Одбијен Караџићев захтев за преиспитивање жалбе

Танјуг

среда, 04. 09. 2019. у 17:52

Одбијен Караџићев захтев за преиспитивање жалбе

Фото: АП

Међународни резидуални механизам за кривичне судове одбио је у среду захтев првог председника РС Радована Караџића за преиспитивање одлуке о одбијању његове жалбе на висину одређене казне

Међународни резидуални механизам за кривичне судове одбио је у среду захтев првог председника Републике Српске Радована Караџића за преиспитивање одлуке о одбијању његове жалбе на висину одређене казне.


Председник Механизма судија Кармел Ађијус одбио је Караџићев захтев за именовање жалбеног већа које би одлучивало о његовом захтеву за преиспитивање одлуке којом је одбачена његова жалба на правоснажну пресуду, преносе Независне.


Ађијус је одлуку образложио тиме да је регистар суда раније одбио један Караџићев предлог да се тај захтев достави судији Жан-Клоду Антонетију, јер је предмет завршен, не постоји спис и да, сходно томе, није достављен судији или жалбеном већу.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Радован Караџић: Ово нема никакве везе са правом!


Механизам наводи да је регистрар своју одлуку засновао на "неразумном" тумачењу правилника и да је ту направљена грешка, али да то није утицало на исправност одлуке да се Караџићев захтев не проследи судији Антонетију, преносе Независне.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

vladimir

04.09.2019. 18:21

To i komentarišem i osudjujem, američki "četvrti rajh" koji je na delu, i nikakav medjunarodni sud, nikakvo medjunarodno pravo, a još manje pravda, da se ne odobri pravo na žalbu predsednika RS, da se ne odobri čoveku - borcu za MIR!

Лазарев Град

04.09.2019. 22:22

најбољи међу нама су затворени само зато што су поносни Срби који не дају на себе и свој род,а држава Србија ћути као задња........