Шешељ у петак, или у понедељак у Београду!

С. С. Ровчанин

06. 11. 2014. у 18:20

Шешељ у петак, или у понедељак у Београду!
Хашки суд одлучио да лидера СРС привремено пусти на слободу због болести. У формалној одлуци нема услова за ослобађање. Начин трансфера под ознаком тајности
ДОБИО сам налог да идем кући! Ово су биле прве речи које је Војислав Шешељ после одлуке Хашког суда да га после 11 и по година пусти на привремену слободу упутио члановима свог правног тима, које је позвао у четвртак око 19 часова.

Члан Шешељевог тима за одбрану Зоран Красић испричао нам је да први човек радикала није био еуфоричан када му је саопштена вест да се враћа у Србију. Очекује се да вођа СРС дође у Београд већ у петак или у понедељак.

- Очекујемо га да дође у наредним данима. Нема никаквог ограничења да говори у јавности. Спремићемо му дочек. Он је Трибунал победио оног тренутка када је отишао тамо. Враћа се исти какав је и отишао, а како му је душа, то само он зна.

Красић нам објашњава и да у условима Трибунала пише све што је и карактеристично када се некоме укида притвор:

- Не сме да утиче на сведоке, мора да се врати када га позову, а одузима му се и пасош.

Одлуку да се Шешељ нађе на привременој слободи, у четвртак касно по подне донело је претресно веће, које је проценило да би због нарушеног здравственог стања лидер радикала требало да добије адекватну негу у Србији.

НЕЋЕ ВЛАДИН АВИОН АКО би се стекли процедурални услови да Шешељ напусти Схевенинген он би редовном линијом из Амстердама могао да полети у петак у 13 сати или истог дана у 23.30. Засада нема најава да ће Влада послати авион по лидера СРС, а његови партијски саборци пренели су нам да он то не би прихватио.

У одлуци, коју је потписао председник Већа Жан-Клод Антонети, пише да је Судско веће, на сопствену иницијативу и из хуманих разлога и „како би се избегло најгоре“, наложило привремено пуштање Шешеља на слободу. За то није потребан његов пристанак.

Влада Србије, како се наводи у објашњењу одлуке, доставила је Трибуналу условне гаранције за Шешељево пуштање. Закључује се да ће лидер радикала поштовати услове да не утиче на сведоке и жртве и да ће се појавити пред Трибуналом када му то буде наложено.

Веће је, како пише у поднеску, недавно разматрало могућност привременог пуштања на слободу Шешеља због погоршања здравственог стања, али је морало да прекине ту иницијативу, јер још нису били испуњени услови које је наметнуло Веће.

У одлуци се налази и један анекс који је тајан. Како нам је објаснио Красић, у њему нема никаквих додатних услова за Шешеља, већ се те одредбе односе само на то како ће бити организован трансфер у Србију.

Прича о пуштању лидера радикала почела је пре два дана када је Трибунал под ознаком „хитно“ послао Влади Србије допис у којем се траже гаранције за Шешељев долазак у нашу земљу под условом да не ступа у контакт са сведоцима и жртвама и да се врати назад када га позову. Наша власт је рекла да хоће да гарантује, али уз Шешељеву изјаву да ће поштовати све што суд буде захтевао. Први човек радикала одбијао је да потпише било шта што од њега тражи српска влада.

После објављивања одлуке суда, сви водећи медији у региону, али и свету, повратак Шешеља на слободу пренели су као ударну вест.

Како сазнајемо, радикали намеравају да следеће суботе организују митинг на коме би се окупљенима обратио Војислав Шешељ, али још се не зна да ли ће таквог скупа заиста и бити и где ће се он одржати.

Шешељ у авиону за Хаг 24.фебруара 2003., Архива Новости, Д.Миловановић


СПАКОВАО КЊИГЕ

У ПРТЉАГУ Војислава Шешеља биће и неколико стотина књига. Он их је у четвртак вече, како сазнајемо, већ паковао. Многобројна дела која је читао за више од деценију иза решетака налазе се у посебној ћелији, јер нису могла да стану у ону у којој је смештен.


