РЕАКЦИЈЕ ПОСЛЕ ПРЕСУДЕ КАРАЏИЋУ: Биљана Плавшић: Ако је геноцид, онда убијају жене и децу, а ја сам видела да их спасавају

Новости онлине / Агенције

четвртак, 24. 03. 2016. у 16:26

РЕАКЦИЈЕ ПОСЛЕ ПРЕСУДЕ КАРАЏИЋУ: Биљана Плавшић: Ако је геноцид, онда убијају жене и децу, а ја сам видела да их спасавају
Бивша председница Републике Српске Биљана Плавшић изјавила је да мисли да ће и Караџић доживети слободу као и она. Додик: Овоо не умањује снагу РС. Бећковић: Караџић осуђен на смрт. Кандић: Праведна пресуда

Бивша председница Републике Српске Биљана Плавшић изјавила је ексклузивно за Спутњик, након изрицања пресуде Радовану Караџићу, да мисли да ће и Караџић доживети слободу као и она.

„Ја сам добила 11 година и мислила сам да нећу доживети слободу. Не мислим да је он неће доживети“, изјавила је Плавшићева.

Коментаришући пресуду по којој је Караџић крв за геноцид у Сребреници, Плавшићева је рекла:

„Ако је геноцид онда убијају жену и децу, али ја сам видела да их спасавају.“

„Нисам била особа од поверења Радована Караџића. Дошла сам после њега, јер је подигнута оптужница. Тежина оптужнице је велика, а нема ничег црно на бело што се тиче споразума са Холбруком“, рекла је Плавшићева, имајући на уму договор који је Караџић својевремено направио са америчким дипломатом Ричардом Холбруком о томе да ће се повући са свих функција у Републици Српској и Српској демократској странци у замену за то да не буде процесуиран.

Плавшић истиче и да је спасила РС тако што је применила Дејтонски споразум, а да јој је „важнија РС него једна особа“.

„Животни сам оптимиста, не рачунам на образ међународне заједнице већ на то да су толико забраздили да ће неко рећи – доста! На крају, Дејтон је њихово чедо и веома су сујетни“, наводи Биљана Плавишић.

ДОДИК: ОВО НЕ УМАЊУЈЕ СНАГУ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ
Република Српска никад није била одлучнија да брани своја стечена права и да у том погледу ни пресуде, било коме па ни Караџићу, неће моћи да дотакну или умање снагу Републике Српске", поручио је председник Републике Српске Милорад Додик у Варварину, на државној церемонији обележавања Дана сећања на жртве НАТО бомбардовања 1999.


"Тешко је поднети чињеницу на су на овом месту страдали цивили, међу њима и деца, а да за то нема ни опроста, ни пресуде ни истраге", рекао је Додик.

Било случајно или не, али заиста боли да је баш на данашњи дан неко одлучио да и пресуду Радовану Караџићу саопшти у Хагу, баш на данашњи дан када се НАТО савез одлучио да бомбардује Србију, на направи толику штету и убиства која су катастрофална, изјавио је Додик.

Он је рекао да му је важно то што је данас у Варварину, са људима у Србији, исто као и што су и "они са нама у патњама и тугама које имамо”.

Додик је истакао је да је свестан да данашњу пресуду у Хагу многи очекују "на неким странама да би поново правили напад и харангу на РС”.

"Република Српска никад није била свеснија себе и одлучнија да брани своја стечена права и да у том погледу ни пресуде, било коме па ни Караџићу, неће моћи да дотакну или умање снагу Републике Српске", поручио је Додик.

ДЕЛ ПОНТЕ: ПРЕСУДА ВАЖНА ЗА МИР

Некадашња главна тужитељка Хашког трибунала Карла Дел Понте изјавила је за Блиц да сматра да је бивши председник Републике Српске и врховни командант њених оружаних снага Радован Караџић морао да добије доживотну казну затвора.

Дел Понте је рекла и да није незадовољна пресудом којом је Караџић осуђен на 40 година затвора за геноцид у Сребреници и злочине против човечности над Муслиманима и Хрватима током рата у БиХ.

"Мора се признати да је правда ипак задовољена. Искрено се надам да ће Караџић имати и више него довољно времена да у својој затворској ћелији размишља о свим злочинима које је починио, и да због њих горко зажали", изјавила је Дел Понте.

