Ухапшене убице српских цивила

С. МИШЉЕНОВИЋ

04. 01. 2016. у 11:47

Државна агенција за истраге и заштиту (СИПА), ухапсила је на подручју Тузле Изета Арифовића Ћизу, Суада Смајловића Шошона и Амирa Салиховићa званог Аркан

Ухапшене убице српских цивила

ДРЖАВНА агенција за истраге и заштиту (СИПА), ухапсила је на подручју Тузле Изета Арифовића Ћизу, Суада Смајловића Шошона и Амирa Салиховићa званог Аркан, због сумње да су починили ратне злочине над Србима у Сребреници 1992.

- Они су под истрагом да су као припадници снага такозване Армије БиХ поступали супротно одредбама међународног хуманитарног права и Женевских конвенција о заштити цивилних лица за време рата - саопштено је из Тужилаштва БиХ.

Арифовић је осумњичен да је 12. јула 1992. убио једног од осам цивила српске националности који су се предали приликом напада на село Залазје. Салиховића Тужилаштво терети да је преостале заробљенике одвезао у непознатом правцу након чега више нису виђени живи, да би након рата посмртни остаци неких од жртава били пронађени и ексхумирани, а за осталим посмртним остацима још се трага. Арифовића Тужилаштво терети и да је убио два цивила српске националности које је извео из полицијске станице, док је Смајловић осумњичен да је пуцао у једну од жртава која је давала знакове живота.

Изет Арифовић осумњичен је и да је 21. јуна 1992. године, у месту Ратковићи, убио цивила српске националности Живана Продановића, који је раније предао оружје.Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)