ПУТ ОД САРАЈЕВА ДО СХЕВЕНИНГЕНА

* Војислав Шешељ је рођен 1954. у Сарајеву, дипломирао је на Правном факултету у том граду убрзо је и магистрирао, а докторирао је у Београду 1979, у 25. години.
* С Вуком Драшковићем, 1989. основао Српску народну обнову, која се убрзо распала. Идуће године Шешељ је основао Српски четнички покрет, који се ујединио са делом Народне радикалне странке и од 23. фебруара 1991. постао СРС. Средином те године Шешељ је изабран за посланика Скупштине Србије.
* Крајем маја 1992. на првим изборима за Скупштину СРЈ, СРС је по броју мандата и гласова била друга странка. Те године су, у сарадњи са СПС, Шешељевим залагањем оборени први премијер СРЈ Милан Панић и председник Добрица Ћосић.
* СРС је септембра 1992. отказала поверење Милошевићевој мањинској влади, после чега су одржани ванредни парламентарни избори.
* За председника општине Земун Шешељ је изабран 1996.
* Јануара 1997, у другом кругу поновљених избора изгубио је од новог Милошевићевог кандидата Милана Милутиновића.
* Марта 1998. ушао је у коалициону владу Србије и изабран за њеног потпредседника. Након што је Милошевић, јуна 1999. прихватио да се војне и полицијске снага повуку са КиМ, СРС је изашла из владе, али се и убрзо вратила.
* Шешељ је учествовао и на изборима за председника Србије 2002. године, када је освојио око 23 одсто гласова.


ПОРУКА

МЕЂУ члановима Српске радикалне странке у четвртак вече је кружила порука следеће садржине:

- Хашки трибунал донео је одлуку о безусловном пуштању проф. др Војислава Шешеља из Хага! Организујте вечерас плави караван. Председник се очекује у Београду у наредним данима. Бићете обавештени! Србија је вечна док су јој деца верна! Живео проф. др Војислав Шешељ.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (125)

srda

06.11.2014. 18:48

dobro dosao legendo nemogu da te osude nemaju ni jedan dokaz imaju samo izjave kao sto je moja smrt fasizmu sloboda narodu stop eu i usa zlo ovog sveta stop robovlasnickom kapitalizmu srednja klasa pociscena tajkuni sve bogatiji i nikom nista

iz glave

06.11.2014. 18:50

demokratska i civlizovana "Evropa" opet pokazuje svoje pravo lice - nakon 15 godina nezakonitog pritvora na slobodu pušta nevinog čoveka!!! Putuj evropo, da Bog da zaboravila gde smo!

За слободну и војно неутралну Србију.

06.11.2014. 18:55

Зашто је Шешељ у затвору ???Зато што није желео Србију у ЕУ и НАТОЗато што је био против ДОС и ОТПОР-аЗато што није хтео да положи цвеће ђинђићуБио је против фашизмаВолео је братске сусрете са Русијом.Добро дошао СРПСКИ ХЕРОЈУ ШЕШЕЉУ

V.Petrovic

06.11.2014. 19:02

Mislim da je Seselj jedan put kazao a ce otici u Sbiju ali samo bez ikakvih uslova, sada jos pisete da treba da se izjasni i Holandija o cemu treba ta zemlja da se izjasni sud i zatvor su na teritoriji UN kakve veze sad ima NL sa Seseljem nejasno je.