Дел Понте, која данас истражује кршење људских права у Сирији, истакла је да је пресуда екстремно важна за мир, стабилност и окретање новог листа у региону.

Ипак, сматрам да је морао је да добије строжу казну, пре свега због свих жртава тих злочина и њихових породица, истакла је она.

БРАМЕРЦ: ПРАВДА ЈЕ ЗАДОВОЉЕНА

Хашко тужилаштво изразило је данас задовољство пресудом Трибунала бившем лидеру босанских Срба Радовану Караџићу

"Правда је задовољена", рекао је главни тужилац Серж Брамерц.

Он је оценио да ће "истина утврђена овом пресудом бити брана непрестаним покушајима негирања патње хиљада људи и злочина почињених у бившој Југославији".

"Превелики број жртава у бившој Југославији још увек чека правду. И превелик је број породица које још увек не знају за судбину својих најдражих. Позивам националне власти и међународну заједницу да и даље на националном нивоу дају подршку правди за ратне злочине и потрази за несталима", рекао је Брамерц.

Тужилаштво је саопштило да је задовољно што је Претресно веће прихватило "велики број доказа који изван разумне сумње доказују Караџићву индивидуалну кривичну одговорност за цели низ злочина" који укључују злочине у општинама у БиХ, злочине почињене за време опсаде Сарајева и геноцид у Сребреници.

Брамерц је навео да је међународна заједница указало поверењу Хашком трибуналу да задовољи правду за жртве и да је пресудом Караџићу то поверење оправдано.

БЕЋКОВИЋ: КАРАЏИЋ ОСУЂЕН НА СМРТ

Књижевник Матија Бећковић, реагујући на изрицање пресуде Радовану Караџићу, оценио је да је некадашњи лидер боснакских Срба осуђен на смрт.

"То значи да је осуђун на смрт али сад се смртна пресуда у његовим годинама, бројем казано има их 71, зове 40 година. То је политички коректније име за смртну пресуду", рекао је Бећковић "Блицу".

ХРВАТСКА: ПРЕСУДА КАРАЏИЋУ ДОПРИНОС ПРАВДИ И ОПОМЕНА

Хрватска влада поздравила је данас пресуду бившем председнику Републике Српске Радовану Караџићу који је у Хагу осудјен на 40 година затвора и оценила да је кажњавање одговорних за ратне злочине битан предуслов за политику помирења и стабилизацију односа у Босни и Херцеговини.

"Свесни смо да не постоји казна која би могла вратити у живот невине жртве, али осуда једног од главних актера агресивне великосрпске политике у Босни и Херцеговини, која је резултирала геноцидом и стравичним злочинима, представља минимум на који су жртве и њихове обитељи нажалост предуго чекале", наводи се у саопштењу владе.

Министар правосудја Анте Шпрље оценио је да пресуда Караџићу "показује да је правда спора, али достижна" и да "злочиначка политика која се одвијала почетком 90-тих помало добија своје судске епилоге".

Први потпредседник владе и председник Хрватске демократске заједнице (ХДЗ) Томислав Карамарко оценио је да је пресуда Караџићу очекивана и праведна и да представља "допринос правди коју жртве српске агресије очекују већ две деценије".

"Ова пресуда неће оживети мртве, неће вратити достојанство пониженима и неће изградити порушене домове и другу разорену имовину, али свакако је опомена свима који се још увек заносе идејама о томе да је могуће остварити циљеве из идеолошке подлоге о стварању велике Србије", написао је Карамарко на свом Фејсбук профилу.

Карамарко је навео и да су се Хрвати у БиХ "имају разлога да ту пресуду сматрајуи признањем за свој допринос у очувању суверенитета БиХ чији су конститутивни народ" јер су се "први супротставили планираној великосрпској агресији на БиХ" и "дали највећи допринос" њеном сламању. ;

Уз оцену да пресуда Караџићу "није довољна задовољштина потомцима његових жртава", министар спољних послова Миро Ковач је навео да ће "до помирења у БиХ доћи тек када се победи његова геноцидна политика".

