ГЕНЕРАЛ Миломир Савчић, члан одбране Радована Караџића, бившег председника Републике Српске кога је Хашки трибунал неправоснажно осудио на 40 година затвора, по повратку из посете у Схевенингену рекао је за "Новости" да се Караџић одлично осећа, да је "расположен, чврст и стабилан".

Наш саговорник каже да је, истина, први председник РС мало љут на себе, "јер је веровао Судском већу да ће донети одлуку по праву и правди, а не ову политичког карактера".

Др Караџић каже да сада следи битка за комплетно решавање предмета, а не никако половично, односно - да се све оптужбе једноставно збришу, говори Савчић.

- Заједно смо констатовали да се током суђења десило 138 процесних повреда, што довољно говори и како је суђено и како је пресуђено. Између осталог, приметили смо да помињу некакве нападе српских снага у Братунцу и Сребреници у пролеће 1993. године, а нигде се не пише да је заправо пре тога почињено низ тешких злочина над српским цивилима у том делу Подриња - казао нам је генерал Савчић.

Он каже да је бивши председник добро расположен, виталан, здрав и да му је мисао бритка и јасна - "пун је енергије, воље и жеље да у другом степену избори са својим правим саветницима и тимом одбране за ослобађајућу пресуду за себе и за свој народ".