Осуђени припадници милиције САО Крајине у Хрватској

Бета

26. 04. 2016. у 17:07

Петорица бивших припадника милиције САО Крајине данас су на суду у Ријеци у одсуству првостепено осуђена на затворске казне од шест до 15 година за убиство двојице Бошњака у августу 1991. у Удбини

Осуђени припадници милиције САО Крајине у Хрватској

Илустрација

Петорица бивших припадника милиције САО Крајине данас су на суду у Ријеци у одсуству првостепено осуђена на затворске казне од шест до 15 година за убиство двојице Бошњака у августу 1991. у Удбини.

Судско веће ријечког Жупанијског суда због ратног злочина осудило на по 15 година Дану Радочаја Гајоту и Николу Ћурувију, на 12 година затвора Ђорђа Косановића, на десет година Радослава Кораћа, док је на шестогодишњу затворску казну осуђен Драган Галовић, пренела је агенција Хина.

Преостала двојица оптужених у том случају, Дамир Радочај и Дане Радочај, ослобођени су оптужби због недостатка доказа.

Оптужницу је подигло госпићко тужилаштво 2008. године, усклађујући је на основу Закона о конвалидацији с оптужницом Јавног тужилаштва у Книну самопроглашене Републике Српске Крајине из јануара 1992. године.

Против седморице је покренут поступак у Книну убрзо после убиства рођака Ала и Ћазима Вилића, а петорица оптужених су тада признала да су претукли Вилиће.

У међувремену су сва седморица постала недоступна хрватском правосуђу, тако да им се у Ријеци судило у одсуству.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације