И Дачија на струју: Румунска аутомобилска компанија најавила промену курса

Novosti online / П. Ж.

среда, 04. 03. 2020. у 22:41

И Дачија на струју: Румунска аутомобилска компанија најавила промену курса

Фото Промо

Електрични концептни аутомобил "дачија спринг" се заснива на "Реноовој" визији одрживе и приступачне мобилности за све, при чему задржава основна начела и филозофију марке"Дачија“

РУМУНСКА компанија "Дачија" годинама уназад представљањем концептнихвозила покушава да покаже да су њени инжењери спремни за блиску будућност у којој неће бити места за возила са конвенционалним погоном.


Доказ да је "Дачија" спремна да настави причу о успеху је представљање концептног возила "дачија спринг" којим ова компанија најављује свој први сасвим електрични модел.


То је и лепа вест за оне са просечном дубином џепа јер ће та "Дачијина револуција" бити увод доба које би електрична возила требало да учини приступачнијим.


У само 15 година, "Дачија" је успела да продрма темеље аутомобилске индустрије представљањем револуционарних модела "логан" (на тржишту нових аутомобила) и "дастер" (на тржишту СУВ-ова). Марка иде у корак са временом, остајући при томе верна својим основним начелима: једноставна, савремена, поуздана и издржљива возила по приступачним ценама. "Дачија" је права прича о успеху са укупно 6,5 милиона купаца као и предводник на тржишту приватних возила у Европи захваљујући успесима модела "логан", "сандеро" и "дастер".


Електрични концептни аутомобил "дачија спринг" се заснива на "Реноовој" визији одрживе и приступачне мобилности за све, при чему задржава основна начела и филозофију марке"Дачија". Најављује будући, сасвим електричан градски аутомобил са четири седишта који ће испуњавати најосновније потребе и бити приступачан најширем броју купаца. Реч је о градском аутомобилу са петоро врата који спаја једноставност, поузданост и приступачност, чинећи вожњу још једноставнијом.


Лагана и компактна серијска верзија "дачија спринг" ће имати домет од 200 км (WЛТП) којим осигурава безбрижну вожњу градом и изван њега.

У продаји ће се наћи 2021.



Пратите нас и путем иОС и андроид апликације