Суђење за злочине над Србима опет одложено

Танјуг

02. 09. 2019. у 11:52

Суђење за злочине над Србима опет одложено

Фото: БИРН БиХ

Суђење Атифу Дудаковићу и још шеснаесторици припадника и команданата Петог корпуса такозване Армије БиХ за злочине над Србима на подручју Крајине 1995. године, поново је одложено
Суђење Атифу Дудаковићу и још шеснаесторици припадника и команданата Петог корпуса такозване Армије БиХ за злочине над Србима на подручју Крајине 1995. године, поново је одложено, сада због болести једног од оптужених.


Наредно рочиште биће заказано накнадно, преноси РТРС позивајући се на Срну.


Тужилаштво БиХ подигло је оптужницу против Дудаковића и још 16 припадника и команданата Петог корпуса такозване Армије БиХ за злочине против човечности на подручју општина Босански Петровац, Кључ, Босанска Крупа, Сански Мост и ратни злочин над цивилима на подручју општина Бихаћ и Цазин.


Оптужница их терети за убиство више од 300 Срба, међу којима највише цивила, углавном старије животне доби, као и војника који су се предали или били заробљени и тако онеспособљени за борбу.


Осим Дудаковића, оптужени су Екрем Дедић, Санел Шабић, Ибрахим Шиљдедић звани Шиљо, Сафет Салихагић, Адис Зјакић, Хасан Ружнић, Реџеп Злојић, Самир Солаковић, Фатмир Муратовић, Мухарем Алешевић, Хусеин Балагић, Але Хоџић звани Пумпарица, Един Домазет, Ејуб Кожењић звани Ејко и Шеширџија, Ибрахим Надаревић и Саид Мујић.


ПРОЧИТАЈТЕ И: ДЕТАЉИ СА СУЂЕЊА АТИФУ ДУДАКОВИЋУ: Терали заробљеника да сахрањује погинуле


Део оптужнице за Дудаковића односи се на ратне злочине почињене над жртвама бошњачке националности, припадницима и присталицама Народне одбране Аутономне Покрајине Западна Босна, за време сукоба у Цазинској крајини, на подручју општина Бихаћ и Цазин.


Тела једног броја жртава пронађена су после рата и ексхумирана из више појединачних и масовних гробница, а за некима од убијених још се трага.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

realist. Ene

02.09.2019. 15:44

Ako je jedan bolestan sudite drugima oni nisu bolesni kakvi koruptni Sudovi cekaju da delo za stari I onda je najlaskse oslobodi sve I sudjenje poje Vuk Magarca.