ДАНАС ПРЕСУДА ЗА СВИРЕПО УБИСТВО 1992: Заклала дечака на бициклу!

С. МИШЉЕНОВИЋ

08. 05. 2019. у 08:02

ДАНАС ПРЕСУДА ЗА СВИРЕПО УБИСТВО 1992: Заклала дечака на бициклу!

Оптужена: Елфета Весели / Фото Тужилаштво

Данас изрицање пресуде за убиство Слободана Стојановића код Зворника 1992. године. Суд БиХ терети Елфету Весели да је на свиреп начин усмртила 12-годишњака

СУД БиХ изрећи ће данас првостепену пресуду Сакибу Халиловићу и Елфети Весели, оптуженима за свирепо убиство дванаестогодишњег дечака Слободана Стојановића 1992. године код Зворника.

Тужилаштво БиХ терети Елфету Весели да је као припадник Диверзантског вода Команде здружених јединица Липље, Каменица, тзв. Армије БиХ, у другој половини јула или првој половини августа 1992. године убила дванаестогодишњег Слободана Стојановића у насељу Бајрићи - Ново Село на подручју Каменице.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ФИЛМ "СУЗЕ АНЂЕЛА": Мали Слободан није заборављен

Према оптужници, Веселијева је на најсвирепији начин убила дечака тако што му је, док је био на бициклу, пришла с леђа и заклала га ножем.

У оптужници је наведено да је Сакиб Халиловић, који је био командант Диверзантског вода, знао да је његова подређена починила ово кривично дело, али није предузео неопходне мере да она буде кажњена.

Тужилаштво је у завршној речи 12. марта нагласило да је током поступка ван сваке разумне сумње доказало кривицу оптужених.

Тужилац у овом предмету Мирослав Јањић рекао је да је кривица доказана ван сваке сумње и да је свака чињеница из оптужнице поткрепљена доказима и сведоцима, односно да је Веселијева била припадник јединице Сакиба Халиловића и да је убила 12-годишњег дечака српске националности Слободана Стојановића.

- Убиство детета ни на било који начин није повезано са војном нуждом. Ево и да је дете било шпијун, како тврде неки сведоци, то није оправдање за убиство. Више је него неспорно да је дете убила Веселијева, а да је Халиловић командовао јединицом којој је она припадала - поручио је тужилац и додао да је ово један од ретких предмета ратног злочина, где су исказ сведока и налаз вештака сагласни.

Жртва: Слободан Стојановић


Браниоци Халиловића и Веселијеве у завршним речима 29. марта затражили су да они буду ослобођени.

Халиловићев бранилац Лејла Човић рекла је да у овом кривичном поступку не постоји ниједан материјални доказ да је Халиловић био именован, изабран или постављен на позицију командовања.

Мирна Делалић, бранилац Елфете Весели, рекла је да Веселијева никада није била припадник ниједне војне јединице, нити је учествовала у ратним дејствима, и да није истина да је оптужена дечака убила из освете.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Елфета ножем пресекла врат дечаку, Орић мирно гледао како гга коље

УХАПШЕНА 2016. ГОДИНЕ

ЕЛФЕТА Весели је ухапшена у Швајцарској половином 2016. године по захтеву Тужилаштва БиХ. У БиХ је изручена у априлу 2017. године, где јој је након неколико месеци почело суђење за убиство дечака Слободана Стојановића.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (9)

Анти Антифа

08.05.2019. 08:09

Ево са ким неки хоће суживот који признају БиХ као државу

Рашо

08.05.2019. 08:23

Баш да видим чиме ће да образложе ослобађајућу пресуду?

Miodrag Vukotic

08.05.2019. 09:17

ovo treba osuditi na dozivotnu robiju da porodica nemoze joj podici ni kosti iz zatvora

Ceca

12.05.2019. 11:08

Dete je imalo samo 12 godina! Kakvo zlo treba da budeš, da zakolje dete! Bez obzira koje je nacionalnosti. Gde je sad Andjelina Džoli, velika zaštitnica dece, i ostali borci za prava deteta?! Ova žena je stoka, pardon, izvinjavam se stoci, na uvredi!

Mira

14.05.2019. 11:53

Ova Žena je Opasna puna Zla . Kako je Spavala svih ovih godina Kad je mogla Krvnički Da ubije Jadno Dete.