Управа Лепоглаве забранила адвокату посету Капетaну Драгану

Танјуг

05. 08. 2019. у 13:28

Управа Лепоглаве забранила адвокату посету Капетaну Драгану

Драгану Васиљковићу-Капетан Драган, фото АП

Београдском адвокату Драгану Палибрку управа хрватског затвора у Лепоглави забранила је посету његовом клијенту Драгану Васиљковићу, познатијем као Капетан Драган
Београдском адвокату Драгану Палибрку управа хрватског затвора у Лепоглави забранила је посету његовом клијенту Драгану Васиљковићу, познатијем као Капетан Драган, који у том затвору издржава казну од 13 и по година затвора због наводних ратних злочина над цивилима и ратним заробљеницима у Хрватској.


"Ово још једно прекорачење службених овлашћења управника затвора", рекао је Тањугу Палибрк, којем је истовремено са забраном посете Васиљковићу, одобрена посета другом клијенту Бојану Гудурићу, који у истом затвору служи казну од 33 године на коју је осуђен због учешћа у убиству хрватаског новинара Иве Пуканића 2008. године у Загребу.


Палибрк сматра да му је посета Васиљковићу ускараћена јер је у медијима у више наврата износио податке о лошем третману његовог клијента али и других затвореника спрског порекла.


Појаснио је да је на време затвору најавио своју посету за среду 7. август, али да је од управе затвора добио одговор да Гудурића може да посети, а Васиљковћа не.


Сматра да је забрана посете адвоката клијенту кршење свих нормативних аката везаних за права осуђеног лица и њеогвог адвоката.


Недавно је управа овог затвора на сличан начин забранила Васиљковићу да га посети његов свештеник из Аустралије чиме је, како је и тада указао Палибрк, прекршила његово основно људско право на веорисповест.


ПРОЧИТАЈЕТ И: КАПЕТАН ДРАГАН ЗА "НОВОСТИ": Слобода све ближа, због тога ми Хрвати пакују нову робију


Васиљковић је у Хрватској осуђен на 13 и по година затвора због наводних ратних злочина над цивилима и ратним заробљеницима у Хрватској.


Казна му истиче 20. марта 2020. године.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)

Мр Радомир Шћепановић

05.08.2019. 13:50

У каквомје стању Драган Васиљковић?

EU da reaguje

05.08.2019. 14:04

Kakvaje to Pišljiva Zemlja Da nemože Advokat Da poseti Klijeta . Odmah Briselu Da se Javi u izbaci ovu Dvoličnu Državu iz EU Podhitno oni žive kao u vreme Hitlera a. Ovamo Glume Da su Savremeni ??? Malo Sutra !!!

luka visekruna

05.08.2019. 15:03

Pa jel ima srbija vlast. pa da poxove hrvatskog ambasadora i da mu se urucu ptotesna nota. Nazalost siptar musliju vise misli kako ce rasturiti srbiju nego kako ce zastiti gradjane srbije dto bi trebala da mu bude osnovna fuznost.Velika je sramota kakvu neodgovornu i olosku vlast srbija ima

мило

05.08.2019. 16:40

Хрвати намерно терају инат србима,толико година да добије невин човек само зато што је србин.Наша држава нека сада учи од хрвата......