Потпредседница Хрватског сабора и председница опозиционе ХНС Весна Пусић је оценила да је Караџић добио заслужену казну, која је у првом реду важна због жртава, али и због поруке свима који помишљају на ратове и њихово оживљавање. ;

"Многи ће рећи да је казна стигла прекасно, но показало се да злочини који су почињени у БиХ не могу проћи некажњено, посебно у ово време, када са свих страна надиру разне врсте историјског ревизионизма, да се у неким стварима ипак погледа истини у очи и да се каже, па макар 20 година касније, они који су радили злочине, добили су заслужену казну", додала је Пусић.

Лидер опозиционе СДП, бивши премијер Зоран Милановић, оценио је да је затворска казна изречена Радовану Караџићу мала утеха за све страдале и њихове породице, али и "јасна опомена свима онима који још и данас величају ратне злочинце, посебно у БиХ, да је њихова политика опасна и медјународно окарактерисирана као злочиначка". ;

Центар за суочавање с прошлошћу - Документа саопштио је да ће казна која је изречена Караџићу "постати важна за изградњу поверења само ако патњу жртава признају и изабрани представници Републике Српске и учине све за обештећење обитељи жртава".

ИЗЕТБЕГОВИЋ: ЗА ЧОВЕКА ЊЕГОВИХ ГОДИНА И ПРОШЛОСТИ, ТО И НИЈЕ ПОСЕБНА КАЗНА

Председавајући Председништва Босне и Херцеговине (БиХ) Бакир Изетбеговић оценио је данас да је пресуда Радовану Караџићу најважнија за БиХ и народе који у њој живе, посебно за српски, као шанса да се хипотека неспорно ужасног злочина скине с народа и усмери на појединца.

Изетбеговић је на конференцији за новинаре у Сарајеву, изјавио да је данашња пресуда Трибунала важна за жртве, за БиХ и регион, али и цео свет.

За свет, то је порука свима да лидери држава, попут Милошевића или парадржава, попут Карџића, неће бити ослобођени кривице, навео је Изетбеговић.

Он је позвао да се пресуда Караџићу не политизује већ да се њене поруке исправно ишчитају да би сви у региону имали користи од ње.

За висину одмерене казне Караџићу, Изетбеговић је оценио да за "за човека његових година и прошлости, то и није посебна казна".

Према његовим речима, пресуда Караџићу је најзначајнија пресуда после пресуде нацистичким вођама 1945.

Неки тврде да у рату у БиХ постоје три истине, може бити само више полуистина. Истина је једна и оно што је њој најближе је пресуда Трибунала, закључио је Изетбеговић.

Он је рекао да Караџићу није изречена казна за геноцид у општинама Братунац, Прејдор, Власеница, Зворник, Сански мост, Фоча и Кључ и додао: Верујемо и надамо се да ће ту неправду исправити Жалбено веће. КАНДИЋ: ПРЕСУДА КАРАЏИЋУ ЈЕ ПРАВЕДНА

Оснивачица Фонда за хуманитарно право Наташа Кандић оценила је да је пресуда Радовану Караџићу од 40 година затвора праведна за жртве али и за оптуженог.

Гостујући на Н1 телевизији она је оценила да је он кажњен за дела за која је знао да су се догађала.

"Било је најлогичније да му се изрекне казна доживотног затвора, јер је то у ствари 40 година".

Како је истакла, ниједан домаћи суд не би утврдио све чињенице које је утврдио Хашки трибунал, преноси Н1.


БОСИЋ: ПРЕСУДА КАРАЏИЋУ НЕПРАВЕДНА И НЕЋЕ ДОПРИНЕТИ ИСТИНИ

Председник Српске демократске странке (СДС) Младен Босић оценио је данас да је првостепена пресуда првом председнику Републике Српске Радовану Караџићу неправедна и да неће допрети ни правди ни истини о догађајима из 90-тих година прошлог века.

Босић је изразио наду да ће "правда и истина на крају победити, а да ће власти у Републици Српској и Србији помоћи да се до ње дође на начин на који је Хрватска помогла Готовини (хашком оптуженику Анти Готовини) и осталима пред Хашким трибуналом у другостепеном поступку".

