Најс: Био бих изненађен када би Младић имао успеха са жалбом (Видео)

Танјуг

среда, 20. 03. 2019. у 19:15

Најс: Био бих изненађен када би Младић имао успеха са жалбом (Видео)

Бивши тужилац Хашког трибунала Џефри Најс YouTube

Бивши тужилац Хашког трибунала Џефри Најс изјавио је да би био изнанађен када би Ратко Младић имао успеха са својом жалбом, након данас изречене пресуде Радовану Караџићу
Бивши тужилац Хашког трибунала Џефри Најс изјавио је да би био изнанађен када би Ратко Младић имао успеха са својом жалбом, након данас изречене пресуде Радовану Караџићу.


"У светлу осуде за геноцид 1995. којом је Караџићу изречена доживотна казна био бих јако изненађен када би Младић имао било каквог успеха са својом жалбом", рекао је Најс.

Према његовим речима, било би јако чудно да друго жалбено веће донесе радикално другачију одлуку у вези са Младићем и то би било велико разочарење за народ у БиХ. "Уверен сам да ће жалба Младића бити поприлично неуспешна или делимично или у потпуности", додао је он.

Најс, који је био и заменик тужиоца на суђењу Слободану Милошевићу, на питање новинара да ли Младић може бити повезан са односом Београда и рата у Босни, рекао је да је Милошевићев случај, и донекле случај Франка Симатовића, "један од проблема са Међународним кривичним судом за бившу Југославију".

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Џефри Најс уништавао доказе о "жутој кући"

"Људима који себе сматрају жртвама треба нешто одговорити", рекао је Најс и додао да међународна заједница "изгледа није вршила притсак да се дође до одговора".

"Не знамо зашто, али знамо да постоје разлози зашто међународна заједница можда не жели да се зна превише о конфликту у БиХ, поготово Сребреници, због властите укључености, било да се ради о директном саучесништву или неделовању", изјавио је Најс.


Он је додао да то омогућава Србији да има користи од овога и да "једноставно постоји мишљење о њиховој неукључености", али и да "то никада није правилно третирано".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (6)

Nikola U.

20.03.2019. 19:58

Bio bih iznenađen kada bi Najs jednom u životu rekao nešto objektivno u vezi Srba, Srbije i Srpske!Čovek je bio plaćen da laže, podmeće dokaze i mrzi Srbe kao tužilac tribunala i poverovao je u sopstvene laži.

Шатор

20.03.2019. 20:40

Ја бих био изненађен да ти одеш у рај умјесто у пакао који те очекује 1/1.

Рашо

21.03.2019. 01:05

Да све сте учинили да тако не буде па би те супротно изненадило.

Nesa

21.03.2019. 11:32

da bog da ti ja sudio mladjem zenskom rodu. A tebi je zaqsigurno mesto u paklu. Jer onaj gore vidi sve, a ja se nadam u njegov mac istine. Proklet da ste.