ПРЕСУДА У ХАГУ: Караџићу доживотни затвор! Адвокат Петронијевић најављује ревизију (ВИДЕО/ФОТО)

Танјуг

20. 03. 2019. у 14:38

ПРЕСУДА У ХАГУ: Караџићу доживотни затвор! Адвокат Петронијевић најављује ревизију (ВИДЕО/ФОТО)

Радован Караџић / Фото Танјуг

Жалбено веће Механизма у Хагу данас је правоснажно осудило на доживотни затвор првог председника Републике Српске Радована Караџића због геноцида у Сребреници и злочина против човечности, кршења закона и обичаја ратовања
Жалбено веће Механизма у Хагу осудило је у среду на доживотни затвор првог председника Републике Српске Радована Караџића због геноцида у Сребреници и злочина против човечности, кршења закона и обичаја ратовања.

Овом одлуком преиначена је првостепена пресуда Трибунала у Хагу којом је у марту 2016. године био осуђен на 40 година.

Иако је одбацило махом све жалбене наводе, и тужилаштва и одбране, жалбено веће сматра да казна од 40 година није била адектавна.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: КАРАЏИЋ ЗА "НОВОСТИ" УОЧИ ПРЕСУДЕ: Ко ујутру прогута свој понос, можда нешто и вечера...

"Жалбено веће је сагласно са Тужилаштвом да је казна неадекватна с обзиром на тежину Караџићевих кривичних дела, као и да је казна претресног већа неразумна и неправична", рекао је у образложењу одлуке председник Жалбеног већа судија Ван Јосен из Данске.

Он је додао да је претресно веће погрешило када је изрекло казну од 40 година. Караџић је поново осуђен за 10 од 11 тачака оптужнице.

Жалбено веће Механизма у Хагу потврдило је да Радован Караџић (73) није крив за геноцид над муслиманским становништво у седам општина БИХ у периоду од 1992. до 1995.

Овом одлуком потврдило је првостепену пресуду у делу којим је по овој, првој и јединој од 11 тачака оптужнице био ослобођен од оптужби.Караџић је осуђен по тачкама:

1.Није крив по тачки један за геноцид у седам општина БИХ у периоду 1992 - 1995.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Хаг забранио уживо пренос пресуде КараџићуЖалбено веће сматра да није било геноцида на територији општина Братунац, Приједор, Власеница, Зворник, Сански Мост, Фоча и Кључ, али јесте утврдило да су почињени други ратни злочини у тим општинама од 1992. до 1995., који су били координирани из врха Репубике Српске

2. Крив је по тачки два за геноцид у Сребреници


3. Крив је за прогон цивила и злочине против човечности


4. Крив је за истребљење становништва


5. Крив је за убиства, злочин против човечности


6. Крив је за убиства, кршење закона и обичаја рата


7. Крив је за прогон и депортације, злочин против човечности


8. Крив је за нехумана дела, насилно премештање и друге нечовечне злочине


9. Крив је за кршење закона и обичаја ратовања


10. Крив је за незаконите нападе на цивиле


11. Крив је за узимање талаца, припадника УНПРОФОР-а


Жалбено веће сматра да је судско веће, које је изрекло првостепену пресуду правилно закључило да није било геноцида на територији општина Братунац, Приједор, Власеница, Зворник, Сански Мост, Фоча и Кључ, али да јесу почињени други ратни злочини у тим општинама од 1992. до 1995, који су били координирани из врха Републике Српске.

Осим једног делимично усвојеног захтева (број 31) Караџића, сви остали наводи из жалбе су одбијени, поред осталог и онај којим је оспоравао правичност суђења.

Према ставу жалбеног већа одбрана Радована Караџића није успела да докаже да није крив за масакр у Сарајеву, на Маркалама, као ни за "терорисање становника Сарајева дуготрајним гранатирањем и снајперисањем током вишегодишње опсаде главног града БиХ", рекао је председник Жалбеног већа Ван Јосен.

Веће је, како је додао, утврдило да је Караџић знао и за убиства у јулу 1995, након пада Сребренице.

"Жалбено веће није нашло грешке у резоновању првостепених судија у вези с прогоном Бошњака с подручја Сребренице", навео је судија Ван Јосен.