Kоља

06.11.2014. 19:09

Није то први пут да се одобрава Проф.др.В.Шешељу привремено пуштање на слободу под понижавају-ћим условима које он од оваквих квази судија и квази правника не жели да прихвати.Није ни добар мо-менат за ову владу, која је до јуче била идејно језгро СРС а данас се дотични понашају као да "нису ода-вде". Зато је мала вероватноћа да ће то Воја национале* прихватити у свесном стању.У колико се пак тодогоди-очекујмо најгоре.Дај боже да нисам у праву!

era

06.11.2014. 19:15

doktore,dosta njinog pokvarenog suda.Gestapo nacelu NATO treba da ode na pravi sud daimse sudi za ratne zlocineu Koreji Vietnamu,Kambodiji,Laosu,i Iraku Avganistanu,I Yugoslaviji.Kolikosu Pobili dece Zena I nevinog stanovnistva HVALA ERA

ercov

06.11.2014. 19:17

Pustaju ga sad da umre kuci kako nebi povecali broj umrlih u njihovim zatvorima. Ovako se nisu ponasali ni Turci nad Srbima za pet vekova njihove tiranije. Nikad u EU i NATO, okrenimo se Rusiji za uvek.

CANE - SREMAC 54

06.11.2014. 19:41

Cini mi se da Haski Tribunal obracanjem javnosti ukazuju na pogorsanje zdravstvenog stanja Vojislava Seselja zeli da sa sebe skine odgovornost i veliku sramotu, kako im se nebi desio slucaj Slobodana Milosevic . Pa ce iz tih razloga s obzirom na novi razvoj dogadjaja razmatra mogucnost doneo odluku privremenog pustanja na slobodu. Nadam se da Vojislav Seselj ce prihvatiti odluku o privremenom pustanju na slobodu.

hristina

07.11.2014. 07:23

@CANE - SREMAC 54 - Zanima me da li ce neko pokrenuti postupak i istragu protiv ovog "Suda"? Postoje mnogi dokazi...i u slucaju Milosevic i u ostalim.Tamo ubijaju Srbe! Molim za odgovor.

kerber52

06.11.2014. 19:44

daj boze da ozdravi pa da vidimo hoce li ga vucic poslati nazad u hag, nisam radikal i nikad necu biti, patriota sam i nisam slep, vidim sta rade nasim ljudima tamo, oce li se opet naci neki vodja da ga isporuci

Dragan Jove Torbica

06.11.2014. 20:44

@kerber52 - Šta ima da ga iko šalje ili ne šalje, prvi put je otišao sam.

milan prizren

06.11.2014. 20:02

Dobrodosao u svoju Otadzbinu a svaki Srbin doveka treba da pamti zla srpskih izdajnika i fasista iz EU i SAD

Sonja

06.11.2014. 20:03

Dobro dosao kuci i dace dragi Bog da se nadje leka za izlecenje, pozivece nas Voja jos nemojte se plasiti da mu je jos 6 meseci ostalo. Dace Bog da ga vidimo opet ornog i u punoj snazi! Srecno od srca!!!!!

Rabren

06.11.2014. 21:26

@ss - Kakav Vojvoda? Jel ti svarno nisi obavešten da je Vojvoda Momčilo Đujić davno povukao svoju odluku i oduzeo mu titulu vojvode nazvavši ga crvenim vojvodom?

zanovetak27

06.11.2014. 20:55

@srs - Kakva informacija..Ja u sustini nemam nista protiv njega li mi samo nije jasna njegova izjava da hoce da se sveti.Toliko dugo je bio u zatvoru i umesto da se posveti porodici i deci on o osveti....Ne shvatam zaista

Vladimir

07.11.2014. 01:08

@srs - Bilo bi ti jasnije da si proveo 11 godina u zatvoru, optužen za delo za koje se dobija do 5 godina robije. S'obzirom da čovek nije osudjen, onda je to samo mršava, neosnovana optužnica zbog koje je proveo dobar deo života iza rešetaka, pa još javno diskreditovan, omalovažavan i nipodaštavan. Želim mu brz oporavak i dug život

Predrag Zdrale

06.11.2014. 20:06

Vojo Brate prihvati sve uslove samo da te puste a posle ne postuj ni jedan ko sto ni oni nisu postovali tvoja osnovna ljudska prava. Srusi ovu izdajnicku "elitu" i spasi srbiju. Srbi te nece dati nikad vise u tu prokletu holandiju i Hag da se vratis.

