Кеп без посете у Лепоглави

Ј. МАТИЈЕВИЋ

уторак, 06. 08. 2019. у 21:16

Кеп без посете у Лепоглави

Драган Васиљковић

Адвокат Палибрк о забрани сусрета са клијентом Драганом Васиљковићем

ОДЛУКА управника затворске јединице у Лепоглави да ми забрани да посетим свог клијента Драгана Васиљковића, познатијег као Капетан Драган - потпуно је незаконита! Штавише, одлука ми није званично достављена, већ је уручена Васиљковићу, који ме је о томе обавестио телефоном. Но, бићу упоран и врло брзо ћу поново захтевати да га посетим.

Овако је, за "Новости", београдски адвокат Драган Палибрк коментарисао последњу одлуку управе затвора у Лепоглави да му ускрати редовну посету клијенту. Наглашава и да се у одлуци чак не наводи докад забрана важи, па је, како каже, и то још једно флагрантно кршење права и његовог клијента и њега као Васиљковићевог адвоката, јер забрана не може бити неограничена.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - РЕШЕЊЕ ЗА ПРЕВАРЕНЕ СРПСКЕ РАДНИКЕ: "Терме Чатеж" исплатиће зараде

- Тако су одлучили, јер сам, наводно, за медије говорио неистине о "Лепоглави" и третману који мој брањеник и други затвореници српске националности у њој имају - каже Палибрк. - Одлука је, међутим, прекорачење овлашћења управника Лепоглаве. Њоме он ускраћује елементарна права и Васиљковићу, само седам месеци пре него што му казна истиче, али и мени као његовом адвокату.

Наш саговорник подсећа да ће, крајем марта следеће године, Капетан Драган бити слободан човек и да му је сада потребан низ адвокатских савета и консултација.

- О свему сам одмах обавестио амбасаде Србије и Аустралије у Загребу. Са одлуком управника "Лепоглаве" упознат је и државни врх Хрватске и очекујем да реагују поводом скандалозног понашања управника "Лепоглаве", који је, не заборавимо, на сличан начин недавно забранио Васиљковићу да га посети његов свештеник из Аустралије, чиме је прекршио његово основно људско право на вероисповест.

Драган Васиљковић у Хрватској је осуђен на 13 и по година затвора због наводних ратних злочина над цивилима и ратним заробљеницима током рата деведесетих. Казна му истиче 20. марта 2020. године.


ДВОСТРУКИ АРШИНИ

ОСИМ Васиљковића, требало је да посетим и клијента Бојана Гудурића, који у "Лепоглави", такође, служи казну. Ова посета ми је одобрена - каже Палибрк. - То је апсурдно и недоследно будући да се у образложењу забране посете Васиљковићу наводи да сам у медијима износио неистине о овом затвору. Зато сам одложио и посету Гудурићу.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)

slavko

07.08.2019. 10:21

Pod hitno uhapsiti nekog ustasu u Srbiji a ima ih dosta koji cak i razgovaraju sa vlastima i strpati ga u zatvor ,oni razumeju samo jezik sile.

donkizele

07.08.2019. 11:27

Gde je sada naš predsednik čika Aca da nam priča bajku da "niko više ne sme ponižavati Srbiju!"