Мејер: Злочина било на обе стране

В.Н.

15. 06. 2015. у 06:54

Амерички експерт за Балкан Стивен Мејер рекао је да би најављена резолуција о Сребреници у СБ УН требало да ода почаст и страдалим Србима

Мејер: Злочина било на обе стране

Мејер нагласио да је и Запад крив што није зауставио рат на време

БАЊАЛУКА - Амерички експерт за Балкан Стивен Мејер рекао је да би најављена резолуција о Сребреници у Савету безбедности УН требало да ода почаст и страдалим Србима и да укаже на чињеницу да је то било страшно време кад су злочини чињени на свим странама.

Мејер је истакао да би Београд требало да подржи резолуцију уколико би била поштена, а да би у супротном требало да је одбаци на најснажнији могући начин. Он сматра да владе Србије и Републике Српске треба да сачекају док не буде јасан текст резолуције, јер је она још у фази израде.

Мејер је истакао да Запад, такође, треба да призна своју кривицу што није окончао рат кад је било тако много прилика да се то учини. Нагласио је да припадници холандског контингента мировних снага УН сносе посебну кривицу у односу на Сребреницу, јер нису добро радили свој посао 1995. године.

Подсетимо, Велика Британија припрема резолуцију о Сребреници пред Саветом безбедности УН, а "главне мете" офанзиве поводом обележавања 20 година од дешавања у Сребреници су Република Српска и њен председник Милорад Додик.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)

nesa

15.06.2015. 07:20

da podrzimo rezoluciju pa da kaznimo sami sebe. i kada prodje rezolucija o muslimanima niko vise nece postavljati pitanje o rezoluciji o stradanju srba u BiH nigde nema masovna strada srba na jednom mestu kao sto je bila navodno stradanja muslimana na jednom mestu

Katarina Krstic

15.06.2015. 09:20

G. Majer bi trebalo da odgovori na pitanje: Koliko je zivih Srba koje su muslimani zarobili zateceno u Srebrenici posle oslobadjanja? Da pomognem - niti jedan jedini. Usput, kad Amerikaci misle da muslimani treba da vrate 63 odsecene srpske glave koje i danas nedostaju? Samo u Podrinju ni danas NEMA 10 srpskih glava.

svedok vremena

15.06.2015. 10:30

Rezolucija ili ne, ako je ima mora biti ravnopravna i poštena prema svim žrtvama a u tome istaći veliki zločin dela Muslimana nad Srbima u Bratuncu i još veći zločin dela Srba nad Muslimanima u Srebrenici.Hrvati si činili zločine i nad njima su činjeni zločini.Svaki zločin je isti.

Гоца СЗ

15.06.2015. 21:33

Мистер Мејер, можда треба правити разлику између покоља и прогона стотина хиљада српских жена, деце и стараца и хиљада погинулих и стрељаних муџахедина! Једанаестог јула сетите се једанаестог септембра! Да ли тада одајете почаст погинулим исламистима који су управљали авионима?

vlada

17.06.2015. 20:32

Znate šta, vi ste svi "poslati" iz jednog centra, koji stvara atmosveru medju neupućenima da u americi postoji sloboda mišljenja, a samim tim i stvaranje njihovih simpatizera! Svi ste "ortodoksno" isfiltrirani amerikanizmom i svako je na svom zadatku u odredjeno vreme! To znaju i NVO /koji ćuti/ samo ne "običan" narod! Svi vi branite i kapitalizam i globalizam, svi vi branite egoizam i "šaku" bogatih, a za narode, nacije, države ... nije vas briga! Da sam i pogrešio u odnosu na vas, nije strašno