Milan024

06.11.2014. 20:26

Vlada Srbije da pošalje avion po Seselja, kumovi da ispeku pogacu i da ga docekaju, možda i parada da se odrzi!!!

Nika

06.11.2014. 20:30

Kako god i šta god, ne treba okretati glavu od onih kojima je pomoć potrebna, ipak je čovek bolestan.

.....

06.11.2014. 20:31

Svaka cast Šešelju. Za samo par godina je svojim predanim radom ...i požrtvovanjem doprineo da...

stamenko stamenković

06.11.2014. 20:41

Dobro nam došo profesore DR. Voislave Šešelju zdravlja prvo potom će mo rasterati svu ovu zabokrečinu zbog čega tavori naša otadzbina nedaj se junačino pobedićemo svako zlo Vojo heroju Srpskog roda!!!!!!!!!!!!!!!

zoran

06.11.2014. 21:52

@e Vojo - A sta si ti postigao ili postigla kad ni imena namas.Nisam nikad glasao ni za bivse a ni za sadasnje radikale,ali boli me nepravda kao ova protiv Voje.Uvek se treba boriti za pravdu.

Nikola

06.11.2014. 21:18

Bez obzira na pustanje poluzivog Seselja na slobodu Hag ce biti zapamcen kao mesto gde su EU, SAD, VB i kvislinske vlasti u Beogradu vrsile torture nad politickim protivnicima uskracivanjem adekvatne medicinske nege obolelim. Doktori su ignorisali bolove i simptome bolesti i po godinu dana, cime je Hag postao dzelat koji sprovodi torturu nepruzanjem nege a kvislinske sluge u Beogradu, cast izuzetcima, su postale najobicniji monstrumi koji su to necinjenjem odobravali iz politicke koristi.

Iz Crne Gore

06.11.2014. 21:18

Ima li Srba da od vlasti zahtijevaju najviše državne počasti za vojvodin doček?

Јабре

06.11.2014. 22:39

@Iz Crne Gore - Пусти формалности народ и породица требају да га дочекају, државничке формалности су само фарса.

Kotroman

06.11.2014. 21:21

Dobro nam došao junače , doktore Šešelj! Daće Bog da potpuno ozdraviš i ostaneš sa svojom porodicom u Srbiji. Svako ti dobro i sreću želim.

Утеривач

06.11.2014. 21:36

У ствари се не враћа у исту државу из које је отиша нити у онакву каву би желео. После дугогодишње тортуре ,нарушеног здравља више не може пуно тога да учини ни у политичком а генерално ни у приватном животу. Као човеку који се жртвовао за идеју (каквих данас има мало) само жњља за опоравак и дуг срећан живот!

mudri

06.11.2014. 21:43

Mislim da se ovako nebi radovao ni kad bi dobio 6 rihtige na loto kao sto se sada radujem, sutra dan kada bude stupio na zemlju srbiju bicu najsretniji covek na svetu ( ali se i plasim nisu mi tu sve ciste stvari)

Alek

06.11.2014. 21:46

bas me interesuje ponasanje nekadasnjih ''saboraca' I vojvoda' kada im se pojavi Voja u Srbiji. To ce biti nevidjena spanska serija, jer Srbija dobro zna koliko se vodje ove danasnje Srbije plase i samog pominjanja Vojinog imena.

Vlado

06.11.2014. 21:47

Srbija te ceka Vojo! Samo se bojim da mu je zdravstveno stanje ozbiljno naruseno inace ga nebi ni pustali iz kazamata.

