ИМА СВЕДОКА ЗЛОДЕЛА ОВК: Постоје снимци логора под управом терориста

Д. ЗЕЧЕВИЋ

04. 01. 2018. у 22:02

ИМА СВЕДОКА ЗЛОДЕЛА ОВК: Постоје снимци логора под управом терориста

Отети Срби (горе) са снимка који су начинили терористи и заробљеници у логору у Албанији - први здесна је Томислав Марковић

Симо Спасић, председник Удружења киднапованих и убијених на КиМ: Постоје снимци логора под управом терориста

ЧЛАНОВИ породица киднапованих и убијених на Косову и Метохији тврде да поседују доказе о злочинима ОВК, као и да су неистините тврдње да не постоје сведоци, очевици злодела терориста. Према речима Симе Спасића, председника Удружења киднапованих и убијених на КиМ, бројни су докази који могу потврдити злочине које су починили команданти и борци терористичких формација, а које би ускоро требало да процесуира Специјални суд за злочине ОВК.

- Имамо снимке логора са заточеним Србима и члановима ОВК који су управљали тим логорима, фотографије, али и сведоке који су били очевици киднаповања или страдања Срба, Рома али и Албанаца, у режији припадника ОВК - каже Спасић за "Новости".

Он говори да су српски генерали пред Хашким трибуналом, иако није било доказа о било каквом неделу почињеном са њихове стране, одговарали по командној одговорности, а да команданти ОВК, коју су својевремено и САД прогласиле терористичком организацијом, упркос бројним доказима и сведоцима досад нису кажњени за своја злодела.

ПРОЧИТАЈТЕ И: Ćerka žrtve: Slika mog oca dokazuje zločin OVK

- Иако су се команданти и припадници ОВК својски потрудили да уклоне све доказе и да поубијају сведоке, пре свега Албанце који су желели да посведоче истину о киднапованим Србима, постојању логора у којима су их држали и мучили, и о свим осталим злочинима које су починили, наше породице имају доказе које ни један једини суд на овом свету не може побити - тврди у изјави за наш лист Симо Спасић.

Према незваничним сазнањима "Новости", некадашњи лидери и борци ОВК последњих месеци се интензивно распитују о доказима које поседују чланови породица киднапованих и убијених Срба и неалбанаца на КиМ.

Мирослав Шуљинић

Дејан Стојиљковић

Владимир Спасић

Жарко Спасић

СПИСАК СА ИМЕНИМА ОТМИЧАРА

ПОРОДИЦЕ киднапованих Срба првих година после ратних дешавања су бројне доказе скривале, надајући се да су њихови чланови породица и даље живи, каже Спасић. Он додаје да су, после излагања гардеробе и осталих ствари пронађених приликом ексхумација посмртних остатака убијених Срба и неалбанаца, у Рудару код Куршумлије априла 2002. године, породице дале списак са именима око 400 киднапера тадашњем шефу истраге Хашког трибунала Мати Ратикенену. Тај списак достављен је и другим хашким истражитељима.

Симо Спасић

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (8)

Miroslav GTA

05.01.2018. 06:57

@Stojan - apsolutno...unmik, nato, eu. i to ne samo kao svedoci nego i kao naredbodavci pa mozda i izvsitelji.

velikiJA

05.01.2018. 01:16

Sve dokaze predocite medijima, pre svega svim televizijama i objavite ma internetu. Na taj način niko nikada više neće moći da ih sakrije niti obriše.

sone

05.01.2018. 01:58

Pa uvek se nadju snimci kad neki srbin ubije hrvata,siptara ili muslimana.A kad neko ubija srbe e tu svedoci stradavaju pod sumnjivim okolnostima a tako i snimke pojela maca.Nikad se mi srbi pameti necemo nauciti.

Profa

05.01.2018. 03:11

Džabe vam svedoci kad nema niko muda da pokrene bar jedan slučaj sudskim putem, svedok il nestane il ga nema mu živima,? Ovako samo daj nešto nade da će biti pravde, oni svoje štite i brane svim srestvima, i nemaju ljajića pa se neboje

Sudija

05.01.2018. 05:37

Šta vam je od toga nema ništa. Taj sud je napravljen samo da bi otpočeo nove sukobe i nažalost kad neko da zeleno svetlo novi rat.

bager

05.01.2018. 07:46

Samo se vi hvalite ,,,bolje bi bilo da radite u tisini ,,a dokaze overite cak i kopije overite ,za svaki slucaj,,jer svi unistavaju dokaze o ubistvima srrba ,,