Прогон Бошњака са подручја Сребренице се односи на присилно пресељење жена, деце и стараца са подручја Сребренице, а касније убиствима мушкараца и дечака, подсетио је судија.

Такође није доказао да није имао намеру да почини геноцид, као и да није, као вођа босанских Срба, кажњавао оне који су чинили злочине, додао је судија.

"Караџићеви наводи да је он проглашен одговорним за то, само зато што је председник су неуверљиви", пренео је судија Ван Јосен.

Према ставу Жалбеног већа, одбрана није успела да докаже ни да је веће донело погрешне закључке у пресуди у којој је осуђен за злочине у 20 босанских места", рекао је председник Жалбеног већа.

Говорећи о узимању припадника УНПРОФОР-а за таоце 1995. године, жалбено веће је сматра да Караџић није успео да докаже да је особље УН-а законито приведено.
ПЉЕСАК И ЗВИЖДУЦИ

Након изрицања казне, у судници су се могли чути пљесак, али и звиждуци.

Караџић је пресуду саслушао мирно седећи на свом уобичајеном месту.

Читање сажетка пресуде, трајало је око сат времена са одложеним преносом од 30 минута из безбедносних разлога.

АДВОКАТ ПЕТРОНИЈЕВИЋ НАЈАВЉУЈЕ ЗАХТЕВ ЗА РЕВИЗИЈУ ПРЕСУДЕ

Другостепена пресуда која је данас изречена Радовану Караџићу јесте правоснажна али није коначна, јер и даље има право на ванредни правни лек - ревизију, рекао је за Танјуг члан Караџићевог правног тима адвокат Горан Петронијевић.

"Ми ћемо га сутра посетити и размотрити могућност да од свих ових доказа који су од нас прикривени у току првостепеног поступка од стране тужилаштва, сачинимо ново чињенично стање које ће нам бити довољан разлог за подношење захтева за ревизију", прецизирао је Петронијевић.

Он је додао да ће у том делу правне борбе, бити учињен још један правни напор да се дође до истине.

Коментаришући данашњу пресуду којом је Караџићу казна од 40 година затвора повећана на доживотни затвор, Петронијевић каже да је то било очекивано.

"Ово је одраз стања на терену. Кад год је притисак према Републици Српској и према Србима, овакве пресуде су увек биле нека врста компензације. Тако да се осим овога што се данас догодило није се друго ни могло очекивати", навео је адвокат.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (114)

zaliv.net

20.03.2019. 14:47

Farsa, sta ocekivati od tog americkog suda (i njihovih satrapa) osim da bude pristrasan!?

Baja Pivljanin

20.03.2019. 14:53

Radovan je Srpski heroj, hvala mu za sve sto je ucinio da bi Srbi ostali u pan-islamisticku drzavi BiH. Nije njihova radovanja vecno, svemu dodje kraj. Turci su vladi 500 godina al na kraju su otisli. Zivela Srbija i Republika Srpska.

tomy

20.03.2019. 14:57

E moj Radovane,osudit ce te na pravdi boga a isti ti koji te sude kunu se da veruju u boga!

Sreto

20.03.2019. 15:11

Kaže se: "Odbrana Radovana Karadžića nije uspela da dokaže da nije kriv za masakr u Sarajevu".Pa ne dokazuje se nevinost nego krivica!

Vidan Lazarevic

20.03.2019. 15:14

Zahvaljujuci ovim nacistima sto su mu sudili on ce uci u istoriju Srbije kao jedan od najvećih Srba!!!!

PG-CG

20.03.2019. 15:14

Sramni Haški "sud"... Sramna EU, u koju, iz ne znam kojih razloga, bezrezervno i bezglavo jurimo...

Vlada Simic

20.03.2019. 15:19

Ova presuda je, opomena Srbiji, da ni slucajno, ne krene da brani Srbe na Kosovu, inace ih ceka dozivotna robija, nas Srbe mogu da ubijaju kao vrabce, Srbi ne sme nikoga, ako samo pomisle bice osudjeni, a ako ubiju nekog teroristu odmah dozivotna.

Деда Јагош

20.03.2019. 15:23

Ово није казна Караџићу, него Србији за непослушност енглезима.

Не разумијем

20.03.2019. 17:01

@Деда Јагош - Ваљда награда од "наших америчких пријатеља"? Србија га је изручила.

