Наставља се суђење за напад на тузланску колону

Тањуг

петак, 19. 06. 2009. у 10:21

Наставља се суђење за напад на тузланску колону
Суђење Илији Јуришићу, оптуженом за кривично дело употребе недозвољених средстава борбе приликом напада на колону ЈНА у Тузли, 15. маја 1992. године, биће настављено 22. јуна, саслушавањем сведока, пред већем за ратне злочине Окружног суда у Београду

БЕОГРАД - Суђење Илији Јуришићу, оптуженом за кривично дело употребе недозвољених средстава борбе приликом напада на колону ЈНА у Тузли, 15. маја 1992. године, биће настављено 22. јуна, саслушавањем сведока, пред већем за ратне злочине Окружног суда у Београду.
Тужилаштво за ратне злочине Србије оптужило је Јуришића да је као припадник резервног састава полиције МУП-а Босне и Херцеговине и као високи старешина у Служби државне безбедности анагажован на пословима командног кадра у оперативном штабу Службе јавне безбедности Тузла, издао наребу за отварање ватре на колону 92. моторизоване бригаде ЈНА.
У том нападу погинуло је више од 90 ,а рањено 33 војника и уништен је већи број војних и санитетских возила.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

UCESNIK RATA

21.06.2009. 13:37

Ubijali ste golobrade mladice vi rasturaci Jugoslavije,vi zlocinci i Alijini podanici.Hteli ste islamsku republiku,danas imate mahalu s tri dzamije.Sudite sve redom sto je srpsko,ali time sebi stvarate osudu istorije.TV STAB je rukovodio napadom na kolonu JNA koja se mirno izvlacila iz grada po sporazumu.Sram vas bilo dzihadlije,doveli ste neke abu hamze iz beloga svijeta da ruse nas zajednicki srpski identitet.

Radoje sa Kosova

21.06.2009. 22:06

Две Сребренице су мало за ову децу што побише, ничим криву што су Служили војни рок у потурчену земљу, звану Република Босна и Херцеговина.... Не верујем да ће им се добром вратити, Бог и Ђаво не опраштају ником па ни потурицама неће сигурно.