Младић осуђен на доживотну казну (ФОТО+ВИДЕО)

Новости Онлине / Агенције

22. 11. 2017. у 10:02

Младић осуђен на доживотну казну (ФОТО+ВИДЕО)

Ратко Младић ,фото Танјуг/Ап

Хашки трибунал осудио је првог команданта Војске РС са образложењем да је "значајно допринео извршењу геноцида у Сребреници и других ратних злочина почињених на територији Босне и Херцеговине"

ХАШКИ трибунал осудио је данас Ратка Младића на доживотни затвор, са образложењем да је "значајно допринео извршењу геноцида у Сребреници и других ратних злочина почињених на територији Босне и Херцеговине".

Суд је закључио да је он својим деловањем значајно допринео извршењу генодица над босанским муслиманима у Сребреници, да је терорисао становниство Сарајева, да је наређивао узимање талаца....

Младић је осуђен по 10, од 11 тачака оптужнице.

Ослобођен је само оптужбе за геноцид у шест општина - Фоча, Кључ, Котор-варос, Приједор, Сански мост, Власеница.
Прочитајте још - УОЧИ ПРЕСУДЕ МЛАДИЋУ: За Србе херој, за Бошњаке крвник и највећи ратни злочинац!


Ово је првостепена пресуда на коју постоји право жалбе.

Председник судског већа Алфонс Орије рекао је да је веће закључило да Младић није крив по тачки 1 по оптужби која га терети за геноцид у сест опстина БиХ, претходно образложивши да није доказано да је циљ удруженог злочиначког подухвата био геноцид.

Осуђен је по других 10 тачака оптужнице:

- по тачки 2 за геноцид у Сребреници,

- по тачки 3 за злочин против човечности,

- по тачки 4 за истребљење и злочин против цивилног становништва,
Прочитајте још - Младић: Невин сам, душу ми не могу узети!


- по тачки 5 због убистава и злочин против цивилног становништва,

- по тачки 6 због убистава и кршења закона и обичаја ратовања,

- по тачки 7 због депоратција и злочин против цивилног становништва,

- по тачки 8 због нехуманог премештања и злочина против цивилног становништва,

- по тачки 9 осуђен је због терорисања, кршења закона и обичаја ратовања,

- по тачки 10 осуђен је због противправнних напада на цивиле и кршење зкаона и обичаја ратвоања, и

- по тачки 11 због узимања талаца - особља УН и кршења закона и обичаја ратовања.

ИНЦИДЕНТ ИСПРЕД СУДНИЦЕ

Пред почетак изрицања првостепене пресуде Ратку Младићу у Хашком трибуналу испред суда је дошло до инцидента између мушкарца који је држао српску заставу и чланова Удружења БиХ.

Како је пренела Н1 телевизија, Бакира Хасечић, председница Удружења "Жена-жртва рата" покушала је да отме заставу непознатом мушкарцу.

Интервенисала је полиција која је смирила ситуацију.

СУДИЈА ОРИ: ЗАТВОРЕНИЦИ СИЛОВАЛИ ЈЕДНИ ДРУГЕ, СИЛОВАНЕ И МУСЛИМАНКЕ

Констатовано да су многе жртве биле изложене заточеништву, дискриминацији на расној и верској основи.

- У многим логорима није било воде ни хране, па су неки умрли. Затворенике су често премаћивали понекад предметима попут месинганих боксера и металних шипки. Затвореници су били приморавани да један другог силују. Муслиманке су силоване групно, међу њима је било и девојчица од 12 година - рекао је Ори.

Веће је констатовало да је у више општина почињена депортација и присилно пресељење (Бањалука, Бијељина, Фоча, Илиџа, Нови Град, пале, приједор, Рогатица, Сански Мост, Соколац, Власеница). Веће је констатовало да је било злочина против човечности и масовних погубљења босанских муслимана, да је показивано мало или нимало хуманости и нечовечна поступања.

САРАЈЛИЈЕ БИЛЕ НА НИШАНУ СНАЈПЕРА

Веће подвлачи да установљено да је у Сарајеву било неселективног гађања цивила, да су грађани живели у стању непрекидне опасности, као и да су "сваки пут када би изашли из куће, морали да се питају да ли ће бити на нишану снајпера".


ВЕЋЕ О СРЕБРЕНИЦИ, МЛАДИЋ УЗ ОСМЕХ ОДМАХУЈЕ ГЛАВОМ

Веће разматра тачку оптужнице која се тиче Сребренице.