BRATEE

20.03.2019. 15:28

Nedaj se predsednice MI znamo da je pravda na tvojoj strani ...Zlikovci su to sve i placenici sto nam sude !!! Ali i njima ce se suditi bar gore pred BOGOM !!!

Мирко

20.03.2019. 15:29

.... "због геноцида, злочина против човечности, кршења закона и обичаја ратовања" .... ЊИХОВА ПРАВИЛА РАТОВАЊА: ЊИХОВА И ПРЕСУАДА! Не дај се РАДОВАНЕ! Памтимо те ипак у другачијем светлу!

Paradigma danasnjeg "prava"

20.03.2019. 15:30

Pa normalno. Nisu ludi da puste pticu koja moze da "propeva" na njihovu stetu! Drzace je u kavezu...

PG-CG

20.03.2019. 15:31

ŽIVIO RADOVAN KARADŽIĆ! ŽIVJELA REPUBLIKA SRPSKA! ŽIVJELA SRBIJA! ŽIVJELA SRPSKA CRNA GORA!

IZMISLJEN GENOCID

20.03.2019. 15:31

OSUDJEN ZA DELA KOJA NIKAD NIJE POCINIO, dok zlocince nad srpskim narodom redovno oslobadjaju svake odgovornosti, u 90% slucajeva, nisu ni trazili ubice.

bager

20.03.2019. 15:32

Tako se sudi i u nacistickom sudu,,skrivaju se dokazi ,veruje koljacima srba na rec izvrsava naredba usa da bi se opravdalo bombardovanje i privatni rat,koji su siptari platili amerikancima,,isti sud ce osloboditi sve siptare isto kao sto su oslobodili i proglasili nevinima sve hrvatske ratne zlocince,a koji su navodno osudjeni setaju se slobodno pod izgovorom da su tesko bolesni ,,eto pravde za srbe

Veselin

20.03.2019. 15:32

Radovan Karadzic je bio i ostace heroj Srpskog roda da nije njega i generala Mladica bilo kao I ostalih rodoljuba Srpskih danas bi Bosna bila ustaska dzamahirija a Srbi bi imali jos jedan Jasenovac

Драган Р

20.03.2019. 15:34

На жалост, једино што у овом тренутку могу је да вам поменем семе и племе, и вама који сте пресудили, и онима који су пресудили пре вас и нарочито онима (и појединцима и организацијама и државама) који стоје иза вас. Имам пуно година и никада никоме нисам ни помислио а камо ли учинио нешто лоше, али да нам је Бог дао да имамо чиме и да ја о томе одлучујем неке, горе поменуте, би почистио из историје, без да ми око трепне. Моја истина нема никакве везе са овом пресудом беклосветских смрадова.

Miki-Zg

20.03.2019. 19:34

@Jovo Caruga - Ajde bre Matija ,zakaj ti ne preseliš u Lijepu našu i glumiš protjerene Hrvate ?Isplati se 1

Rale

20.03.2019. 15:38

Vide oni da smo se mi (Srbi) borili protiv terorizma.Neće to da priznaju.Neka,evo im migranata,pa nek vide šta će im se događati za par godina..Srbi su samo branili svoju zemlju.Evropu čeka ista sudbina.Ili će proterati teroriste,ili će oni njih.Pa neka im onda sude.

Joksa

20.03.2019. 15:40

Samo u SRBIJI se izrucuju heroji zlocincima zar u Srbiji nema ko da kazni izrucioce nasih heroja posto smo takvi bolje da nestanemo sa lica zemlje i da nas SRBA vise nema sramota.

Динарска Четничка Дивизија

20.03.2019. 15:40

Срамота!Убице Срба на слободи, а браниоци Срба труну по затворима!То је та правда слободног и демократског света, којем толико стремимо!Страшно!Србијо, пробуди се!!!

Глас разума

20.03.2019. 15:41

Радоване, имаш велику моралну, цивилизацијску, биолошку, људску и сваку другу сатисфакцију. Надживео си исламску фундаменталистичку багру због које су те осудили и изборуи си се за слободу и независност. Руља која те је оптужила, осудила и лажно против тебе сведочича није ти ни ..... . Све за част, част ни за шта!

