ОПТУЖЕНИ "јатаци" хашког оптуженика Стојана Жупљанина нагодили су се са тужилаштвом за ратне злочине, незванично сазнају "Новости". Петорица од шесторице су прихватила условне казне затвора док ће један од њих добити наруквицу.

Адвокат Лјуба Апро, који брани Винку и Млађена Марјановића, потврдио је за наш лист да су они прихватили казне од по годину дана затвора, условно на три године.

- Били смо на састану са тужилаштвом, и с обзиром на понуду коју смо добили, друштвену опасност овог кривичног дела, прихватили смо споразум - каже Апро за "Новости". - Томе је допринела чињеница и да они немају новца за трошкове судског поступка, као и њихово искрено држање током целог поступка. Споразум ћемо потписати у среду.

Параф на споразум који предвиђа исту казну очекује се и у случају Слободана Копривице и Милорада Копривице. Најстроже у овом случају, али такође са условном казном, прошао је првооптужени Ковиљко Ловре. Нјему је тужилаштво понудило годину дана затвора, условно на четири месеца.

Са најблажом санкцијом, за сада, прошао је Никола Тепић. Он ће, ако у среду буде потписао споразум, а судија га буде одобрио, годину дана носити електронску наруквицу. Коначну реч даће суд, као и у осталим случајевима.