"8. марта 1995 Радован Караџић је издао директиву бриој 7 и издао Дринском корпусу да створи нестабилност у Сребреници. Марта 1995. Младић је потписао директиву 7.1 која је претворена у војну акцију и донета је одлука да се ово подручкје претвори у српску територију. Напад је почео 6. јула, а 11. јула је војска ушла у Сребреницу када је почело спаљивање њхових кућа. Жене и деца су масовно побегли у Поточаре, а мушкарци у Тузлу. У Поточарима је било скоро 30.000 цивила, није било хране, воде... Српске снаге су створиле застрашујућу атмосферу. Одводили су људе, многи се више никада нису вратили".

Младић је уз осмех одмахнуо главом када је веће изнело тврдњу да је након одлука које су потписали Караџић и Младић постојала јасна намера била да се Сребреница "испразни" и да се претвори у српску територију.

ВЕЋЕ О ГЕНОЦИДУ У СРЕБРЕНИЦИ: НАМЕРАВАЛИ ДА УНИШТЕ МУСЛИМАНЕ

Веће је утврдило да су физички извршиоци извршили радње које су по дефиницији геноцид над босанским муслиманима у Сребреници. Констатовало је да су они намеравлали да униште муслимане у Сребреници који су чилини део заштићене групе. Над њима су почињена клривична дела геноцида, истребљивања, премештања, убистава.

Веће је констатовало да је Младић био на разним положајима у ЈНА и од маја 1992 био на дужности главног командатанта војске РС. Веће је утврдило да је постојао удружени подухват да се муслимани и хрвати трајно уколоне са терирорије. Оценивши изјаве и понашање руководства БиХ и Срба докази не иду у прилог да је геноцид био циљ удруженог злочиначког подухвата.
ВЕЋЕ: У СРЕБРЕНИЦИ БИЛО ГЕНОЦИДА; МЛАДИЋУ ОДОБРЕНА ПАУЗА

Веће је констатовало да је на подручју Сребренице било злочина геноцида, прогона, и нехуманог деловања присилног премештања. За неколико инцидената утврђено је истребљавање и нехумано дело присилног премештања.Веће је констатовало да је Младић био на разним положајима у ЈНА и од маја 1992 био на дужности главног командатанта војске РС. Веће је утврдило да је постојао удружени подухват да се муслимани и хрвати трајно уколоне са терирорије. Оценивши изјаве и понашање руководнства БиХ и Срба докази не иду у прилог да је геноцид био циљ удруженог злочиначког подухвата.

После тога Ратко Младић је затражио кратку паузу да оде до тоалета. Одобрена је пауза од пет минута.


МЛАДИЋУ ПОЗЛИЛО

Медији преносе да је Младићу позлило током изрицања пресуде. Лекари су три пута мерили притисак генералу ВРС, а одбрана је тражила да се прекине заседање или одмах саопшти пресуда. Трибунал је то одбио.

НЕЛА КУБУРОВИЋ: СРБИЈА ОСТАЈЕ ПРИ ГАРАНЦИЈАМА ЗА ПУШТАЊЕ МЛАДИЋА ЗБОГ ЛЕЧЕЊА

Министарка правде Србије Нела Кубуровић изјавила је данас да Србија без обзира на пресуду ратном команданту Војске Републике Српске Ратку Младићу пред Хашким трибуналом остаје при раније датим гаранцијама за његово пуштање на слободу због лечења. Она је новинарима у Палати Србија казала да не жели да прејудицира каква ће пресуда бити изречена Младићу, али да Србија не може бити задовољна досадашњим радом Трибунала који је, како је навела, примењивао селективни приступ.

Комплетну изјаву министарке Кубуровић прочитајте ОВДЕ


МЛАДИЋ УДАЉЕН ИЗ СУДНИЦЕ, НАСТАВЉЕНО ЧИТАЊЕ САЖЕТКА

По завршетку паузе одбрана Ратка Младића је изнела Већу податак да је генералов притисак веома висок и затражила одлагање читања пресуде, или читање пресуде без образложења. Судија Ори је то одбио, после чега је генерал устао и хтео да се консултује са одбраном. Тада је судија затражио да Младић напусти судницу, после чега је он удаљен и настављено је читање пресуде.

