Зорану Ђокићу (48) из Пећи који је ухапшен 2. фебруара ове године на Јарињу под сумњом да је наводно починио ратни злочин за КиМ од када се и налази у притовору, продужен је притвор на још два месеца.

Према речима адвоката Љубомира Пантовића, Ђокићевог браниоца, оптужница против Ђокића је потпно нејасна и непрецизна а продужетак притвора потпуно неоправдан.

-Иако у оваквим ситуацијама чак и косовски закони предвиђају хитност поступака, односно да сви органи који воде истрагу поступају са нарочитом хитношћу, овде имамо ситуацију да за три месеца нису обављене никакве истражне радње нити је прикупљено довољно доказа за продужетак притвора - истиче адвокат Пантовић наглашавајући да је судски процес у случају Ђокића који се по препоруци Специјалног косовског тужилаштва води пред Основним судом у Пећи од почетка спор и траљав а сама оптужница неразумна и нејасна.

Прочитајте још - Суд у Пећи одретио притвор за Зорана Ђокића

И док објашњава да је оптужница протв Ђокица апсолутно неконкртна јер су у потпуности нејасна кривична дела која му се стављају на терет, тј. да се не наводи ни прецизан Број убистава односно да ли их је било и чиме је наводно убијао Албанце, адвокат Пантовић претпоставља да тужилаштво тек сада прикупља сведоке у случају ове оптужнице.

- Мотив ове оптужнице је потпуно нејасан, као што је нејасно зашто је и подигнута просле готово 15 година, поготову што је Ђокић свих протеклих година остао да живи на Космету, где је радио у бројним невладиним као и чак две америчке хуманитарне организације.

- Ђокић је такође радио и у министарству тзв. Косова за повратак и заједнице али и као инструктор у косовској Полицијској академији где је морао претхдоно проћи све провере односно где су вршене провере шта је радио пре рата, истиче адвокат Пантовић за Новости додајући да се Ђокић иако је у протвору налази у затвору високог ризика у Грдовцу код Подујева.