Alek2

06.11.2014. 21:48

Sa nestrpljenjem ocekujem vesti o dolasku Voje na Pink-u i tekstove u Informeru tim povodom.

Laki

06.11.2014. 22:47

@Alek2 - Ocigledno se dosadjujes. Savetujem dobrovilji rad. Da pomognes ovoj napacenoj zemlji.

kondor 009

06.11.2014. 23:49

@Alek2 - @laki , uhvati se lopate i krampa , pa pomogni ovaj napeceni narod , nemoj biti dzabalebaros .

SrkiS

07.11.2014. 00:02

@Alek2 - Očigledno ćeš se načekati. U Hagu ne žele da se ponovi priča kao s Miloševićem i da im skonča tamo, te ga zato i puštaju na slobodu.

Todor Pravoslavac

06.11.2014. 22:00

Konacno da cujemo sta ce cika Voja da kaze o svojim pulenima koji su ga izdali a o kojima on zna jako mnogo. Pravda je spora ali dostizna.

Vojislav Petrovic

06.11.2014. 22:07

Hvala velikom Gospodu imenjace da vidis svoju porodici i unucad konacno ni kriv ni duzan si lezao u haskim kazamatima tolike godine.

z

06.11.2014. 22:09

Dobrodosao Srbine,da smo upola jaki kao ti ne zna se gde bi nam kraj bio,ipak smo mi nacija koja je preodredjena za nesto bolje!A ne za vekovno mucenje sveta,kroz milione mrtvih u ime vere,slobode,pravde i ne znam kakvih sve gluposti koje nam poturaju u ime svoje satanske ideologije!A jos kada bi neko bio hrabar pa objavio koliko je zapad ljudi pobio u zvanicnim i nezvanicnim ratovima...a pritom nikada nisu odgovarali!Mi smo inteligentna i normalna nacija,mislim da su nasi velikani dali jako...

z

06.11.2014. 22:17

...jako dobar opis kako se ponasati,sta napraviti,sta napisati itd!Sada samo ostaje da mi to svatimo a ne da slusamo prethodno navedene,silovatelje i ubice...koje nam poturaju,razne satanske momente koje su oni doktorirali!Uzdravlje brate veliki i treba Srbija da te vidi,imace sta i videti...mislim da nije dzabe nebaska nacijo,bas bih voleo da vidim druge narode da im ovo rade strani i domaci neprijatelji...kakvi bi bili kao narod!A eto opet pored silnih nedaca...ima vere,duha i nade!

Јабре

06.11.2014. 22:37

Срамота је што је тамо у опште толико времена, мање би био да је убио 5 000 Срба. У сваком случају добродошао кући !

Србе убијају, зар не?

06.11.2014. 23:12

@Јабре - Шта причаш? Да је убио толико Срба, прошао би као Готовина - уз све почасти, био би одавно на слободи.

sozgas

06.11.2014. 23:28

@Јабре - Nikakva sramota, već po meni pravda. Šešeljev slučaj je debakl prava i relativna pobeda pravde. Zbog upornog istrajavanja u trovanju ovog naroda mržnjom, malo preko 10 godina robije (i lustracije iz javnog života) je odgovarajuća de-facto kazna. Ipak, žao mi ga je zbog bolesti.

sozgas

07.11.2014. 20:22

@Јабре - Ispravljam se onda, nije mi žao, mada ne seirim zbog toga. Mnogi zbog njega (a i vas koji ga podržavate) nisu imali ni tu "privilegiju" da umru od neke bolesti u krevetu, već od noža i metka. Zlo.

Одговор @ e Vojo

06.11.2014. 22:53

За себе ништа. Али је симбол страдања Срба који су мислили и говорили истину пркосећи западној инквизицији. Није више у животу 16 оптужених Срба, а приводи се крају убијање Шешеља, Младића, Хаџића и Мартића. Ипак, Хаг је показао своју "великодушност"! Тешко оболелог човека, после 11 година мучења безуспешним доказивањем кривице, "привремено" је пустио на слободу. Његово понашање и неки његови ставови нису ми се допадали, али његову доследност у одбрани српства и у најтежим тренуцима поштујем.

