
ЗАГРЕБ
ОД СТАЛНОГ ДОПИСНИКА

Драган Васиљковић остаје до даљњега у затвору, јер му је Жупанијски суд у Загребу одбио захтев за условно пуштање на слободу.

Остаје три дана за жалбу коју ће његов адвокатски тим поднети, а Слађана Чанковић која од почетка води све правне послове везане за Капетана Драгана каже да је то већ по други пут да суд не жели да уважи аргументе и Васиљковића пусти из затвора.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Kapetan Dragan podneo novu moblu za uslovni otpust

Први пут је суд одбио у новембру прошле године захтев за условно пуштање, јер је Капетану Драгану урачунат у извршавање казне и екстрадицијски затвор у Аустралији, као и време које је провео у истражном затвору у Хрватској.

Осуђен је на 13,5 година затвора, а очито ће, ако суд не одлучи ускоро друкчије до краја бити у затвору у Лепоглави. ”Њему остаје још шест месеци до завршетка одслужења казне”, каже Чанковић.

Васиљковићу казна иначе истиче 20. марта 2020. године.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (6)

Znalac

27.09.2019. 15:22

haha kakve su ustase, ne popustaju ni milimetar. Po svim pravnim normama trebalo bi da bude pusten. Da sam na njegovom mestu, izdrzao bih i tih 6 meseci ponosno i ne bih trazio uslovni otpust. Ali lako je meni pricati iz fotelje. Po izlasku treba da im napravi neki dar-mar da ga zapamte. Osvetices se ti njima kapetane, ima vremena...

ACA KG

27.09.2019. 16:15

Kapetan Dragan je sve borbe u ratu izdržao junački i olako...tako da je za njega taj zatvor samo jedan lep besplatan izlet s velikim UZIVANJEM!!! Sto je šešelj bio u Hagu to je Dragan u Zagrebu!!!

БобмаркСРБ "Којекуде чиниш 'волико"

27.09.2019. 17:29

Izdrzace to nas Kapetan ponosno a onda sto dalje od proklete kroatije !!!

Miki-Zg

27.09.2019. 18:35

Ovdje je kršenje svih normi ponašanja u sudstvu Hrvatske -iznimka ,presedan .Kapetan Dragan je i australski državljan ,a i srpski ( nedovoljna briga -sjetimo se hr. zločinaca u Srbiji ) .U 13,5 god. su uračunate i dodatne kazne ,a ne ono zašto je kažnjen i izručen iz Australije .Kapetane izdrži još ovih 6 mjeseci ,najveća pobjeda će biti da ostaneš živ ?