Он је нагласио да пресуда поново даје убеђење да је Хашки трибунал превасходно политичка институција, која "има за циљ сатанизацију и дефинисање Срба као главних криваца за протекли рат", објављено на званичној страници СДС-а,

"То потврђује чињеница да су скоро сви злочини над српским народом остали некажњени. Политички врх других народа није осуђиван за те злочине по командној одговорности, као што је случај са комплетним тадашњим руководством Срба из Србије, Републике Српске и Хрватске”, рекао је Босић.

Он је навео да СДС “жали за свим жртвама протеклих сукоба и осуђујемо све злочине који су почињени над недужним жртвама, а посебно оне које су починили припадници нашег народа”.

Председништво СДС-а, странке коју је основао Радован Караџић и чији је био први председник, дочекало је изрицање пресуде Караџићу на Палама.

БАН: ИСТОРИЈСКИ ДАН ЗА МЕЂУНАРОДНО ПРАВОСУЂЕ

Пресуда од 40 година затвора бившем лидеру босанских Срба Радовану Караџићу у Хашком трибуналу представља "историјски дан за народе у региону као и за међународно правосуђе", оценио је данас генерални секретар УН Бан Ки-мун.

"Данашњом пресудом се шаље снажан сигнал онима који су на одговорним положајима јер ће сви одговарати за своје поступке", рекао је Бан у првој реакцији на Караџићеву пресуду.Генерални секретар УН је рекао да "бегунци не могу да избегну заједничку вољу међународне заједнице да правда буде задовољена".

Хашки трибунал осудио је данас на јединствену казну од 40 година затвора бившег председника Републике Српске и врховног команданта њених оружаних снага Радована Караџића, прогласивши га кривим за геноцид у Сребреници и злочине против човечности над Муслиманима и Хрватима током рата у БиХ 1992-95.

ПРВЕ РЕАКЦИЈЕ ИЗ РС: ПРЕСУДА КАРАЏИЋУ НИЈЕ ПРЕСУДА РС

Бивши председник Републике Српске Драган Чавић изјавио је да је пресуда Радовану Караџићу индивидуална и да не значи пресуду Републици Српској нити претњу њеној уставној позицији.

"Не треба очекивати да РС овом пресудом може имати било какве институционалне последице. Врло сталожено треба реаговати на све провокације које ће уследити, јер ће пресуда сигурно изазвати незадовољство међу Бошњацима", рекао је Чавић за бањалучку АТВ.

Он је рекао да је сматрао да ће пресуда бити већа, односно да ће Караџић бити осуђен на доживотну робију.

Чавић је казао да је споран део пресуде Караџићу за геноцид у Сребреници, јер је она заснована на "кратком шифрованом разговору" Караџића са цивилним повереником за Сребреницу Мирославом Дероњићем.

Драгомир Кесеровић, пензионисани генерал Војске Републике Српске и сведок Караџићеве одбране, изјавио је да пресуда од 40 година првом председнику РС Радовану Караџићу на први поглед изгледа превисока, али да је јако битно да он није оптужен за геноцид у седам општина у БиХ.

Кесеровић је оценио да је занимљив детаљ да је Караџић осуђен за геноцид у Сребреници на основу "једног кратког телефонског разговора" са цивилним повереником за Сребреницу Мирославом Дероњићем, што, како је казао, оставља могућност Караџићевој одбрани да у жалбеном поступку оспорава тај детаљ.

Драгомир Кесеровић


Адвокат Крстан Симић изјавио је да је охрабрујуће то што Караџић није осуђен на доживотну робију, истичући да је ова пресуда, као и све остале које се односе на ратне злочина, треба да буде опомена свима у БиХ да се ратне страхоте на овом подручју никада не понове.

Симић је казао да је задовољан делом пресудом којом је Караџић ослобођен за геноцид у седам општина у БиХ, али да је изненађен да је пресуђен за геноциде у Сребреници по директној, а не командној одговорности.

Судско веће Хашког трибунала данас је осудило Караџића на 40 година затвора по 11 тачака оптужнице, међу којима и за геноцид у Сребреници.

СУБАШИЋ: МАЈКЕ 20 ГОДИНА ЧЕКАЈУ ПРАВДУ, ДАНАС ЈЕ НИСУ ДОБИЛЕ

После пресуде Радовану Караџићу добили смо прве реакције из Хага, где се налазе бројна удружења жртава, и Савеза логораша.