Младић је смештен у просторију из које може да прати изрицање пресуде. Уз њега је лекарска служба која би требало да интервенише уколико то буде потребно.


МЛАДИЋ ВИКАО: ЛАЖ, ЛАЖ!

Пошто је настављено са изрицањем пресуде, Младић је по уласку у судницу викао "Лаж, лаж", после чега га су га судије Трибунала удаљиле из те просторије.Опширније читајте ОВДЕ.

ВЕЋЕ КОНСТАТНОВАЛО ЗЛОЧИНАЧКИ ПОДУХВАТ У САРАЈЕВУ

Веће је констатовало удружени злочиначки подухват у Сарајеву од маја 1992. до новембра 1995. године. Учесници удруженог злочина су били Радован Караџић, Станислав Галић, Драгомир Милошевић, Момчило Крајишник, Биљана Плавшић, Никола Кољевић.

Све злочине починиле су јединице Сарајевско-романијског корпуса. Оптужени Младић је учествовао у оснивању овог корпуса, и командовао јединицама у разним акцијама, наређивао модификоване авионске бомбе које су бацане на Сарајево, учествовао у ширењу пропаганде против Хрвата и муслимана и представницима међународне заједнице давао обмањујуће информације, навео је председавајући.Судско веће нашло да је оптужени имао намеру да покрене и спроведе кампању гранатирања и снајперског деловања са циљем ширења терора међу цивилним становништвом Сарајева.

Додао је да је оптужени лично 28. маја 1992. командовао гранатирањем Сарајева, да је касније било других акција, као и да приликом њих није вођено рачуна о цивилима.

ВЕЋЕ: МЛАДИЋ НАРЕДИО ЗАТОЧЕЊЕ ТАЛАЦА УНПРОФОРА

Наводи да је Младић наређивао заточење талаца Унпрофора и њиховог постављања на стратешким војних локацијама, како би се НАТО спречио да делује. Његов допринос у узимању талаца био је од кључног значаја за остварење циља УЗП (удруженог злочиначког подухватима).

11.50 - У вези са удруженим злочиначким подухватом у Сребреници, Веће је констатовало да је оптужени значајно допринео томе и свим делима са циљем геноцида, прогона, истребљења, нехуманог премештања муслиманског становништва... Оптужени је имао за циљ удружени злочиначки подухват почињењем кривичног дела геноцида у Сребреници, наводи председавајући.

МЛАДИЋ ОСУЂЕН НА ДОЖИВОТНУ РОБИЈУ

Судије у Трибуналу осудиле Младића на доживотну казну.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (101)

неимени

22.11.2017. 10:27

Еу нема алтернативу. По сваку цену постати заклети пријатељ са светом Енглеском, прекрстити се...пардон...прекрижити се, ући у НАТО, натртити се и све остало шта уз то иде. Свака је власт огледало народа. С ким си такав си. То је праведно и тако треба да буде.

Pedja86

22.11.2017. 10:27

Evo ja imam 31 god,kad je bio rat,bio sam mali. Ali sada kada gledam ovo,molim da i mene uhapse i osude za nesto sto nisam ucinio,samo zato sto sam SRBIN. Za Srpske zrtve nema krivaca,a za druge je kriv srbin.

Srbin

22.11.2017. 10:45

Karađorđu su Turci glavu na kolac nabili i kosti spalili kako bi ga Srpski narod zaboravio - živećeš večno u nama Generale, ma šta ti okupator uradio i kakvu god ti Golgotu pripremio. Heroji Srpski nikada ne umiru!

Zurkolomac

22.11.2017. 10:49

Generalcino i vojnicino drzite se. Tesko je protiv belosvetskih fasista i sotona, ali se drzite. Voli Vas Srbija...

jooota

22.11.2017. 10:50

Ратко Младић је српски херој! ЈГенерале Ратко МладићуСав те народ носи у срцу

Bane

22.11.2017. 10:59

Okupator danas sudi Srpskom narodu a ne tebi Generale, kako bi okupaciju, agresiju i komadanje Srbije "pravno" objasnio i opravdao. Svaki Srbin je danas Ratko Mladić!

Oficir

22.11.2017. 11:03

Upravo objašnjavam sinu (7 godina) kako kad poraste treba da krene stopama Srpskog junaka, Generala Mladića, ako se odluči za vojni poziv. Vi sudite, a mi ćemo decu da vaspitavamo - to nam oduzeti ne možete ako nam sve drugo, pa i istinu, možete oduzeti.