NATO u BLATO

20.03.2019. 15:43

Naravno, sa zapadom nikad ni saveznici ni partneri, nisu dozvolili da se osudi ni jedan jedini zločinac koji je ubio kakvog Srbina, a zovu nas u NATO, dakle NIKAD pa ni TAD!!!

Bojan

20.03.2019. 17:27

@NATO u BLATO - Da li znate da je Hag oslobodio Perisica , Seselja , Radica , Sljivancanina , Milutinovica , Ramboa ?

dragan

20.03.2019. 20:07

@NATO u BLATO - Perisica naravno da je oslobodio,nije im odavao drzavne tajne tek tako. Seselj nije oslobodjen,za nekakav verbalni delikt je osudjen taman onoliko koliko je proveo u istraznom zatvoru,10 godina mislim.

SS

20.03.2019. 15:43

Trebao da dokaze da nije kriv? Neka oni dokazu da nisu krivi za rat u BiH. Valjda tuzioci trebaju da dostave neoborive dolaze da je kriv sto nisu učinili. Pa ti Bosnjaci su ratovali sa svojim narodom ako nisu imali misljenje kao Izetbegovic.

Душан

20.03.2019. 15:47

Правоснажна пресуда је, и само може бити Божја.

Mira

20.03.2019. 15:54

po ovome ispada da sa su samo Srbi ubijali jer ni jedan Misliman nije osudjen. pitala bih ja nih ko je ubijao Srbi i ko je odgovarao za srpske zrtve! ko ce da plati suze srpskih majki?

Branislav

20.03.2019. 15:54

Neka je proklet onaj koji je naredio njegovo hapsenje, neka su proklete ruke koje su ga hapsile, neka su proklete izdajice roda svog.

Nislija.

20.03.2019. 15:56

Ti sto se potpisujes kao Jovo Caruga voleo bi da meni licno kazes ovo ili nesto slicno.

naranca

20.03.2019. 19:20

@Nislija. - Sta mozes da mislis o coveku koji koristi ime hrvatskog razbojnika

Blagoje Jovovic

20.03.2019. 15:59

Osudjen je za nepostojeci genocid nad ekstremnim poturicama,mudzahedinima i dzihadistima.Osudio ga je "medjunarodni sud" koje pustio na slobodu monstrume kakve savremena civilizacija ne pamti,kao sto su Haradinaj i Oric,koji su direktno odgovorni za progon i smrt hiljade Srba.Za nas Srbe Radovan Karadzic je heroj i mucenik,koji je samo branio svoj narod mudzahedina i dzihadista.

čiča

20.03.2019. 18:25

@Blagoje Jovovic - Medjunarodni sud sastavljen od američkih podrepaša,baš su nam demonstrirali šta to znači nezavisno sudstvo . Jesu oni nezavisni ali samo od mozga

Đorđe

20.03.2019. 16:00

Da se Srbi nisu organizovali u odbrani od ustaško-mudžahedinskih fašista prošli bi kao oni nesrećni Srbi u NDH. Živeo narodni heroj Radovan Karadžić!!!

vili

20.03.2019. 17:34

@Đorđe - Da su se Srbi organizovali u okviru BiH sa ostalim narodima a ne slusali savjete iz Srbije nebi stavili Srpski rod na beskonacni stub srama koji se nikada vise nece moci izbrisati.Mi mozemo ovdje pisati zalopojke koje su unutrasnjeg karakrera ,medjutim realnost je sasvim drugacija.Koca Popocic je naj bolje opisao lik Slobodana Milisevica a S.A.N.U je napravila katastrofalnu procjenu.

dragan

20.03.2019. 20:05

@Đorđe - Sa kojim tacno ostalim narodima? Alijom islamskim fundamentalistom ? Sa onima koji su ih ubijali na svadbama? Mozda tvoj mozak moze da lupi tako nesto i misli da je pametan,za nas ostale je samo djubre i baljezgarija to sto si napisao

Deyan X

20.03.2019. 16:14

Bas zanimljivo. Karadzic kriv,a npr Oriv nije.. a niko.nije kriv ni za pokretaje rata ni za napad na JNA vojnike. ...

maniks

20.03.2019. 16:20

Srbija i Srpski narod u celini sve one koje je Haski sud osudio da proglasi narodnim herojima i zasluznim za opstanak Srpskog naroda. Zivi bili junaci i heroji Srpskog naroda a onaj sljam sto vas je poslao u hag treba dozivotno osuditi za izdaju.

