ХАГ УБИЈА ЖУПЉАНИНА: Био је здрав, а сада му је угрожен живот

С. Ј. М.АТИЋ

04. 10. 2017. у 14:46

ХАГ УБИЈА ЖУПЉАНИНА: Био је здрав, а сада му је угрожен живот

Фото: Танјуг / PAUL VREEKER

Још један Србин у Хагу у лошем здравственом стању, породица упозорава. Имао два мождана удара, лекари му дају неодговарајућу терапију

СТОЈАН Жупљанин, Србин осуђен пред Хашким трибуналом, враћен је у ћелију, пошто је неколико дана провео у притворској болници после прошлонедељног другог можданог удара. Како нам каже његов син Младен, Жупљанин је изразито лоше, а због неодговарајућег лечења између два шлога протеклих месец дана целукопно здравље му је озбиљно нарушено.

- Сад му константно варира притисак, час је врло низак, а час изразито висок. Десна рука му је укочена, и даље тешко прича, попуцали су му капилари на челу, добио је неке флеке по лицу и коса му се одједном проредила - прича нам Младен. - Више неодговарајућих лекова, које је примао месец дана пре другог можданог удара, потпуно су му пореметили комплетно здравље. После првог можданог удара када му се затворило око тражио је да иде на ЦТ, али притворски лекар је то одбијао и тврдио да му је нека бактерија напала око. Давао му је некакву маст да 25 дана маже око и ништа није вредело а мој отац је свакодневно говорио да му то уопште не помаже.


Прочитајте још - ЈОШ ЈЕДНА "ЖРТВА" ХАШКИХ ЛЕКАРА: Жупљанину мождани удар лечили кафетином

Млађи Жупљанин каже да је пре повратка у ћелију отац добио савете како да вежба укочену руку и свакодневно у провидној кеси добија неке таблете за које не зна ни које су, ни због чега их пије. Само му донесу да их попије и ништа му не објашњавају.

- Он је био здрав човек, који је редовно умерено вежбао и уопште није био болестан. Сад је у ситуацији да још један мождани удар може да га убије - наводи Младен.

Он нам каже да ће породица следеће недеље ићи у Хаг да посети Стојана.

- Тражићемо гаранције Владе Србије да га пусте на лечење у Београд.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (12)

MatijaBG

04.10.2017. 16:12

@MB - Dignite ona dva "ruska"jednokrilna,bezpropelerska MIG-a i bombardujte Den Haag teleportujućim petardama:)

Lazar Kraljevic

04.10.2017. 15:17

i to javno i bez pardona i imalo milosti ubijaju samo Srbe u taj logor ...

Европо шта се домунђаваш

04.10.2017. 16:30

Репрезентативна институција под маском УН која извршава планиве злочиначке нато-наци секте ... Шта ли ће бити кад НЕСТАНУ осуђени Срби ... организоваће ЛОВ на СВЕ који су писмени, храбри, морални ?!?

Milica

04.10.2017. 16:56

Svrha postojanja haškog tribunala je da se zatre i uništi sve srpsko. I da istina o proteklom ratu nikad ne ugleda svetlost dana. Bog neka je na pomoći našim patriotama.

Monarch Highlander

04.10.2017. 17:13

@Milica - Slazem se sa tobom,ipak jedno pitanje-ko je njih hapsio i slao avionima u Haag?

Monarch Highlander

04.10.2017. 17:15

@Milica - Pogledajte Milica sto se radi sa farsom od "drzavnog udara u CG"...vjerovatno nemat mogucnosti ili ne citate sto se sve radi tim ljudima tamo,ali drzava Srbija nista ucinila nije da ih zastiti ukoliko su nevini u zatvoru.

Mikiboy

04.10.2017. 16:57

Sve je isto samo je godina 2017-a.Nacisticki logor je ponovo oziveo.Retko koji Srbin izadje ziv iz Haga.

Spomenka

04.10.2017. 17:06

Moze li se stati na put haskom tribunalu. Tribunal je postao mesto za cistiliste, najvise srba. Zvanicna institucija na zemlji za ubijanje. Dokle ce svet placati skupo instituciju koja ubija ljude? Pitam se kako li ce svi oni, koji su svesni i znaju tacno sta radi tribunal, nastaviti da zive sa istinom i svojom savescu kada im bude prestao mandat.?