Мунира Субашић је казала да Мајке Сребренице чекају 20 година на правду, а данас је нису добили.

"Знамо да је за Сребреницу доказано 1.000 пута да је био геноцид, али шта ћемо са осталих седам општина. Пресуда је требало због деце која живе у неистини и лажима. Надам се да ће се нешто променити правоснажно, и да ће Жалбено веће донети праву и праведну пресуду", казала је Субашић.


ПОПОВ: НЕ ТРЕБА ДОЗВОЛИТИ ПОЛИТИЗАЦИЈУ ПРЕСУДЕ КАРАЏИЋУ

Копредседник Игманске иницијативе Александар Попов оценио је да не треба дозволити да данас изречена пресуда Радовану Караџићу буде исполитизована и да утиче на већ уздрмане односе у региону.

"Како да се вртимо у круг и никако да се коначно суочимо са прошлошћу", казао је Попов за агенцију Бета поводом пресуде од од 40 година затвора која је Караџићу данас изречена пред Трибуналом у Хагу.

Он је указао да када су овакве пресуде у питању увек постоје различита тумачења и незадовољства.

"Треба имати у виду да је ову пресуду донео међународни суд, а не суд било које земље у региоину. Пресуду просто треба прихватити и наставити даље", сматра Попов.

Он је пресуду оценио као очекивану и истакао да су судије морале много да већају и пажљиво одлучују због осетљивости читавог процеса и последица које он може да има.

Попов је указао и да пресуда долази у тренутку када на Балкану, као и у читавој Европи јачају десница и њене идеје.

"Сведоци смо и ревизије историје, од идеје НДХ до рехабилитације Драже Михаиловића и Милана Недића", казао је Попов и додао да од ратних сукоба деведесетих година прошлог века па до сада није било осетљивијег периода по регион.

Хашки трибунал осудио је данас на јединствену казну од 40 година затвора бившег председника Републике Српске и врховног команданта њених оружаних снага Радована Караџића, прогласивши га кривим за геноцид у Сребреници и злочине против човечности над Муслиманима и Хрватима током рата у БиХ, 1992-95.

ЈОВАНОВИЋ: ПРЕСУДА КАРАЏИЋУ НЕДОВОЉНА САТИСФАКЦИЈА ЗА ПОРОДИЦЕ ЖРТАВА

Председник Либерално демократске партије (ЛДП) Чедомир Јовановић оценио је данас да је пресуда бившем председнику Републике Српске Радовану Караџићу недовољна сатисфакција за породице жртава његове политике, али и "страшан подсетник" на цену решавања проблема ратом.

СДП БиХ: ПРЕСУДА КАРАЏИЋУ ИСТОРИЈСКИ ДАН ЗА БиХ

Председник Социјалдемократске партије БиХ Нермин Никшић оценио је данас да је пресуда Радовану Караџићу "историјски дан за државу Босну и Херцеговину, све њене грађане, за све жртве агресије на БиХ и барем делимична правда за стотине хиљада оних који су страдали као последица злочиначке политике стварања Велике Србије, коју је предводио и чији је један од креатора био Радован Караџић".

"Ово је такође велика победа за цивилизовани свет, јер је кључни човек у реализацији геноцида, масовних убијања, прогона, силовања и разарања осуђен за сва та злодела", оценио је Никшић.


Како је саопштено, лидер СДП-а се нада да ће ова пресуда "коначно разбити лажи и манипулације око тога шта се десило у периоду од 1992. до 1995. године".

"Ми у БиХ то знамо и без пресуде, али због оних који негирају историјске чињенице, који тиме поново вређају жртве и настављају злочин над њима, изузетно је важно што је све ово данас доказано и још једном потврђено пред Међународним судом у Хагу”, навео је Никшић.

Он сматра да ће Радован Караџић "остати уписан у светској историји као један од највећих ратних злочинаца", оцењујући да било какво негирање те чињенице то неће променити.