Драган Милићевић

20.03.2019. 16:26

Да ће га осудити, знало се. Кадија те тужи кадија ти суди. Гори су ту ови наши што су га предали Хагу да би се додворили Западу.

mirel

20.03.2019. 16:30

Radovan Karadžić je učinio sve da dokaže kako je zaista bilo ali to je išlo u prazno jer oni imaju svoju osudu nad Srbima koju Radovan plaća kao i mnogi drugi Srbi - nažalost.

Meda

20.03.2019. 16:54

A gde ja mogu edukacije svoje radi ( ne zamerite) da pročitam, koji i kakvi su običaji ratovanja ?

Олга Н. Јевремовић

20.03.2019. 17:00

Једно је сигурно, НАТО суд у Хагу мора направити паралелу између Туђмана и Праљка који су до сад једини осуђени за "удружени злочиначки подухват" и тако нивелисати кривицу Срба јер би било незамисливо да остане кривица на католичким* Хрватима. Што се мене и моје породице тиче, ми желимо сву срећу овог света др. Р. Караџићу часном Србину и човеку који се нашао на челу овог дела српског народа у тренутку кад му је било најтеже. САРАЈЕВО, БРАТУНАЦ и КРАВИЦА 12 000 мртвих Срба, жена деце и стараца !

Bane Bansika

20.03.2019. 17:00

Ničija nije gorela doveka pa neće ni njihova. Zapad je trulež koji se sve brže raspada i jako smrdi . Živ ti nama bio Radovane.

Opaki

20.03.2019. 17:11

Oric i Haradinaj oslobodjeni, Taci, hrvati, svi oslobodjeni. Samo se hrabrim srpskim junacima izricu presude. Sramno tuzilastvo, ne znam zasto ih je Radovan uopste i udostojio prisustvovanjem na izricanja presude

PG-CG

20.03.2019. 17:16

Brate Radovane, bićeš zlatnim slovima upisan u istoriji srpskog naroda! Respekt! Uz tebe su pravi Srbi iz Srbije, Republike Srpske, srpske Crne Gore, srpske Krajine, sa srpskog Kosmeta... iz dijaspore... Uz tebe su, a i ti uz njih, i nebeski Srbi-vitezovi - Knez Lazar, Miloš Obilić, Karađorđe, Obrenovići i Karađorđevići, Čiča Draža...

Boki

20.03.2019. 17:17

Bio i ostat ce heroj za Srbe...a sto se tice presude njemu bi i 10.god bila dozivotna...tako da je to nebitno

тлн

20.03.2019. 17:19

Срамота! Никада нисам био члан, нити једне партије и једини Српски политичар којег цијеним је др Радован Караџић. Једини искрени патриота од свих Српских политичара.......Доћи ће дан, када ће одговорни за његово, прије свега, хапшење пред тв камерама и онда срамотно изручивање, одговарати кривично. Невиђена срамота и увреда за све нас патриоте из РС, Србије и Срба из Српске Црне Горе.

Marko

20.03.2019. 17:36

Иза Радована Караџића и генерала Младића је остала Република Српска створена у борби против муџахедина и њихових усташких помагача, сигурна лука Србима лево од Дрине и то ниједан политички и лажни суд и то баш онај суд којем је забрањено да суди америчким држављанима не може да оспори. Једино треба да нас буде срамота што смо дозволили дa Тадић и Вукчевић испоруче ове људе. Надам се и сигуран сам да ће да ову двојицу стићи Божија казна, тежа од земаљске јер то заслужују.

Sladjana

20.03.2019. 17:50

Nije u pitanju pravda ili nepravda. Haski sud nema veze sa pravdom. Nije za to postavljen. Valjda je to jasno. On je tu da gradi uverenja I odredjeni inidz srpskog naroda kako bi vojno industrijski kompleks mogao da tera svoj scenario. Motiv? Novac. Novac I uticaj koji bi omogucio jos vise novca. I nista vise. Ipak, mislim da ce na kraju Karadzic da izadje.

Драган КНН

20.03.2019. 17:52

Националност ? Србин . Онда доживотна ! Антисрпски суд , без икаквог кредибилитета !