Rajko

22.11.2017. 12:16

@Oficir - Umesto da mu objasniš da postane dobar čovek, da ne razlikuje ljude po veri ili nacionalnosti.

Jabre

22.11.2017. 11:07

Fasisticki sudovi su nevazeci, osudice ga jer su dokazali da je Srbin a ne zato sto je kriv.

Jovan

22.11.2017. 11:09

Turci su javno, po sred Vračara, spalili mošti Karađorđa, pa nije vredelo. General Mladić je VEČNI heroj srpskog naroda za šta god da ga danas osudite i kako god tu "presudu" opravdali. Okupacija Srbije će proći jednog dana, istina će isplivati i svako će u istoriji dobiti svoje mesto.

Logic

22.11.2017. 12:27

@Jovan - Izvini Jovane, ako si neko ko se potsmeva Srbima, srpskoj patnji i istoriji - propao ti je humor. Nema Srbina koji ne zna šta je Vračar, ko je bio Sveti Sava, a ko Karađorđe.

Svi smo mi Mladići

22.11.2017. 15:48

@Jovan - @ Logic, Ratko Mladić je odličan čovek i požrtvovani rodoljub, koji je časno i u skladu sa Pravilom Službe obavljao svoju dužnost. Ratko Mladić je odbranio svoj narod, za razliku od srpskih političara koji su ga Zapadu prodali za fotelju. Ratko Mladići može da bude uzor za vaspitanje svakom mladom Srbinu. Sigurno da Srpskoj deci uzor ne trebaju da budu Evropljani i Amerikanci kao i ostali koji učestvuju u projektu "Novi Svetski Poredak" protiv kojeg se general Ratko Mladić, uspešno borio.

Logic

22.11.2017. 17:11

@Jovan - Zar su "KARAĐORĐEVE mošti spaljene na VRAĆARU"? Ako postoje SRBI koji ne znaju čije mošti su spaljene tamo i zašto - onda je to spaljivanje postiglo svoju svrhu.

Gojko

22.11.2017. 11:13

Najveća greška rukovodstva RS je bila ta što stvarno nisu izvršili TOTALNI (kompletno, da ni jedno jedino mohamedansko uvo ne ostane) genocid nad turcima. Kada nam sude, da bar znamo zašto nam sude.

Boki

22.11.2017. 11:23

Zapadno javno mnenje ne može da oprosti Srbima što je stradalo tako malo muslimana. Naročito u Srebrenici. Zato spominju nameru o uništenju muslimana, jer Srbi nisu ubijali žene i decu. Sad znaju da je sav prljav posao na njima.

С2

22.11.2017. 11:28

Могу они у Хагу да причају шта хоће, све им је џаба. Ми имамо Републику Српску, а генерал Младић је већ сад легенда. И једно и друго ће трајати. Хвала генерале што си спасао и заштитио свој народ од зла!

Krsmanovic DRAGAN

22.11.2017. 11:52

živ nam bio generale stići će ih kazna one što su te prodali izdali zajedno sa ovim srbomrscima iz haga živ nam bio Mladiću

Ljubica

22.11.2017. 12:01

ZIV NAM BIO GENERALE! PRATIM OVU FARSU I BOG JE VELIKI. STICI CE OVE HASKE DZELATE BOZIJA OSUDA SAMO POLAKO... Samo mislim kako li je ovo gledati generalovom sinu i zeni kako se ova inkvizicija ponasa prema bolesnom covjeku... Bruka i sramota jer je pravo i pravda odavno pogazena !!!

Анти Антифа

22.11.2017. 12:04

Ђенерале,Твоја Жртва је вечна и Света!Хвала Ти за слободну Сребреницу и Републику Србску!

Шумадинац

22.11.2017. 12:07

Генерале, они могу да пресуде како год, сви знамо да је тај суд искљиво АНТИСРПСКИ... Тако да нас пресуда не занима, за нас си био и остаћеш ХЕРОЈ СРПСКОГ НАРОДА!!!

Sofija

22.11.2017. 12:09

Farsa od suda.Da nije Mladića.ko zna koliko bi pobili SRbe.Sramota od srpskih vlasti što je uhapšen i poslat u Hag.

OBJAVOITE ISTINU NARODU SRBIJE!

