Брамерц и Кубуровић о регионалној сарадњи

Танјуг

уторак, 21. 05. 2019. у 16:32

Брамерц и Кубуровић о регионалној сарадњи

Фото Танјуг

Министарка правде Нела Кубуровић разговарала је данас са тужиоцем Механизма за међународне кривичне трибунале Сержом Брамерцом, који је у редовној посети Србији у вези са шестомесечним извештајем о раду тог Механизма

Министарка правде Нела Кубуровић разговарала је данас са тужиоцем Механизма за међународне кривичне трибунале Сержом Брамерцом, који је у редовној посети Србији у вези са шестомесечним извештајем о раду тог Механизма.

Током састака Брамерц и Кубуровић су се сагласили да постоје позитивни помаци у регионалној сарадњи Србије и Босне и Херцеговине, али да она и даље изостаје са Хрватском.

Брамерц је том приликом поздравио одржавање тродневног регионалног састанка тужилаца за ратне злочине, који се после више година одржава у Београду и поново истакао значај сарадње између држава, када је у питању ефикасно процесуирање ратних злочина, саопштено је из Кубуровићкиног кабинета.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Kuburović i Bramerc: Saradnja sa Mehanizmom na dobrom nivou

Говорећи о раду српског Тужилаштва за ратне злочине, Брамерц је указао да је и даље недовољан број нових оптужница у процесуирању ратних злочина.

Министарка је истакла да је у току ревизија Акционог плана за Поглавље 23, те да ће у њега бити додате све оне активности које су дефинисане Националном страгетијом за процесуирање ратних злочина, чиме ће се дати већи значај и обавеза испуњавању мера из те стратегије.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ -  Vučić i Bramerc o saradnji Srbije i Tužilaštva Mehanizma

Брамерц је позитивно оценио одржану обуку за заменике јавних тужилаца за ратне злочине, коју је спровела Правосудна академија уз подршку Канцеларије тужиоца Механизма, а у циљу јачања капацитета Тужилаштва за ратне злочине у Србији.

У току састанка, Кубуровић и Брамерц разговарали и о будућој сарадњи Србије са Канцеларијом тужиоца, као и о наредном шестомесечном извештају о раду Механизма за међународне кривичне трибунале, наводи се у саопштењу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

realist

21.05.2019. 16:52

Sta jos ovaj trazi u Srbiji Ema vise koga, da zatvara sad mora da trazi na Kosovu i Hrvatskoj, tamo jos nikoga nije zatvorio, on ima naredbu zlikovci da ne zatvara jer trebaju za druge govnarije I lazi protiv Srba oterajte odakle je doso.

Deda Panta

21.05.2019. 20:51

Kako oteraj ga? Pa on je naš veliki prijatelj, kao i savetnik predsednika Toni Bler, Bin Zaed, Bin Laden ( da je živ) , MMF i još gomila sličnih "velikih ličnih prijatelja" našeg predsednika i članova vlade.