ПОНИЖАВАЊЕ СРПСКИХ ЖРТАВА: За злочине над Србима - 14 месеци затвора

Танјуг

01. 04. 2019. у 11:27

ПОНИЖАВАЊЕ СРПСКИХ ЖРТАВА: За злочине над Србима - 14 месеци затвора

Фото Н. Фифић

За злочине над Србима у Босанском Броду 1992. године је првостепеном пресудом Суд БиХ осудио бившег припадника Хрватског већа одбране Алминка Исламовића на 14 месеци
САРАЈЕВО - За злочине над Србима у Босанском Броду 1992. године је првостепеном пресудом Суд БиХ осудио бившег припадника Хрватског већа одбране Алминка Исламовића на 14 месеци.

Исламовићу ће у казну бити урачунато време проведено у притвору од 25. октобра 2017. до 6. априла 2018. године, пренела је РТРС.

Прочитајте још - Пресуде понизиле српске жртве


Исламовић је осуђен јер је као припадник и командир Војне полиције ХВО-а од марта до октобра 1992. године учествовао у хапшењу, убијању, психичком и физичком малтретирању српских цивила који су били заточени у подруму старе станице полиције у тадашњем Босанском Броду и на стадиону Полета.

На терет је Исламовићу стављено и одвођење заробљених на принудни рад, паљење и пљачкање њихове имовине, као и уништавање верских, културних и историјских споменика.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

Nikola IS

01.04.2019. 12:18

Ništa novo, to je samo nastavak "Haške pravde" po kojoj se zločini nad Srbima ne kažnjavaju. U Hagu je osuđeno kompletno civilno, vojno i policijsko rukovodstvo sve tri srpske zemlje i rukovodstvo Hrvatske Republike Hercegbosne, ali isključivo za zločine nad muslimanima. Za zločine nad Srbima niko nije odgovarao. (Poznate priče sa oslobađanjem Gotovine, Nasera Orića i Haradinaja).

bager

01.04.2019. 14:34

@Nikola IS - Pa drugi put opet cuvajte zarobljenike i vodite rat amaterski ,podji stani ,cekaj,,umesto brzo silovito i bez pardona i etike,,jer ce srbi i onako biti optuzeni zato mora biti maksimalni ucinak, pa ko prezivi pricace i klonice se srba za svagda