Група Рено најављује пројекат INCIT EV: Нове технологије за пуњење електромобила

П.Ж./Новости онлине

07. 02. 2020. у 22:15

Група Рено најављује пројекат INCIT EV: Нове технологије за пуњење електромобила

Фото: Промо

Циљ пројекта је промовисање електромобилности кроз експерименте којима се тежи да се побољша искуство возача, као и да се унапреде начини пуњења електричних возила
ЈЕДНА од највећих али и најиноватнијих аутомобилских компанија на свету "Група Рено" најављује службено представљање пројекта "INCIT-EV" у сарадњи са 32 европска партнера.


Циљ пројекта је промовисање електромобилности кроз експерименте којима се тежи да се побољша искуство возача, као и да се унапреде начини пуњења електричних возила.


Пројекат "INCIT-EV" ће трајати 48 месеци (до децембра 2023.) а састојаће се од две фазе.У првој фази ће бити усмерена на анализу потреба и захтева возача, након чега ће у априлу 2020. следити испитивање технологија за пуњење возила и могућности њихове интеграције са инфраструктуром.


Током друге фазе пројекта на одабраним локацијама ће се представити седам иновативних технологија. Ова фаза ће трајати од друге половине 2022. до завршетка пројекта.


Систем динамичног бесконтактног пуњења за урбане средине у Паризу у Француској.Системи високонапонског пуњења у околини Талина у Естонији.Оптимизовани систем двосмерног "паметног пуњења" у Амстердаму и Утрехту у Холандији.Систем динамичног бесконтактног пуњења у приградским и ванградским подручјима у Версају у Француској. Брза пунионица на паркиралишту за дељена возила у околини Торина у Италији.


Систем нисконапонског двосмерног пуњења (и за возила на два точка) и систем динамичног пуњења на таxи стајалишту на аеродрому и на централној станици у Сарагоси у Шпанији.


Како би указала на важност испитивања ових технологија у стварним условима (као што је технологија динамичног бесконтактног пуњења (CDC)), али и на потребу за организацијом читавог екосистема, "Група Рено" је одлучила да се одазове на позив Европске комисије за нове пројекте и да оснује конзорцијум.Тако ће 32 водећа индустријска подузећа, универзитети, институти, градови, стартап компаније као и мала и средња подузећа која су се одазвала "Реноовој" иницијативи са жељом да кроз учествовање у овим испитивањима, у чијем је средишту искуство возача електричног возила, допринети промовисању електричне мобилности у Европи.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Ово је најбољи електрични аутомобил на свету (ВИДЕО)


- Приступ који у средиште поставља искуство возача ће нам помоћи да изградимо нови екосистем и развијемо напредна решења за пуњење. Широка примена оваквих решења на подручју Европе би требала да подстакне прелазак на електричну мобилност. - каже се између осталог у саопштењу "Групе Рено" достављеног "Новостима".

У средишту целе акције је, истичу у "Реноу" - његово височанство купац.


- "Група Рено" је, као пионир у производњи електричних возила у Европи, позната по својој иновативности и бризи за купце - изјавио је Xавиер Сериер, водитељ пројекта за системе пуњења електричних возила при истраживачком одељењу "Групе Рено" - Циљ пројеката "INCIT-EV" је да представи низ решења за пуњење која у средиште постављају возача, првенствено градских пунионица и инфраструктуру за бесконтактно пуњење у вожњи, и на тај начин да подстакне употребу електричних возила у Европи.


Пројекат се спроводи у Естонији, Француској, Немачкој, Италији, Холандији, Словенији, Шпанији и Турској, а конзорцијум чине 33 члана.


Пројекат ИНЦИТ-ЕВ је добио новчана средства из програма за истраживање и иновацију "Обзор 2020. на основу споразума о додели бесповратних средстава.


"Група Рено" уједно је и оснивач и координатор конзорцијума пројеката "ИNCIT-EV". Као таква посредује између Еуропске комисије и партнера у конзорцијуму, надгледа технички развој и придржавање распореда као и управља прорачуном.Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Dragan

07.02.2020. 23:37

kupite daciju isti auto sa drugim znakom,ako nije i bolji.Reno je ustvari Dacija.