Стигао нови нисан џук у Србију: Крцат напредним технологијама поставља трендове

NovostiOnline/

28. 02. 2020. у 22:54

Стигао нови нисан џук у Србију: Крцат напредним технологијама поставља трендове

Фото:Нисан Србија

Мењач са двоструким квачилом и седам брзина. Почетна цена 17.100 евра
НА тржиште Србије стигао је нови "нисан џук" возило чија се прва верзија појавила пре десет година и која је својим јединственим стилом поделила љубитеље аутомобилизма.

Да се "Нисану" исплатило прављење аутомобила који, пре свега оригиналним стилом, никога не оставља равнодушним је и податак о 1,5 милиона продатих јединица.

Промоција новОг модела ,која је одржана у Београду, показала је да "Нисан" није одустао од опробаног рецепта и да је "џук" задржао своју особеност и препознатљиви шарм.

Наравно, како је ово возило првенствено намењено младима, "Нисан" није жалио ни труда, средстава,( умећа никада није ни недостајало), да овај "џук" накрца најсавременијом технологијом, па је сада, тврде у јапанској компанији, ово " најповезанији Нисанов аутомобил".

Погонски склоп такође је врло напредан, а укључује бензински турбомотор смањеног обима који је уједно компактан, лаган, снажан и штедљив. По први пут је могуће наручити "џук" са мењачем са двоструким квачилом и седам брзина, са мануелним мењачем или потпуно аутоматски. У комбинацији с потпуно новом шасијом, загарантована је забава при вожњи новог модела као и профињена и ефикасна вожња са високим степеном сигурности.

- "Нисан џук" никада није пратио трендове. Он их одувек поставља својом ексцентричном личношћу и окретном вожњом - каже Маро Фиораванти, потпредседник одељења за планирање производа, "Нисан Европа". - Нови модел задржао је снажан спортски изглед који купци обожавају те га је спојио с јединственим доживљајем вожње који нам омогућују систем "ProPILOT" као и многа друга напредна технолошка решења."


Нови "џук" темељи се на платформи "ЦМФ-Б" и производиће се у "Нисановој" фабрици у Сандерланду у Енглеској.

Ообновљена унутрашњост је сада модернија, пространија, квалитетнија и нуди више технологије. Има више простора и за путнике и за њихове ствари те се простор за колена на задњој клупи повећао за 5,8 цм, простор за главе позади за 1,1 цм, а капацитет пртљажника порастао је за 20 одсто па сада износи 422 л.

Нови дизајн унутрашњости укључује луксузне материјале и амбијентално осветљење, што доприноси стилу и већој удобности. Нови мекани поклопци интрументне табле, облога врата и теписи доприносе премиум осећају. Седишта израђена у једном комаду аутомобилу дају спортски изглед и могу бити пресвучена Алкантаром или кожом.


Мотор је троцилиндрични бензински, 1,0-литарски, компактан је и лаган, опремљен је турбопуњачем и испоручује 117 КС уз обртни момент од 180 Нм (200Нм с овербустом"). Шестостепени мануелни мењач део је серијске опреме, а по први пут је уз доплату доступан и аутоматски мењач с двоструком квачилом.

Нови "џук" је опремљен бројним напредним технологијама за помоћ у вожњи и могућностима мултимедијског система створеним да свако путовање учине сигурнијим, једноставнијим и угоднијим.

Сигурносне функције укључују интелигентни систем кочења у хитном случају с препознавањем пешака и бициклиста, интелигентни адаптивни темпомат, систем за препознавање саобраћајних знакова, интелигентни систем за враћање у возну траку, упозорење на надолазећи саобраћај позади, као и интелигентни надзор мртвог угла.

Интелигентни надзор мртвог угла по први пут је уведен у неки "Нисанов" модел. Упозорава возаче на возило које се креће уз њих, али које не могу видети и враћа "џук" назад у возну траку да би спречио судар.


Возачима је на услузи помоћи и технологија "ProPILOT" која "смањује стрес при дугим путовањима и у саобраћајним застојима јер самостално одржава возило у возној траци на сталној, сигурној удаљености од других аутомобила, чак и у колонама које се споро крећу".

"Џук" је опремљен и најнапреднијим мултимедијским системом који је икад уграђен у неки "Нисан". Укључује једноставну интеграцију паметних телефона, апликацију за управљање моделом "џук" и његово праћење.Најновија верзија мултимедијског система "NissanConnect" омогућава купцима да се служе услугама "Apple CarPlay" или "Android Auto" за приказивање омиљених апликација с паметног телефона на интегрисаном 8-инчном додирном екрану у возилу.

Власници сада могу проверити да ли је њихово возило закључано, и откључати га или закључати путем свог паметног телефона. Уз то, могуће је путем апликације активирати сирену или светла. Како би били још сигурнији, возачи пре путовања могу проверити и притисак у гумама и ниво уља.

Ако се не служе навигационим системом на паметном телефону, возачи могу приступити услугама "Live Traffic" јер је компатибилан са услугом "Google Assistant" тако да омогућава широк распон команди, укључујући слање одредишта навигационом систему аутомобила гласовном командом паметном телефону.

Почетна цена овог возила на тржишту Србије је 17.100 евра.
Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

Veciti putnik

29.02.2020. 09:00

Ne kupujte narode, ima gresku u menjacu. Moj kolega kupio cerki i crko menjac pa je tako iznasao da su svi sa nekom falinkom ali ih izgleda jos ne povlace iz prodaje ili ce ih uvaliti sirotinji na Balkanu. Njemu uglavnom traze oko 4000 eura za zamenu.

Isti

01.03.2020. 11:38

Isti sablon svi automobili lice jedan na drugi ito u danasnje vreme kompjutera gde je lako dizajnirati.