22.11.2017. 12:20

@Sofija - Sve su nas izdali, nisu samo njega! Samo se o puno ljudi još ne zna a puno njih više ni nema, jer su mnogo njih izginuli !!!

Mile Novakovic

22.11.2017. 12:14

mladic je najveci heroj svih vremena a ta zapadna đubrab od sustva brzo ve nestati

M

22.11.2017. 12:15

Sotonski sud se svim sredstvima bori protiv pravednika i istine - to je potvrda njegovog identiteta, postojanja i cilja. Rekao je sotonski Bramerc da su presude Mladicu i Karadzicu najvaznije, sad moze da smatra da je svoju sotonsku misiju ispunio. A mi treba da ispunimo nasu.

Vasojevici Berane

22.11.2017. 12:15

General je vjecan,rodice srpkinje jos mnogo Generala!!! Sina caspitavam u dugu naseg heroja i deda i pradeda i svi su se borili za slobodu srpsku i cast nasih predaka i nasih srpskih zemalja... Zivjeli Generale

Јелена Штрбац

22.11.2017. 12:17

Па та казна ни не важи, хаг се гаси, џабе они суде !

Оштећени

22.11.2017. 12:17

Херој а не злочинац! Хвала ти ђенерале за све што си урадио за свој народ!

Opaki

22.11.2017. 12:17

Jako mi je zao naseg junaka. Ali mislim da bi mi bilo mnogo lakse, da se pravda postuje, i da su osudjeni hrvatski, albanski i bosanski koljaci i ubice. Za njih oslobadjajuce presude, a nasem pravednom generalu vecita robija

deled

22.11.2017. 13:03

@tuzlak - A da li je pravda stigla hrvate i bošnjake. Bezdučan i bedan ti je komentar.

boki

22.11.2017. 13:31

@tuzlak - Kada će pravda za porodice 70 vojnika koje ste vi tuzlaci ubili, gazeći reč, prilikom povlačenja?

драган

22.11.2017. 14:24

@tuzlak - Јесте, сведени сте на ваших 25-30% територије

Anubisbgd

22.11.2017. 12:20

Stao si uz vojvodu Misica, Putnika i ostalih srpskih vojskovodja za sva vremena Generale Mladicu!!!!!

Dinarska divizija

22.11.2017. 12:25

Šta se drugo moglo očekivati od fašista, protiv kojih se borio!Kako protiv njih, tako i protiv njihovih izvođača radova na terenu!Srbija je jadna, bedna, okupirana, prodata,...pa nije ni čudo da se ovako ponašaju, prema svakom Srbinu koji im padne u ruke!

opet ...jA V

22.11.2017. 12:26

Uzeli u obzir i olaksavajuce okolnosti a presuda dozivotna robija. Pa kolika bi kazna bila bez olaksavajuci okolnosti? Bruka svetskih razmera.

СРБИН

22.11.2017. 12:34

Још један доказ да нема правде у Хашком трибуналу! Ниси крив Ђенерале низашта,осуђен си само зато што си Србин!

драгана

23.11.2017. 15:21

@СРБИН - Pravda je u istini,a ne u Hagu ili bilo gde drugde.Istina je Bog.Samo mirno.Ovo nije kraj.Vreme je uvek ruku pod ruku sa istinom.

Milos

22.11.2017. 14:14

Treba da se preispitaju pojedinci koji velicaju ovu sramotnu presudu. Eno ga Zarko Korac prvi otrcao u N1 da pljuje po Mladicu i Srpskom narodu. Ako ga za to placaju inostrane sluzbe treba mu ukinuti penziju koju prima od Srpske drzave. Nazalost, nije jedini u Srbiji koji dve ovce sisa.

PP

22.11.2017. 15:26

@Milos - Prvo treba da se "preispitaju" (pohapse na Srpskom jeziku) pojedinci koji posle svega žele u EU. Pogotovo oni na vlasti.

Tatjana Latinovic

22.11.2017. 14:26

Tacka na srbe sta je sa kosovom, hrvatskom MI srpkinje nismo majke sve ostale jesi svi stite svoje

Sramota

22.11.2017. 14:27

Sramota Srbijo, opozicijo i pozicijo.Sramota svim punoletnim Srbima od 2001 pa do danas.A neprijatelj je svoj posao odlicno odradio protiv Srbije.Nasa je Sramota sto je isporucen. Sa kojim sada pravom Srbija prebacuje krivicu kada su ga na tanjiru isporucili. Sramota za ceo Srpski narod!