Vlasta Vladin

20.03.2019. 17:53

Karadjic bi za muslimane bio pravi da je rekao lezite Srbi da vas braca muslimani lakshe kolju. ON JE OVAJ PUT BIO PAMETNIJI I NIJE TO DOZVOLIO. I zato neka nam je zhiv i zdrav heroj i legenda.

ZOKI

20.03.2019. 18:02

Koje Karadžića izručio Hagu? Zar to nisu bili braća srbi? Pa šta onda kukamo kad zločinački Hag donosi nepravedne presude? E moji srbi jadni ste vi kad ni svoje heroje niste znali da sakrijete od zločinca. Kad će Srbija da tuži NATO za ubijenu našu djecu? NIKAD.

Nebojsa007

20.03.2019. 18:18

Radivane HEROJU svi znamo da ste Vi neduzni i da je sve ovo farsa u kojoj na zalost Vi ispastate. ZIVEO RADOVAN SRPSKI HEROJ

čiča

20.03.2019. 18:23

Poruka ovog nazovi suda pravde je jasna , Srbi ubuduće moraju da šiftarima , balijama(bošnjacima) i hrvatima , podrazumeva se i amerikancima , britancima ,nemcima i ostalim koji žele da ih ponižavaju i ubijaju omoguće da ih ubijaju tako da Srbi nesmeju da se brane , jer ako se brane onda je to genocid zločin protiv čovečnosti i slično. E neće to tako moći i nemate vi toliko para da potkupite sve Srbe pa da dubite na glavi.

kalimero-x

20.03.2019. 18:30

Ne bi pominjao imena,zapadni mediji obicno ne pominju posete srpskih politicara ili uspehe sportista,kad Nadal izgubi objave njegovu veliku sliku i malu Srbina,isto je bilo u Parizu s Tacijem u prvom redu,kosmetski siptarski vode vode tzv. drzavu i svi ih docekuju pa itd.?Kada je u pitanju njihov projekat sudenje Srbima to objavljuju svi mediji?Mogu li Srbi izvuci pouke kad ne mogu njihovi zvanicnici,ucenjeni ili ?Cudno u Srbiji muk na zlocine prema Srbima?

Lenka

20.03.2019. 20:22

@Necer - Holandjani su pravili masakre po Indoneziji, Francuzi, Spanci i posebno Britanci su napravili najvece genocide u istoriji covecanstva nad aboridzinima i kolonijama u Americi, Australiji, Indiji, Africi. Nemce necu ni da pominjem oni su sinonim za genocid i gle cuda ko nam sada sudi, razvratna, lazljiva, licemerna Evropa.

MilaS

21.03.2019. 07:50

@Necer - ...hiljadu puta B R A V O !...ništa dodati i ništa oduzeti...B R A V O !!!!!!

Marks

20.03.2019. 19:01

Дали че доћи време да сви српски изданици од две хиљадите године до данас одговарају за велеиздају .

апсурд

20.03.2019. 19:03

"Такође није доказао да није имао намеру да почини геноцид," Није доказао да није имао намеру да почини нешто чега није било !?! Ко би на овоме свету могао да докаже да није имао намеру да учини нешто? Сви сваки дан имамо свакојаке намере. И, шта, и ако је неко имао намеру да нешто уради, шта то значи, суди се за намеру? Без обзира да ли је то урађено? Насер Орић, рецимо, није имао намеру да направи бестијалне злочине око Сребренице, али их је починио на лицу места. И, није крив, јелда?

naranca

20.03.2019. 19:08

Pa tacno sa ovim Novim Svetskim Poretkom rat postade svakodnevni narodni obicaj sirom Sveta!!!

Epska narodna pesma

20.03.2019. 19:08

Od Bihaća do Petrovca sela Petrovca sela, srpska zemlja napadnuta cela napadnuta cela. Karadžiću vodi Srbe svoje vodi Srbe svoje. Nek se vidi nikog se ne boje nikog se ne boje. Ustale hrvatske ustase hrvatske ustase, ne dirajte u ognjište naše, ne dirajte ognjište naše ---

муслимани су почели рат

20.03.2019. 19:10

Овај НАТО суд је посејао јаку клицу будућих покоља на Балкану. Када и како се уопште могу православни и исламизовани Срби помирити после оваквих пресуда православнима?Ко ће претећи на крају, видећемо, али, ја не видим ништа добро у овоме.

dr Jakov Zlatar

21.03.2019. 10:48

@паметном - довољно - naravno da je presuda zaslužena on je obrukao srpsko ime i srpsku čast.Ništa nije preduzeo da spreči ono što se desilo u Srebrenici a naredio je i granatiranje Sarajeva.

