Бивши припадник ХВО ослобођен оптужби за ратни злочин над Србима

Танјуг

05. 02. 2018. у 21:15

Бивши припадник ХВО ослобођен оптужби за ратни злочин над Србима

Shutterstock

Апелационо веће Суда Босне и Херцеговине потврдило је првостепену пресуду којом је Зденко Андабак ослобођен оптужби да је починио ратни злочин 1993. године против српског цивилног становништва у Ливну
Апелационо веће Суда Босне и Херцеговине потврдило је првостепену пресуду којом је Зденко Андабак ослобођен оптужби да је починио ратни злочин 1993. године против српског цивилног становништва у Ливну.


Жалбу Тужилаштва Босне и Херцеговине је Апелационо веће одбацило као неосновану и потврдило пресуду из марта 2017. године, преноси Фена.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Притвор бившем припаднику ХВО због злочина над Србима

Андабак је током рата у БиХ био заповедник војне полиције ХВО за оперативну зону северозападна Херцеговина и заповедник војне полиције ХВО-а у Ливну.

Оптужница га је теретила за ратне злочине над цивилима српске националности на подручју Ливна укључујући противзаконито заточење и злостављање заточеника као и убиства, наводи Хина.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

Aleksandar

05.02.2018. 23:45

Logicno...kad ubijas Srbe to je dozvoljeno a ostali su zasticeni kao medvedi...

deled

06.02.2018. 09:36

Поставлја се питање суду-судији: Да ли свађа-сукоб може да избије ако нема бар две стране? Знам да је много Срба осуђено у односу на Хрвате и Бошњаке!