КОМПАНИЈА "Хјундаи Србија" представила је овлашћеним заступницима и пословним партнерима нови модел у "А" сегменту. "и10", сјајни, мали аутомобил са великим могућностима, што потврђује амблем који га краси: "Go Big"!


Наиме, на недавно одржаној Конференцији овлашћених заступника мреже "Хјундаи Србија" одржаној у Грачаници, премијерно је приказан потпуно нови модел "и10". Пословни партнери и заступници бренда, имали су прилику да први тестирају нови модел.


Почевши од свог званичног представљања 2008. године, "и10" је доживео велики успех, како на европском тржишту, тако и глобално. Потпуно нови "и10" осмишљен је, дизајниран и произведен у Европи. Дизајн екстеријера истиче иновативан стил, истовремено одражавајући приступачност, удобност и комфор захваљући којим је "и10" спреман да одговори на свакодневне изазове и разноврсне потребе својих власника.


Нови модел поседује највећи опсег безбедносних опција које су раније биле резервисане за више класе возила. Нови "и10" представља савршен пример демократизације најсавременије технологије у аутомобилској индустрији, која постаје доступна свим корисницима. Потпуно нови "и10" одликује динамичан и младалачки дизајн који осликава контраст између глатких површина и оштрих линија. Визуелни израз новог модела унапређен је спуштеним кровом и проширеном каросеријом, док велика предња решетка са округлим ЛЕД дневним светлима одражава спортски карактер. Достпуне су, такође потпуно нове, алуминијумске фелне од 16 инча. Велики екран на панел табли са 3Д приказом, доприноси уживању у вожњи.Нови "и10" доступан је у верзијама каросерије за четири или пет путника. Захваљујући повећаном међуосовинском растојању + 40 мм, кабина је знатно пространија. Мултифункционална запремина пртљажника од 252 л највећа је у класи. Спуштена линија појаса за 11 мм напред и 13 мм позади у многоме повећава прегледност возила при маневрима. Унапређена камера за вожњу у назад и паркинг сензори, знатно олакшавају паркирање будућим власницима возила.


Безбедносне карактеристике су водеће у класи. "Forward Collision Avoidance Assist (ФЦА)" користи мултифункционалну камеру за детектовање не само других аутомобила, већ и пешака. "High Beam Assist (HBA)" дизајниран је тако да аутоматски смењује кратка и дуга светла тиме обезбеђујући оптимално осветљење пута у односу на околна возила. "Hjundai SmartSense" активна функција за безбедност и помоћ у вожњи укључује: "Forward Collision Avoidance Assist (FCA)", "High Beam Assist (HBA)", "Lane Keep Assist System (LKA)", "Driver Attention Warning (DAW") и "Intelligent Speed Limit Warning (ISLW)".


Потпуно нови "и10" нуди могућност избора између два мотора 1.0 МПИ 3 - цилиндричним 67 КС максималне брзине 156 КМ/Х и 1.2 МПИ 4 - цилиндричним 84 КС максималне брзине 171 КМ/Х, као и избор између два мода на мењачу за још забавнији доживљај током вожње. Поред тога, доступне су еколошке функције као што су "Idle Stop and Go" и "ECO Pack".Прочитајте још: На скенеру "Новости": Хјундаи тусон 1,6 Т-ГДИ премијум плус 2WD (ФОТО)


Оба мотора нуде избор између два мењача 5 - степеног ручног мењача и аутоматског 5 - степеног мењача са зупчаницима ( АМТ ).

"Хјундаи" у Европи представља и потпуно нови "и10 N" лине унапређеног дизајна, са 1.0 Т - ГДИ мотором са побољшане перформанске у вожњи.


Очекује се да нови и10 буде представљен широј јавности у првој половини ове године.