BRATEE

20.03.2019. 19:45

Genocida nije biloooooo !!! Samo zlocina na svim stranama kao i u svakom gradjanskom ratu !!! Ziveo Dr. Karadzic !!!! Svi su pravi SRBI uz njega ...od BEČA do ATINE !!! A i Šire !!!!

Lenka

20.03.2019. 20:09

A ko ce da sudi Taciju, Oricu, Gotovini, i svim ostalim zlocincima iz regiona i sire. Bleru, Olbrajt, Klinton mafiji? Naivni srbi, nema sta da radite u EU. Sve ste borce izrucili u Hag, a nikad dalje niste bili od EU. To je prokleto. Kako ih je Putin lepo otkacio:"Mi ne priznajemo taj sud." Kako da nam sude genocidni kolonijalisti koji vekovima ubijaju i kradu?

borac

20.03.2019. 20:53

@Lenka - Tako je.I niko nije odgovarao sto je isporucio srpske borce u Hag.Evropska kasica je čudo.Iako nikad nećemo biti EU srbi i dalje velike rake sebi kopaju za siću,EU,lovu.

Partizan Pa BOG

20.03.2019. 20:09

Predsednik Karadzic nije nikoga ubio kao Oric , nije cak ni naredio ubistva sto potvrdjuje g Momcilo Krajisnik , jednostavno Srbija i RS su slabe da se odupru svetskim silama koje su stvorili islamsku drzavu na Balkanu ali polako to njihovo cedo ce im doci glave , tadasnju vlast u Srbiji treba osuditi i procesuirati one koji su izdali Milosevica , Mladica i Karadzica .

Драгојло

20.03.2019. 20:39

Прво није “грађански рат”. Већ одбрана Срба од других народа, Хрвата и “бошњака”! Геноцид није доказан, нити почињен од стране Срба!!! А овај “суд” непризнаје УСА, па зашто би га ми признавали!!!! И задње, неком злочинац, а за мене Херој за навек!!!!!

X.Y.Z.

20.03.2019. 20:50

Стока фашистичка!!!Битно да су Готовину и Орића пустили!!!!

iz glave

20.03.2019. 21:14

цела хашка шклопоција ( суд и механизам) је осмишљена да се Србима забрани, згади и застраши тежња и борба за слободом. У томе им кључну, пресудну подршку дају срби који овде отварају кишобран када у хагу, берлину или лондону пада киша. Међутим план им је пропао, јер је баш њима истина потпуно осветљена и објашњена.

Мр Радомир Шћепановић

20.03.2019. 22:39

Демократе су изручиле генерала Ратка Младића и Др Радована Караџића и друге србе, Хашкој инквизицији!Без њих двојце не би постојала Република Српска!

Jasenovac

20.03.2019. 23:49

Čuj kriv za genocid koji niti je postojao niti je dokazan nego na osnovu nagodbe ubačen i sada ga koriste za osvetu Srbima! Fašisti ostaju fašisti!

MilaS

21.03.2019. 07:46

@Jasenovac - ...genocid,a decu i žene autobusima odvezli vojnici RS na sigurno...snimljeno i dokazano...stradali vojno sposobni muškarci...genocid?...dosta više dvojnih aršina i nemačkog i britanskog menjanja istorije...

igrac

21.03.2019. 01:27

i tako jos jedan ubica sa balkana ode u zatvor.samo ne znam ne znam dali je gori on koji je kriv za smrta stotine hiljada ljudi?ili oni koji ga podrzavaju???ubijanje nevinih ljudi nije za ponos.takvim ljudima je mesto u zatvor.

Слоба

21.03.2019. 07:50

Организовао си отпор и спасао огромну већину становништва од истребљења, основао Републику Српску, организовао отпор према злочинцима и ликвидације истих, ... Имаш са чим да се поносиш и пред Богом и пред народом и пред светом и пред самим собом.