СТОЈАН Жупљанин, Србин осуђен пред Хашким трибуналом, враћен је у ћелију, пошто је неколико дана провео у притворској болници после прошлонедељног другог можданог удара. Како нам каже његов син Младен, Жупљанин је изразито лоше, а због неодговарајућег лечења између два шлога протеклих месец дана целукопно здравље му је озбиљно нарушено.

- Сад му константно варира притисак, час је врло низак, а час изразито висок. Десна рука му је укочена, и даље тешко прича, попуцали су му капилари на челу, добио је неке флеке по лицу и коса му се одједном проредила - прича нам Младен. - Више неодговарајућих лекова, које је примао месец дана пре другог можданог удара, потпуно су му пореметили комплетно здравље. После првог можданог удара када му се затворило око тражио је да иде на ЦТ, али притворски лекар је то одбијао и тврдио да му је нека бактерија напала око. Давао му је некакву маст да 25 дана маже око и ништа није вредело а мој отац је свакодневно говорио да му то уопште не помаже.


Прочитајте још - ЈОШ ЈЕДНА "ЖРТВА" ХАШКИХ ЛЕКАРА: Жупљанину мождани удар лечили кафетином

Млађи Жупљанин каже да је пре повратка у ћелију отац добио савете како да вежба укочену руку и свакодневно у провидној кеси добија неке таблете за које не зна ни које су, ни због чега их пије. Само му донесу да их попије и ништа му не објашњавају.

- Он је био здрав човек, који је редовно умерено вежбао и уопште није био болестан. Сад је у ситуацији да још један мождани удар може да га убије - наводи Младен.

Он нам каже да ће породица следеће недеље ићи у Хаг да посети Стојана.

- Тражићемо гаранције Владе Србије да га пусте на лечење у Београд.