"Ми у БиХ морамо наставити градити мир, суживот и помирење, а то је истински могуће само на пуном уважавању чињеница о ономе шта се десило током рата у БиХ. Ова пресуда још је један допринос том процесу", истакао је лидер СДП-а.Никшић је позвао све политичке лидере у БиХ да се "одговорно односе према овоме што је утврђено на Суду у Хагу" и да се настави радити на стварању праведне, успешне и јединствене БиХ.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (30)

Милош

24.03.2016. 16:40

Историја ће умети да исправи све оне неправде које су сила и пропаганда наметнуле као истину и правду. Поштовање доктору Караџићу.

nema bosne

24.03.2016. 17:57

Ova je presuda dokaz da nisu imali nikakvih dokaza ,jer bi inače bila doživotna. Ovako će sudije morati da se izvinjavaju Americi i da obećaju da će u drugostepenom postupku biti poslušniji.

digan

24.03.2016. 23:25

@nema bosne - ne valjaju slovenci,hrvati.crnogorci,bosanci,makedonci ne valja evropa ,ne valja amerika ne valja niko na cijelom svijetu ima li neko da valja?razmisli malo o tome ali zaista razmisli

E pa

25.03.2016. 01:31

@nema bosne - @digan, amerika ne valja vecem delu sveta, Evropa ne valja ni sebi. O komsijama/susjedima ne bih ovaj put. I svi oni zajedno nisu "cijeli svijet" vec manji deo. Interesni, kolonijalni...Razmisli o tome ali zaista razmisli!

Јабре

25.03.2016. 01:43

@nema bosne - Tačno Digane ne valjaju oni što su ubili preko 2 000 000 Srba u 20. veku. što su ubili hladnokrvno 500 000 dece u Iraku što su napali 70. država posle drugog svetskog rata sa svojim psima. A valjaju nam centralna i južna Amerika, Afrika, Azija, Rusija, Belorusija, Armenija ...

Чикаго

25.03.2016. 02:31

@nema bosne - а размисли и ти, али заиста размисли, да ли је геноцид 7.000 убијених муслиманских бораца, или 1 Милион и 400.000 убијених Српских цивила у Хрватској, у 2 светском рату.

Mileta

25.03.2016. 06:50

@nema bosne - Naravno da ne valja niko ko je u zlocinackom NATO paktu.Ima ko je dobar Grcka,Spanija,Ceska,Rusija...

Mare

24.03.2016. 21:30

Covek nije nista kriv, on je branio svoju zemlju. Da je bio agresor, onda bih razumeo ovakvu kaznu.

kibura

25.03.2016. 01:07

@Mare - Pola od tih sto si naveo su bili i ostali zlikovci.I sta ti tu nije jasno.A i citavom covecanstvu ce doci glave.

Frank

24.03.2016. 22:34

Albert Šper je dobio 20 godina robije a Ante Pavelić nije dobio nijednu. To je ta čuvena anglo-saksonska pravda.

корекција

24.03.2016. 22:48

Бакире, мало си се заиграо, "федерација бих" је парадржава, а Република Српска јесте држава и остаће држава!

NkBgNS

24.03.2016. 23:49

Hag samo osudjuje Srbe, sta je sa nasim zrtvama, zasto niko nikada nije odgovarao. Dr Karadzic nije kriv, presuda nije pravedna, zasnovana je na pretpostavkama, hag je vestacka tvorevina koja odgovara zapadu. Zivela Republika Srpska, Srbija i dr Karadzic!

Aca

25.03.2016. 00:08

Oni misle da ce ako osude coveka koji je kriv samo zato sto im se suprotstavio pobediti njihova pravda ali treba da znaju samo jedno pravda je Bozija I On ce suditi svima pa I njima. A isto kao sto oni misle da je njega stigla zasluzena kazna tako i mi mislimo da su bombe u Parizu i Briselu njihova kazna. Nadam se da nece biti kasno za njih, uostalom stara izreka kaze: "ko drugome jamu kopa sam u nju upada"

Јабре

25.03.2016. 01:44

Ко је још од њих очекивао правду да се не лажемо једини циљ пресуде је ширење србофобије, али проблем им је русостерија :) Живео ти нама Радоване твој народ се поноси са тобом !

