Специјални суд за злочине ОВК биће у Приштини?

Новости онлине

среда, 09. 12. 2015. у 00:10

Специјални суд за злочине ОВК биће у Приштини?
Представници холандског и косовског правосуђа постигли су споразум о седишту Специјалног суда, који ће процесуирати ратне злочине лидера и припадника Ослободилачке војске Косова
Представници холандског и косовског правосуђа постигли су споразум о седишту Специјалног суда, који ће процесуирати ратне злочине лидера и припадника Ослободилачке војске Косова, пише приштински дневник "Коха диторе".

"Коха диторе" пише да ће седиште суда бити у Приштини, док ће заштићени сведоци бити испитивани у Хагу. Договор је, како се наводи, дефинисан током посете представника косовске владе Холандији прошле недеље.

Споразум ће се ускоро наћи на дневном реду косовске владе, а затим и пред парламентом, јавила је Радио-телевизија Србије.

Портал "Коха диторе" преноси изјаву саветника заменика премијера и министра спољних послова Хашима Тачија, Ардиана Арифаја, који је рекао да "не може да каже ништа о томе да ће седиште Специјалног суда бити у Холандијии" и да је то питање за холандску владу.


(Извор: sputniknews.com)

Коментари (9)

PC

09.12.2015. 00:44

Ништа народе мој од тога неће бити. Амери њих чувају и пазе.

Кептен

09.12.2015. 00:58

Све је постало толико бестидно и болесно да постаје гротесктно. Зашто се онда за "злочине" Срба њима не суди у Београду него у Хагу? Зар су Холанђани, или који све већ из групације ових пајаца, алцхајмер болесни па не знају шта раде? Зар се не стиде сопственог понижавања које сами себи чине? Изгледа да само бескрајно глуп може да буде и бескрајно бестидан. Нису бре овде само Срби у питању. Ко их шиша. Ове будале воде и остали свет. Ма где га воде? Како где? У понор бре, јел си слеп...?

Milan Mladenovic

09.12.2015. 01:56

Sta ima Holandija sa svim tim,sta formira ce sud kao onaj u Sarajevu,opet podvala.

R. S.

09.12.2015. 03:08

da, hag je samo za osudu Srba, a svi ostali mogu lakrdije od sudova da prave gde hoće....j...ti evropu i one koji trče neprijateljima !

Ljubo

09.12.2015. 04:04

Bice to jos jedna lakrdija gde niko nece biti osudjen jer nece biti dokaza ili vec iz nekog drugog razloga.Zlocini nad Srbima moraju ostati nekaznjeni po nalogu njihovih vladara.

Vojislav ( LALA IZ BANATA )

09.12.2015. 09:52

vrlo lukava odluka holandskog i kosovskog pravosudja , a presuda se vec sad zna svaki optuzeni za zlocin bice oslobodjen , to jest nije kriv . zamazivanje ociju celom svetu .

RRPANTELA

09.12.2015. 10:48

Kakva farsa. Scenario SAD i EU potpuno isti kao u Siriji. Kao mi smo protiv terorizma al nemojte da ih bombardujete. Pa šta je u Prištini drugo nego TERORIZAM manjine nad vlastitom državom? Ovaj sud treba da bude u MOSKVI ili PEKINGU. Teg bi tu možda bio pravičan. SAD i EU su učestvovale i učestvuju u trgovini organima u Srbiji i svuda gde se pojavljuju. ZATO ništa nije preduzeto da se otkriju počinioci. To samo slepcu nije jasno. A mi trk kod njih pod nož.