Припадницима ОВК 15 година робије за злочин на Кошарама

Д. Алихоџић

17. 02. 2016. у 21:53

Виши суд у Нишу првостепеном пресудом осудио осморицу Албанаца због тероризма

Припадницима ОВК 15 година робије за злочин на Кошарама

Жртва Владимир Радоичић

ВЕЋЕ петорице Вишег суда, којим је председавао судија Небојша Жикић, осудило је на по 15 година затвора осморицу припадника ОВК који су у терористичкој акцији 30. септембра 1998. године убили шесторицу војника Војске Србије у рејону карауле Кошаре. Робија чека Миљоку Шићера, Џафера Гашија, Дермуша Гацаферија, Дема Маљокуја, Исуфи Аргона, Антона Чунија, Алије Рабита, Берише Рустема, којима је суђено у одсуству.

Убијени су тада Владимир Радоичић, Илија Павловић, Миладин Гобељић, Милан Бундало, војници који су три месеца били на одслужењу војног рока, као и Милош Павловић и Мирослав Јоцић, војници по уговору.

Лозанка Радоичић, мајка убијеног Владимира након изрицање пресуде сматра да правда не може никада да буде задовољена после 17 година чак и да су добили максималних 40 година затвора.

- У Приштини они данас славе такозвану државност, а по мом мишљењу Виши суд у Нишу је одбранио државу Србију и после 17 година показао да је некоме стало до ове државе - каже Лозанка која се свих ових година борила да се пресуди злочинцима. - Тражила сам само да се заврши ова агонија. Мој син је изгубио живот са 19 година, а искрено, не верујем да ће убице икада провести дан у затвору, наводи Лозанка која је покренула поступак и против официра који су ове регруте послали у граничаре.

Како је образложио судија Жикић, терористичка група упала је из Албаније предвођена сада покојним Агимом Рамаданијем и 30. септембра 1998. пуцала на припаднике Војске.


"ПОБЕЖЕ ЋЕЛАВИ, УБИЈ ГА!"

ПО сведочењу преживелих када је заставник Добросав Дражић, члан ове патроле, без повреда напустио возило, чланови терористичке групе су отворили ватру на њега, уз повике на српском језилу "Побеже онај ћелави, убиј га! - наводи се у оптужници. Потом су пришли возилу и од побијених војника одузели личне ствари и оружје. Поново су организовали заседу па су на хеликоптер ВЈ, који је након овог догађаја долетео да збрине рањене и одвезе погинуле, отворили ватру...Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (17)

Чикириз

17.02.2016. 22:18

Израелци не би овима судили!! Али добили би оно што су заслужили!!!

Марко

17.02.2016. 22:29

Земљо Србијо ! Обршии очи , погледај децу своју ! Србијо ниси ткива без корена!Кад би се само сетила очева својих Враг би се твој у прах вратио !Чувај Србијо децу своју живу и мртву ! Деца се за тебе рађају и умиру !Нек шапат твој Вукове пробуди , нек деца твоја заувек живе ! Слава Србији !

Vladimi

17.02.2016. 22:36

Da li bi u SAD teroristi za ovakav teroristički napad dobili po 15 godina "zatvora"?!

Милош Биорац

17.02.2016. 23:07

А у одсуству? Па која је вајда од таквог суђења и пресуде када злочинци нису доступни? Ово је понижење и увреда за жртве и њихове породице. Фарса.

strelok

17.02.2016. 23:25

Žena je nažalost potpuno u pravu kad kaže da ovi zatvora neće ni videti. Suđenje u odsustvu... Pa seliće oni nas i iz Niša još malo, slušajte šta ja kažem.

Miki

17.02.2016. 23:54

Eto posle 17 godina, bar na papiru, pravda stize ubice, ali ova vlast sve to pogazi ovim zakonom o saradnji sa nato-om...

Никола

17.02.2016. 23:58

Умели су само тако да убијају, подло, иза леђа. Шта су само радили у l рату српским војницима који су се повлачили преко Албаније, да пођемо само од тог примера.

Igor

18.02.2016. 20:37

Jeste u odsustvu, ali je bitno da se donose pravosnazne presude. Izvršenje nije u ovom momentu moguće ali bitno je i da postoje presude.Hrvati su osudili pola Srba u odsustvu bez ijednog dokaza. Da postoji država osudili bi i sve koji su ratovali protiv Srbije i u skupštini proglasili nezavisnost. Tako bi postupila ozbiljna država.

Цврчак

18.02.2016. 21:27

Дивна једна младост заувек угашена, уствари 4 млада човека и још два војника. Страшно, али стићи ће правда све злотворе. У то дубоко верујем, јер све се враћа и све се плаћа и нико не може да утекне...

pere

22.02.2016. 12:09

Izrael to najbolje radi, a verujem da i mi imamo ljude koji su obuceni za takve stvari. Ucimo od najboljih!

slavorum

17.02.2018. 17:22

Е Србијо моја шта доживљаваш народе шта је ово за ову децу снагу нашу и наш елан потомство мора крв за крв људиии па ко Мосад што ради осуди и јури служба безбедности до краја док их не реши или доживота уз патње за све осуђење или брисање са лица земље зна се.