ap0qalypto

25.03.2016. 05:51

del Ponte, zivota ti, sta bi sa onim kukumacenjem kako su vrsili pritisak na tebe da bi vijala Slobu i ostale? sad opet po starom, kakva pravda, kakvi bakraci? nama ce stavljati na teret razne kvalifikacije zlocina, na svoje ce ostati slepi. svi su zaboravili holokaust od strane Nemacke. porediti to sa ovim je u najmanju ruku vredjanje inteligencije. ovakve vesti ostavljam zatucanim nacionalistima iz pecina.

amarant

25.03.2016. 13:18

@ap0qalypto - Svaka vam cast ap0qalypto za komentar ! Okruzeni smo vrhunskim licemerjem i nadam se da cemo doziveti da svi licemeri bar na neki nacin dobiju svoje

Rašo

25.03.2016. 07:52

Zašto dajete toliko prostora Kandićevi i Biserko,pa da u Sloveniji i Hrvatskoj neko tako zločinački govori bio bi proteran iz državae.Dokle takvim osvedočenim neprijeteljima srpskog naroda tplerisati i davati prostora u medijima da siju zlo mržnje.

zaliv.co

25.03.2016. 11:17

@šumska je genocidna tvorevina - ja bih rekao da su poturice genocidna tvorevina koja se ponosi svojim turskim genocidasima pa im srbi krivi za sve

MikiVeliki78

25.03.2016. 16:56

@šumska je genocidna tvorevina - Potomci Handzar divizije i ostalih dzihadistickih koljaca i psihopata su cista genocidna tvorevina i otpad ISIL-a. Ceo Slobodni svet se grozi ovakve presude.

Popov

25.03.2016. 08:29

Karadzic je osudjen blago u odnosu sta je sve uradjeno u BIH.Nikoga netreba braniti jer je srpska politika bila dvolicna i genocidna.Sud nije slep da nemoze videti sta je radio Karadzic,i svi njegovi suigraciZaslužena kazna.

Дарак

25.03.2016. 13:20

@Popov - Попов??? Са 71 годином осуђен на 40 шта је ту благо леба ти? Па шта очекујеш да изађе са 111???

Kalauz

25.03.2016. 10:10

Vrlo brzo ce se pokazati da se terorizam u stvari rodio u Bosni posle rata. Eto vam ga sad u Parizu, Briselu itd. A vi sudite srbima i gadjite ih bombama dok su branili Evropu od islama. Djavo je dosao po svoje.

Dumar

25.03.2016. 10:22

Mislio sam da ce Kandicka, makar na godisnjicu zlocina nad nama, drzati jezik za zubima, i ostaviti nas da bolujemo svoj bol, ali nece. Neka, neko to od gore vidi sve, rece pesnik.

LOGOS

25.03.2016. 10:23

ЗАПАДЊАЦИ, САТАНЕ,слуге његове,доћи ће дан када будете и ви дошли на ред да се обрачунте са вашим злоделима,да станете пред лице правде,Божије правде,где одлучује ЈЕДАН и где нема подмићивања,лагања,све је на виделу,нећете моћи да се сакријете вашу лојалност коју сте имали према ђаволу,нема,крај,а онда ћете као што каже Св.Павле : ....."а онда ћемо лицем у лице.Сада сазнјемо делимично,а онда ћу сазнати потпуно,као што сам и сам потпуно познат."

драган

25.03.2016. 11:05

Ако се сложимо да је Караџић стварно крив за све оно што му се ставља на терет,поставља се једно логично питанје а то је: Које кажњен или ко је крив за трајно протеране Србе из р.Хрватске,Србе који су створили ту исту Хрватску у овим границама (знамо њихово став према АУ царству). Зар све међународне конвенције и остало нису потврдили да су Срби народ са исти правима као и Хрвати,не то се све ставлја под ноге и они постају сами криви,а Хрвати за награду примљени у ЕУ. Време ће показати да ђе и њ

Дарак

25.03.2016. 14:05

Баш на дан почетка бомбардовања изрицање пресуде, а суђење завршено 2014. Значи треба им ново жариште на балкану. DEL PONTE: PRESUDA VAŽNA ZA MIR као и трговина органима... Ово је један велики циркус у ком наши артисти (СРБИ) показују невероватну способност у балансирању и жонглирању, а на занемаривање народне воље смо већ навикли... Све у свему један мучан утисак за све жртве.