Danica

06.11.2014. 22:57

Dobro nam dosao Vojo! ODBRANIO SI CAST SRBSKOG NARODA JUNACE! Pokazao si svetu sta je taj nazovi sud, pokazao si kako se brani cast i dostojanstvo! Zrtvovao si sebe zarad svih nas! Dobro nam dosao i neka ti Gospod podari oporavak! Molicemo se svi za tvoje ozdravljenje!

Јабре

07.11.2014. 10:49

@Zoki - Не читају сви новине на интернету ...

Jovo Stevin

07.11.2014. 00:12

Koliko simbolike ima u ovoj slici iz 2003, gde Seselj cita Novosti, a na naslovnoj strani "penzije manje". Sve je isto samo njega nema... Stize Seki, mozda se nesto i promeni.

ReljaR

07.11.2014. 00:16

Iako mnogi očekuju da će se Šešelj u velikom stilu vratiti na političku scenu Srbije, činjenica je da od toga nema ništa. Njemu je zdravlje ozbiljno narušeno zbog čega su ga i pustili, a u slučaju da se vremenom stabilizuje sledi mu povratak u Hag.

Karadjordje

07.11.2014. 00:21

Šešelj, naši sportisti, naši naučnici i djaci su oni čime se ponosim kao srpski gradjanin. Skoro svim ostalim javnim ljudima se stidim.

bojan123

07.11.2014. 01:03

Ne moras biti Seseljev politicki istomisljenik, ali moras, u epohi onih koji prodaju veru za veceru, da skines kapu ispred coveka koji brani svoje principe po cenu slobode, zdravlja i umalo zivota... Svaka ti cast, doktore!

Mary

07.11.2014. 01:43

Drzava je ponudila garancije i Hag je odlucio da pusti Seselja na privremenu slobodu. Human postupak s obzirom da je bolje da se Seselj leci u Srbiji.

naranca

07.11.2014. 03:45

Cekaj bre a kako se razboleo???odma da se sazovu najbolji toxikolozi I doktori.Meni to mirise na Slobinu ''Rifampicin' aferu.Uzimao (Sloba ) lek za tuberkulozu a nikada nije od nje bolovao.Ma nemoj te kasti.Izgleda da su mu(Seselju) demokratski izvrsili rak jetre.Odmah na pregled I to detaljni .Zovite i Ruske strucnjake.Nesto mi tu smrdi.Pod HITNO.Nemoj sad da se grli I ljubi nego prvo analiza krvi.Nivoi radijacije I teskih metala!!!!!

Vukašin

07.11.2014. 04:38

U redu je to što izlazi, ali mi je smešno da se tome raduju oni koji su ga poslali u Hag. Lično mislim da je Šešelj politički mrtav i njegov izlazak nema nikakav uticaj na političku situaciju u Srbiji.

Nina

07.11.2014. 04:41

Zanimljiva slika. Šešelj čita Novosti iz 2003. i naslovna strana o smanjenju penzija. Znači bilo je smanjenja penzije i za vreme vlasti DS.

Rade

07.11.2014. 05:01

I ta sudska farsa privodi se kraju. Drzati nekoga vise od 11 godina u zatvoru, bez prvostepene presude, glupost je milenijuma. Kao razlog za sve probleme sud navodi opstruisanje procesa od strane optuzenog, a iz toga je jedini moguci zakljucak da se radi o politickom procesu ili da je optuzeni toliko superiorniji u odnosu na sud i tuzilastvo da mu jednostavno sa pravne strane ne mogu nista. I na kraju, izabran je ne tako los modalitet da sud izadje iz corsokaka, jer moglo je i drugacije.