Весић Владимир

22.11.2017. 14:43

Све што нас више осуујете ,све више ходамо уздигнутог чела. И наша побједа је само већа у претходном рату. Живели нам Србски јунаци ђенерал Ратко Младић и дрРадован Караџић

Krsmanovic DRAGAN

22.11.2017. 15:47

generale legendo tvoje izdajnike će stići zaslužena kazna možda ćeš ti biti u aleji velikana ali mi će mo dočekati njihovu kaznu

maniks

22.11.2017. 18:21

@Krsmanovic DRAGAN - floriani , kako ti izbroja 8000 , kada ni posle 20 godina nisu stigli do brojke od 5000 sa sve umrlim i poginulim posle rata. Za tvoju informaciju streljano je nekoliko stotina ljudi a ostali su bili vojnici i ukupno po podacima samih bosnjaka odmah posle rata ta cifra je bila oko 3500 ljudi maksimalno. A ovaj broj je izmisljen da bi se Srbi satanizvali. Zasto niko nece da sprovede jedno opsezno istrazivanje, valjda je to sada jasno. Naravno ne opravdavam ni jedno streljanje ali istinu treba ut

iz glave

22.11.2017. 18:36

@Krsmanovic DRAGAN - ubijeni su samo u borbama i to oko 1000, ostalo je sve izmišljeno, to kažu čak i svedoci muslimani i iz cia - srebrenica izdani grad

драгана

23.11.2017. 15:17

@Krsmanovic DRAGAN - Floriani,ti si sa Kosova.I ne komentariši ono što ne znaš.Bosanci islamske vere svake govdine sakupljaju kosti po Bosni i ispašće da je u Bosni pre 90.živelo 10 miliona muslimana.

karakorum

22.11.2017. 15:49

Ova kazna je samo epilog mudre politike koju su vodili srpski komunisti na čelu sa Slobodanom Miloševićem. Kada krećeš u rat onda tražiš saveznike na svim stranama, ma koliko bio jak na početku sukoba. Ukoliko ih nemaš onda je poraz više nego izvestan. 1991. Sovjetski Savez se raspadao na šavove, a na čelo Rusije je došao alkoholičar Jeljcin. Trebalo je lobirati na drugim stranama protiv Tuđmana i Izetbegovića, uložiti silne pare ako treba. Rat se nikada ne vodi samo na bojnom polju.

Bane

22.11.2017. 16:27

@karakorum - Ratko Mladić nikada ne bi bio uhapšen i isporučen da nije vođena politika evrointegracija. Nisu oni napali Srbiju zbog Miloševića, već su napali Miloševića zbog Srbije. Što se tiče Miloševića i jegove odgovornosti - jedino za šta je Milošević morao da odgovara Srpskom narodu je kapitulacija u Kumanovu koja je bila posledica njegovih političkih kalkulacija a ne vojnog poraza.

Thor

22.11.2017. 16:50

@karakorum - ti bi zasigurno našao saveznike u onima koji su se unapred dogovorili da te rasparčaju i unpšte. Nemam reči.

karakorum

22.11.2017. 19:56

@karakorum - Niko se nije ništa unapred dogovorio. Politika je veština mogućeg i realnog. Ako zastupaš teorije zavere onda nemamo šta da razgovaramo na tu temu.

Гаврил

22.11.2017. 16:04

Воле Срби свога Ђенерала! Не дај се, Ратко, земаљско је за малена царство! Овим сотонам ће Бог судити ускоро, само главу горе

Boris

22.11.2017. 16:28

Ponosni smo na dela hrabrog i casnog Generala Mladica,istiniskog borca protiv Islamskog terorizma,Al Kaide,Naserovih krvolocnih ekstremnih poturica,mudzahedina i dzihadista.Kakva god da je presuda, seti te se da je izrekao sud koji oslobodio i pustio na slobodu monstrume kakvi su Naser Oric i Ramus Haradinaj.

komandant 1001

22.11.2017. 17:28

Ovozemaljski inkvizicijski sud osudio je čoveka koji je odbranio Srpstvo, čoveka koji je oslobodio pola BiH i dao nadu da Srbi žive u miru.....ništa mu ne možete sa tim doživotnim zatvorom jer on će za Srbe živeti i biti slobodan vekovima. Lazara srpskog junaka niste mogli osuditi jer tada nije bilo amera!

