Поузданост, дуготрајност и висок ниво безбедности традиционалне су карактеристике "Тојотиних" возила које посебно добијају на значају при избору возила за јавни такси превоз.

Хибридни погон издваја се ниском потрошњом горива и малом штетном емисијом, али и нижим трошковима одржавања и експлоатације.

Прочитајте још: Прва електрична Хонда на европским путевима (ВИДЕО)

У светлу усвојене Уредбе Владе Србије у вези са субвенционисаном обновом возног парка, такси превозници из Србије показали су посебно интересовање за возила из "Тојотине" гаме. Ова возила увелико су се доказала током експлоатације у оквиру јавног такси превоза широм света, од Азије, Аустралије, Јужне и Северне Америке до Европе, где су из године у годину све присутнија на улицама највећих градова. Висок ниво поузданости и безбедности, ниски трошкови одржавања, мала потрошња горива и ниска штетна емисија посебно су истакли хибридне моделе за обављање делатности Такси превоза у доминантно урбаним срединама.

"Тојота Србија" припремила је посебну понуду за такси превознике у оквиру које се налази више различитих модела, с прилагођеном опремом и детаљима према најчешћим захтевима и потребама такси превозника.

Понуда креће од модела "корола седан" с бензинским мотором од 1,6 литара (97 кW / 132 КС) и шестостепеним мануелним мењачем, који у пакету "Terra Taxi" кошта 14.990 евра. Најјефтинији хибрид у оквиру "Такси понуде" је "корола туринг спортс 1.8 ХSD "Terra Taxi" (90 кW / 122 КС) са стандардним CBT мењачем и ценом од 21.990 евра. Такси превозницима су на располагању и друге "Тојоте", од атрактивног "C-ХR" и "пријуса" који доминира европским такси флотама, до модела "камри" који се истиче снажним хибридним погоном од 2,5 литра и 218 "коња".

Таxи превозницима намењена је посебна секција на званичној интернет страници "Тојоте Србије" (www.toyota.rs / посебне понуде / понуда за такси превознике), а детаљне информације заинтересовани могу да добију и у овлашћеним продајно-сервисним центрима у Београду, Новом Саду, Нишу и Чачку.