Jovo

07.11.2014. 05:29

Sa Kosova Car Lazar se nije vratijo a jeste brankovic sad se vraca Car Vojo a cekaju ga brankovici!

NATALIJA 43

07.11.2014. 06:10

Kao coveku mi je drago da se nas gradjanin nakon dugog vremena vrati pre svega svojoj porodici. Nemam nista protiv njega li mi samo nije jasna njegova izjava da hoce da se sveti.Kao sto mi nisu jasni ni oni koji zele od povratka Seselja da prave problem vladi. Toliko dugo je bio u zatvoru i umesto da se posveti porodici i deci on razmislja o osveti. Naravno ovo tumacima kao predpostavku ako je tacna apsolutno se ne slazem.

Јабре

07.11.2014. 10:44

@Drug Čabor - Требали би бити и он и Вучић али је питање какве би биле последице за Србију, надам се да ће доћи бар тајно. Не смемо заборавити да Србија има избор између ЕУ и бомбардовања као и деведесетих зато морамо да глумимо док не пукну НАТО нацисти.

todor strašni

07.11.2014. 08:54

...svima , počevši od Hansa Holcijusa pa nadalje... Sad se vidi da je izjava bila apsolutno na mjestu.

SMOKI

07.11.2014. 09:02

Konacno jedna normalna odluka Haskog kvazi suda. Zalosno je to sto su ga najpre otrovali i doveli u smrtnu opasnost a onda su kao "dobrocinitelji" odlucili da ga puste. On je UBIJEN samo su sprecili da ispusti dusu kod njih,sve zbog javnosti.Mnogo je ubiti predsednika drzave pa jos i najpismenijeg coveka iste drzave. O onoj "buraniji" od oficira da ne pricamo. Sada Voju ceka novi kazamat koji ce mu Srbija nametnuti u ime saradnje sa EU. Gde li ce mu biti teze?

Republika Srpska

07.11.2014. 09:12

Ma kakav bre miting kakvi bakraci....covek ide pravac u Rusku ambasadu da trazi azil i sa njihovog Balkona dize Srbiju na noge ....Rusi nam daju atomske bombe ...vracamo sve sto je nase ukljucujuci 70 % Jadranske obale ,a sankcije i bombardovanja cemo debelo naplatiti.Sve zapadne pushikite ce biti pozatvarane i uposlene korisnim radom do kraja svojih bednih zivota.

Јабре

07.11.2014. 10:45

@Republika Srpska - Полако брате, тако треба али мало спорије све у своје време. Врхунац рата победити без борбе а и то се може.

novica zivkovic

07.11.2014. 09:50

na stranu politika ali ovo sto je dr.seselj doziveo ne zasluzuje nijedan covek na svetu. pametan vispren i obrazovan sam je pobedio konclogogor hag pokazujuci svima kako se bori za svoj narod i slobodu i kako se prinosi zrtva na oltar otadzbine. za mnogo kopalja iznad njih doveo ih je u poziciju da ga nemogu osuditi a nemogu ni pustiti i tako priznati poraz pa su nazalost danas doneli odluku za privremeno pustanje zbog bolesti a iz humanitarnih razloga. samo da se ako BOG da oporavi ali bojim se

Јабре

07.11.2014. 10:46

Време је да се помире и сложе Срби и да се забораве прошле свађе ! Добродошао кући војводо нисам веровао да ће доћи овај дан !

SARA

07.11.2014. 16:27

Pustaju ga na slobodu,da im ne umre u Hagu kao Milosevic.Jer koliko vidim po pisanju novina stanje mu je lose.Dobro je za njegovu porodicu sto je prihvatio da dodje,i nastavi lecenje u Srbiji.Njegova politicka karijera je gotova,ma koliko se mozda trudio njegovu ideologiju podrzava mali broj ljudi,i to se nece promeniti njegovim povratkom.Jer njegova ideologija bi mogla Srbiju ponovo uvuci u rat,a nama je ratova dosta.