Nebojsa

22.11.2017. 17:46

ALIJA IZETBEGOVIC JE PRODAO TAJ NAROD . GDE SU BILI KFORCI UNO I OSTALI. SRBI SU SAMO NASJELI NA TO SVE .ZASTO SE NESUDI NJIMA.AMERIMA BRITANCIMA I OSTALIMA KOJI SU TO SVE DOZVOLILI .KAKO TO LJUDI.

Старац Вукашин

22.11.2017. 17:46

Потомци звери из Ханџар дивизије постадоше жртве,а Срби злочинци...

Miljevina

22.11.2017. 17:50

Hvala Vam generale za hrabro,casno ,genijalno komandovanje vojskom i dostojanstven i castan zivot..Na Vama moze da nam zavidi celi svet kao sto nam susedi zavide.Junak,ljudina,genije ..sve u jednoj osobi..imali ste se zasto i roditi Ova presuda vas je ucinila jos vecim..besmrtnom coveku niko nista ne moze

Miso

22.11.2017. 17:53

Hvala ti generale sto si nas branio od zla ...Mene, mog oca i moju majku su protjerali, iz Sarajeva...Zlo je bilo jace , i danas je na zalost jace od nas. Mi koji smo zrtve Americko Muslimanskog rata u Bosni umiremo od bola, ali nikada necemo prestati pricati istinu sledecim generacijama. Nek ti je slava veliki Srpski sine!!!

ilir

23.11.2017. 01:36

@Miso - svaka cas njima branili su te da ostajete u sarajevo ! svasta mozete da cujete od vas srba

драгана

23.11.2017. 15:14

@Miso - Lažno se potpisuješ,osim što ne znaš istoriju.A Arbanas (arnaut ili Albanac ili,kako sebe u Albaniji nazivate - Šiptar) ,jesi.I to malo pismeniji od većine.Svaka čast.Vidiš li šta sve iz jednog lažnog potpisa,kratkog "Ilir" može da se pročita?

SS

22.11.2017. 19:36

CAST JE BITI SRBIN U OVIM VREMENIMA KAD SE PRAVOSLAVLjE BRANI OD ISLAMSKIH EXTREMISTA I AMERICKIH KLEPTOMANA

Viktor

23.11.2017. 05:22

Dugorocno gledano, ova presuda ce biti "inicijalna kapisla" radikalnimpromenama na prostorima danasnje Republike Srpske. Pre svega,srpski narod ce bez dvoumljenja "prelomiti" - SAMOSTALNOST bezalternative. Drugo, Ratko Mladic ce u Srpskom korpusu zauzeti mestouz Milos Obilica. Kreatori danasnje presude nisu svesni kakva imje uloga u buducim zbivanjima na ovim prostorima. Mi koji nismo Srbi,a nismo zatrovani nacionalizmom, plasimo se toga sutra.

Ruben

23.11.2017. 18:07

@Viktor - drugim recima vi koji niste nista ste navikli da uvlacenjem mocnicima dobijate i na Drini i na Cupriji ; General je dobijao hrabroscu upornoscu inteligencijom i istrajanoscu u borbi. I kao takav ce i ostati u istoriji Srpskog naroda ; mada je vasa konstatacija tacna: Srbi su definitivno svesni gde su im neprijatelji i ko radi uporno na njihovom unistenju.

Viktor

24.11.2017. 05:30

@Viktor - Ruben.- Mi koji nismo Srbi, nismo zbog toga "nista" zar ne Ruben. Dakle,procitaj komentar, malo razmisli - ako to umijes, pa daj svoju ocjenu.Dozvoljavas, da i mi koji nismo sto i Ti, imamo pravo na misljenje svojoma ne tudjom glavom poput Tebe. Vrijeme ce pokazati.

драгана

24.11.2017. 14:39

@Viktor - Viktore,naravno da možete misliti i komentarisati.General Ratko već ima svoje mesto u srpskom narodu.Politiku ćemo u tom slučaju ostaviti po strani.Ne bavite se prozorljivošću.Srpski narod je preživeo i mnogo gore i duže od ovoga što su mu bile 90.godine,i pri tom bio tampon zona za evropske guzice,pa i za vas.Gledajte,bolje,šta ćete,vi tamo, sa sobom.Sada kada nemate Srbe za neprijatelje i "očistili" ste se od nas,imate li ideju šta ćete?