Судија за претходни поступак Основног суда у Приштини, Арбен Хоти продужио је на још два месеца меру притвора Златану Крстићу из Крагујевца којег Специјално тужилаштво тзв. Косова сумњичи да је извршио ратни злочин против цивилног становништва.

Према речима Крстићевог адвоката Дејана Васића, специјални тужилац Вадет Гаши доводи осумњиченог у везу са нестанком породице Нуха из Неродимља код Урошевца.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Саслушан Златан Крстић

- До сада изведени докази које је извео специјални тужилац не указују да је мој брањеник извршио било коју незакониту радњу па ме тим пре и чуди одлука тужилаштва да се изврши поновна ексхумација убијених, с обзиром да се током поступка није доводила у питање њихова ликвидација. Како на телима ових жртава нису могли остати трагови починиоца, ову радњу сматрам непотребним узрујавањем породице жртава. Накнадно судско вештачење тела није разлог да се тражи продужетак притвора имајући у виду да истрага већ предуго траје а основаности сумњи нема - истакао је у саопштењу за јавност адвокат Васић и додао да су он и његов брањеник очекивали да ће у овој фази поступка тужилац одлучити за обуставу поступка и укидање притвора.