БОШНјАЦИ су чинили злочине над Бошњацима у Сребреници! Орићеве снаге су ликвидирале између 500 и 1.000 људи за које су проценили да су им претња ако се домогну слободне територије. Због жртава, боли и манипулације, нећу се смирити све док Орић и његови војници не буду иза решетака.

Ово су тврдње Ибрана Мустафића, једног од оснивача СДА и члана Организационог одбора за обележавање догађаја у Сребреници, који каже да је припремио обимну документацију са изјавама сведока и војним извештајима, коју ће доставити правосуђу БиХ.

Мустафић, који је изгубио више чланова породице у сребреничкој трагедији и о свему детаљно писао у својој књизи "Планирани хаос", каже за "Новости" да је Сребреница "планирани геноцид" за који су директно одговорни тадашњи бошњачки лидер Алија Изетбеговић и сребренички командант Насер Орић.

- Бошњачки ратни политичко-војни врх, у сарадњи са тадашњим америчким председником Билом Клинтоном, договорио се о геноциду у Сребреници. Да сам могао да судим Орићу у Хагу, ја бих му за злочине над Србима пресудио најмање 20 година затвора. Али, за злочине над сународницима пресудио бих му најмање 200.000 година. Он је најодговорнији што је Сребреница постала највећа мрља у историји човечанства. Он је и 1993. године, кад ова енклава умало није освојена, побегао из Сребренице. Побегао је и 1995. Орић је најобичнија јајара и да нема српских медија, њему се не би придавао никакав значај - наводи Мустафић.

Припремио је, каже, обимну документацију, на стотину страница, са изјавама сведока - браће и синова ликвидираних Бошњака, записе Армије РБиХ о пробоју из опкољене Сребренице и спискове "неподобних" Бошњака, који никако нису смели да изађу из Сребренице.

Он наводи да су поједини Бошњаци из Сребренице ликвидирани на слободној територији, јер су имали сазнања о убиствима сребреничке мафије 1992. године.

- Осим политичког циља тадашњег бошњачког руководства РБиХ, режирани геноцид у Сребреници се, нажалост, искористио и за прикривање трагова криминалног злочина. Све ћу то доставити Тужилаштву и Суду БиХ. Истина мора угледати светло дана - каже Мустафић и напомиње да се и даље манипулише питањем сребреничке трагедије, посебно бројем жртава.

И Истраживачко-документациони центар из Сарајева је утврдио да је на списку страдалих Сребреничана чак 500 људи за које је утврђено да су - живи!

СРПСКЕ ЖРТВЕ БОРАЧКЕ организације у Српској тврде да је сребренички командант Насер Орић директно водио војне акције у Подрињу у којима је убијено више од 3.300 Срба. Бошњачка војска је само у селу Кравице код Братунца на Божић 1993. у једном дану убила 50 мештана. Села су паљена, српске куће уништаване. Суд у Хагу ослободио је Орића свих оптужби.

Према њиховим подацима, у Меморијалном центру Поточари сахрањено је 70 људи који у јулу 1995. године уопште нису били у Сребреници. Открили су да је од 7.100 несталих особа у Сребреници и околини утврђено да их је више од 5.000 из Сребренице, а 1.600 из Зворника и Братунца.

СВЕДОЧЕНЈЕ О КЛАНЈУ

МУСТАФИЋ сведочи да Орић не само да је добро знао да су ухапшени српски војници побијени, него да је и сам у томе учествово. Навео је да му је Орић лично испричао шта се десило:

"Када смо ону екипу заробљених из затвора поново повели према Залазју и кад је почело клање, мени је допао Слободан Илић. Попео сам му се на прса. Био је брадат и чупав као животиња. Гледао је у мене и није проговарао ни речи. Извадио сам бајонету и директно га ударио у једно око, а затим провртео ножем. Није ни запомагао. Затим сам га ножем ударио у друго око. Нисам могао да верујем да не реагује. Тада сам се први пут уплашио, тако да сам га одмах после тога преклао."

- Због свега што сам написао и говорио у јавности претили су ми, нападали ме физички, тукли песницама, потезали пиштољ на мена, али неће ме сломити - каже Мустафић, који је 2008. брутално претучен.